Hava Durumu

Pazartesi sorunsalı

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 07:48
Yine bir hafta başlıyor, yeni bir hafta başlıyor ve çalışan insanımız, çalışmaktan bunalan insanımız; sabahın erken saatlerinde trafikte acılar içerisinde kıvranırken bütün suçu pazartesiye atıyor. Sevmediğimiz işin, hatalı sürücüler yüzünden tıkanan trafiğin, yetmeyen maaşımızın, asabi müdürümüzün, ruhumuzda bir yere gizlenmiş tembelliğimizin, kırılan topuğumuzun falan suçlusu hep pazartesi. Ah o ne ara geldiği belli olmayan, hafta sonunun bütün güzelliğinin üzerine kâbus gibi çöken pazartesi… 
Pazartesi sendromu denilen şeyin tamamen uydurma olduğunu, modern zamanların getirdiği strese bahane bulma çabalarının bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Hemen kızmayın canım, pazartesi günleri sorun yaşanmaz demiyorum, yaşadığınız sorunların suçlusu içinde bulunduğunuz gün değil diyorum sadece. 
Oysa en azından pazar gününü dilediğince geçiren, haftanın yorgunluğunu üzerinden atan, arkadaşlarıyla iki lafın belini kıran insanın hafta başına enerjik ve arınmış bir şekilde başlaması beklenir, değil mi?
Öyle olmamasının nedeni yeni bir iş ya da okul gününe başlıyor olmamız değil bana kalırsa. Pazartesi günleri içimizde gereksiz bir sıkıntının dolanıp durmasının sebebi, her hafta başında, sevmediğimiz ya da ciddi sorunlar yaşadığımız bir ortama girecek olmamız. Tam uzaklaşmışken, tam biraz olsun rahatlamışken aynı kısır döngüye yeniden dönmek zorunda olmamız. 
Yani aslında problem pazarteside değil arkadaşlar, problem bizde, bizim içimizde!
Yeni bir şey söylemiyorum, yalnızca unuttuğumuz bir detayı hatırlatıp duruyorum. Sevmediğimiz bir işin, hayatın içine tıkılıp kalıp, mutsuzluğumuza bahaneler uyduruyoruz. Aşkla yaptığımız bir iş olduğunda, ha sabahın yedisinde düşmüşüz yollara ha henüz sabah olmadan daha, acıtmaz ayaklarımızı bu kadar. 
Tatili üç güne çıkarsalar ya da pazartesiyi yarım gün yapsalar, hatta ve hatta pazartesi mesai ücretlerini iki katına çıkarsalar da, memnun olmayacak, sabah ayazında yollara düştüğümüzde söylenip duracağız. 
Demem o ki, tamamen uydurmadır bu pazartesi sorunsalı. Rahat batıyor demek istemiyorum ama dertsizlikten oluyor gibi geliyor biraz bana. Nedir arkadaşım bu günün sizden çektiği? Hayır, yani pazartesi size ne kötülük etti? Stres dolmanızın sebebi pazar gününün bitmiş olması değil ki, zihninize yerleştirilmiş olan sonradan olma bir tepki. Dedelerimiz neden hiç pazartesi sendromuyla delirmedi, düşünmediniz ki…
Yeni bir hafta başlar, yine bir hafta başlar. Başlangıçlar iyidir ve sürprizlerle doludur arkadaşlar, herkese hayırlı haftalar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.