Hava Durumu

Nisan memleketi

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2015 07:52
Kış ne kadar uzun ve çetin geçerse yaz o kadar sıcak olur der eskiler ve genelde doğru söylerler. Sonuçta durduk yere söylenmiyor o sözler, belli bir birikimin tecrübenin eseridirler. Bu sene kış oldukça çetin geçti. Bildiğiniz gibi, yağmur, çamur, kar, fırtına her birimizi dokuz kat giyinmeye, kapıyı camı sıkı sıkı örtmeye zorladı. 
Ben Bursa’ya kışın çok yakıştığını düşünmüşümdür hep. Yani yazın bunaltıcı sıcaklarındansa kışın pamuk gibi beyazlığının bu şehri vazgeçilmez kıldığına inanmışımdır. Sokakta yaşamak zorunda olanları düşündükçe içimiz sızlasa da, doğalgaz faturaları cebimizi yaksa da kabul edelim kış aylarının kentimize kattığı hava bir başka. 
Bu sene bahar geç mi kaldı diye düşünüp dururken güneş açıverdi işte birden. Onca yağmurun ardından bütün Bursalılar     kendilerini sokaklara vurdular. İç mekândan sıkılmış olmanın verdiği o birikmiş enerjimizi nerede atacağımıza şaşırdık desek abartmış olmayız sanıyorum. 
Bu satırlar yazılırken Uludağ’da hâlâ 2 metre kar olduğunu okumuş olmak hevesimi kırmıyor benim. Ne de olsa kavurmadan ısıtır bahar dediğin. Yağmurlarla hazırlar bizi yaza Nisan dediğin. Kıştan sonra en çok bahar yakışır Bursa’ya ne de olsa…
Bursa, nisan ayında bizim olmuş, nisanla birlikte ruhumuza işlemiştir. Bu yüzden Bursa’da kıştan çok en çok bu ay sevilir, genlerimizden gelen nedenleri hatırlamasak da, bu havalarda garip bir mutluluk çöreklenir başımıza. 
Her yıl nisanda düzenlenen ve bu yıl geçtiğimiz cuma günü başlayan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında en sevdiğim etkinlik tarihi koşu olsa gerek. Normal koşullar altında kalabalıktan yürüyemediğiniz, arabalardan kaçmaya     çalışırken iki büklüm olduğunuz cadde ve sokaklarda doyasıya koşmaktan daha zevkli ne olabilir ki zaten?
Bu pazar günü Saltanat Kapı’dan başlayacak olan koşuya katılmak kadar izlemek de zevkli elbette… O tarihi havayı içinize çekmek, havadaki coşkuyla neşelenmek için hava durumu da müsait şansımıza. 
Bursa, tarih şehridir, dağın denizin, yeşilin güzelliğin kentidir. Bursa kış turizminin önemli merkezlerinden biridir. Ama en çok, hepsinden çok, Bursa bir nisan şehridir. Başımızda iki metre kar varken güneşin altında tarihin seslerini dinleyebildiğimiz büyülü bir memlekettir… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.