Hava Durumu

Ölümsüzlük Suyu

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 08:15
Cizgi film ya da animasyon bir çocuk eğlencesi değildir. Bir yetişkin eğlencesidir de aynı zamanda! Yaşınız ya da mesleğiniz ne olursa olsun, gelişen teknolojiyle birlikte nitelikleri değişen çizgi hikâyelerden zevk de alırsınız ders de… 
Ve ne güzel haberdir ki, memleketimizin ilk üç boyutlu animasyon filmi gösterime giriyor. Yabancı ellerin yazıp çizdiği, kendi öykülerini ve bazen de kendi geleneklerini anlattığı ama yine de gönlümüzde taht kuran animasyonlardan sonra; bizden, içimizden bir animasyon izleme şansı bulabileceğiz sinemalarda. 
Cengiz Özdemir yapımcılığında ve Serkan Zelzele yönetmenliğinde hazırlanan “Evliya Çelebi: Ölümsüzlük Suyu” animasyon filminin senaryosu da Murat Menteş ve Uğur Uzunok’a ait. Fragmanını izlemenin bile keyif verdiği bu üç boyutlu animasyonun, kalbimizde başka bir yer edineceği kesin. Evliya Çelebi’nin Ab-ı Hayat peşinde geçirdiği günlere tanıklık edeceğimiz filmde Haluk Bilginer, Nurseli İdiz, Cengiz Küçükayvaz, Murat Cemcir, Ahmet Kural gibi önemli isimler de yer alıyor. 
Evliya Çelebi gibi önemli bir tarihsel kişi-liği hepimize yeniden sevdireceğine inandığım film ile ilgili ne söylesem az gelecek gibi hissediyorum. Evet, yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere, film ile ilgili beklentilerim oldukça yüksek. Türk animasyonunda önemli bir mihenk taşı olacak filmin fragmanına göz atarsanız, neden böylesi bir beklenti içerisine girdiğimi siz de anlarsınız sanıyorum. 
Şimdi çoluk çocuk toplanıp, 1600’lü yıllardan günümüze yol alan bir maceranın peşinde düşme zamanıdır. Şimdi beklentilerimizi yüksek, önyargılarımızı düşük tutup, animasyon izlemenin tadını çıkarma zamanıdır. 
Ve tabii, ilerleyen yıllarda daha fazla, daha güzel animasyonlar izleyeceğimiz umudunu yeniden yeşertmenin zamanıdır… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.