Hava Durumu

Okuyun, okutun…

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 07:28
Kitap okumak dünyanın en zevkli şeyi olsa da, belli bir bütçe istiyor her ay ayrılacak. Her şeyin ateş pahası olduğu günümüzde de insanlar kitaplara ayıracakları parayı başka yerlere aktarıyorlar doğal olarak. 
Sosyal medyada düzenlenen ve okuduğunuz kitapları başkaları da okusun diye açık alanlarda bırakmanızı sağlayan hareket bugüne kadar en sevdiğim kampanyalardan biri oldu. Bir bankta, otobüste, metroda ya da durakta bir kitap buluyor; evine götürüp okuyor ve kendi tarihini de not ettikten sonra başkalarının da okuması için yeninden dolaşıma sokuyorsun… 
Düşünsenize, hiç tanımadığınız insanlarla okuduğunuz kitabı, düşlerinizi, günlerce içinde gezindiğiniz maceraları paylaşıyorsunuz. Daha güzel, daha gizemli daha etkili ne olabilir ki?
Kitaplarınızla ilgili bencil olabilirsiniz elbet. Kütüphanemde dursunlar, bana yoldaşlık etsinler, yalnızlığımı gidersinler diye düşünebilirsiniz. Ama bu, bir ya da iki kitabı dolaşıma sokmanıza, bağışlamanıza, kitap okumak için çırpınan çocuklarımıza ulaştırmanıza engel değil, olmamalı.
Sosyal medyadan sonra, Büyükşehir Belediyesi de gönlümü çaldı. Düzenledikleri Geleceğe Kitap Ver projesi ile kitap toplayan, yeni kütüphaneler kurmaya hazırlanan, kitaplardan mahrum çocuklarımızın ayağına bambaşka dünyalar taşıyan bu projeye siz de destek verebilirsiniz. 
Bursa Kent Konseyi ve Türkiye Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi ortaklığıyla hayata geçirilen proje, kitabı olan ile olmayan arasında bir köprü kuracak ve belki de bizim sayemizde birçok okul ve öğrenci hayallerindeki kütüphaneye kavuşacak. 
Eğer varsa evinizdeki kütüphanenin karşısına geçip birkaç dakika izleyin. Size ne hissettirdiğini, gönlünüzü, ruhunuzu nasıl doyurduğunu düşünün. Ve bu duygudan mahrum olanları, kütüphaneden ve kitaplardan uzak kalanları düşünün… 
Ve lütfen bir hatta birkaç kitap alıp kütüphanenizden, bağışlayın. Kitap okumak beynimizi geliştirir, hayal gücümüzü değiştirir, dünyaya bakışımızı renklendirir. Bu yüzden hem okumalı hem de elinden geliyorsa okutmalıdır insan. 
Elinizin altında böyle bir fırsat varken, böylesine anlamlı bir bağış kampanyası düzenleniyorken, evde kütüphaneniz yoksa bile birkaç kitap alıp hediye edebilirsiniz okumak için fırsat bekleyenlere…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.