Hava Durumu

Ölmek ya da ölmemek, işte bütün mesele bu!

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 07:58
Gün akşama dönerken haber merkezlerine, dünyaca ünlü bir ismin daha aramızdan ayrıldığı haberi düştü. Bir televizyon kanalından verilen habere göre Ricky Martin, geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti. Başka hiçbir resmi kanaldan açıklama yapılmaması, konuyla ilgili görüş ve hissiyatımızı belirtmemize engel değildi tabii.
İçinde yaşadığımız bilgi çağında, her tür bilgiyi on saniye içerisinde tüketip yenisini aramaya o kadar alışmışız ki, bundan birkaç hafta sonra biri çıkıp “geçen hafta hayatını kaybeden ünlü kimdi?” diye sorsa yanıtlayamayız asla. 
Ricky Martin ile ilgili haber sosyal medyaya düştüğü anda, seven sevmeyen herkes ikiye ayrılmayı becerdi çok şükür. İnsanların yarısı iyi dileklerde bulunurken diğer yarısı haberin gerçek olmadığını, Martin'in ölemeyeceğini söylüyor. Bir kez daha, bir sanatçının vefatı üzerinden birbirimizi yemeyi başarıyoruz ya, aferin bize. 
Şimdiye kadar sosyal medyada kaç ünlü öldürüldü, kaç ünlü ismin hala hayatta olmasına rağmen Hakk'ın rahmetine kavuştuğu haberi çıktı saymadım, sayamadım. Ama öylesine büyük bir bilgi kirliliği var ki, insan ister istemez şüpheyle yaklaşıyor artık. Hepimizi paranoyak yaptığın için teşekkürler sevgili internet, sayende şüpheciliğin kitabını yazdık. Üç beş gün beklemeden hiçbir habere inanmaz olduk. Gözümüze soksalar, fotoğraflarla kanıtlasalar ve hatta ses kaydı yayınlasalar bile; naayır noolamaz nidaları atmadan duramaz olduk. 
Televizyonda yayınlanmış olmasına rağmen ben bile, Ricky Martin'in cesedini görmeden inanmayacağım öldüğüne, o derece!
Şüphecilik zaman zaman iyidir elbet, gerçeği aramanıza ve hatta bulmanıza yardımcı olur. Ama bizim memleketimizde nedense, işimize gelmeyene inanmak için öne sürülen bir bahaneden fazlası olması da; mucize olur. 
Ricky Martin hala hayatta mı değil mi bilemem ama bunu öğrenmek için başkalarına saldırmayı da tercih etmem. Ünlü olsun ya da olmasın birinin ölümüyle ilgili haince cümleler kurmak bize yakışmaz diye düşünüyorum. Ve hepimizi, sosyal medyada öldüğünü duyurduğumuz insanlar adına saygı duruşuna davet ediyorum!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.