Hava Durumu

Ruhunuzu ödüllendirin

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 08:34
Müziğin ruhun gıdası olduğunu her zaman dilimizle ifade etsek de, pratikte bize sunulanın ötesini araştırmaya, dinlemeye ya da keşfetmeye pek çalışmıyoruz. Genel kültür hangi akımda ilerliyorsa, popüler müzikler hangi ritimleri kullanıyorsa ona meylediyoruz. Gün içerisinde toplu taşımada, alışverişte falan o kadar çok popüler müziğe maruz kalıyoruz ki bir süre sonra beynimizde çalan şarkılar yüzünden gerçekte neyi sevdiğimizi bile hatırlamıyoruz. 
Oysa müzik, evrensel olduğu kadar kişiseldir de… Duygularınızı, hayallerinizi, korkularınızı ya da pişmanlıklarınızı ifade etmekle kalmaz, ruhunuzun ifade gücüyle farklı bir seviyeye ulaşmasını da sağlar… 
Ve çoğumuzun günlük hayatımızda pek de önemsemediğimiz caz, bütün bunları öylesine yoğun hissettirir ki, ruhunuzla birlikte düşünceleriniz de kendini aşar.
Kökeninin eski Afrika ruhani törenlere dayandığı söylenen ve 1900’lerin başından itibaren gelişen caz müziği, 2011 yılında Unesco kararıyla kendine ait özel bir güne sahip oldu. Her yıl 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde dünyanın her yerinden farklı etkinlikler ile bu insanı büyüleyen müziğin varlığı onurlandırılıyor. 
Bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerden biri de Bursa’da, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde caz sevenlerle ya da caz ile tanışmak isteyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. 
Bu yıl “toplumsal cinsiyet eşitliği” ve “kültürel çeşitlilik” temaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin içerisinde Bursa, “Türkiye’den Kadın Sesi” başlığıyla düzenleniyor. 30 Nisan akşamı Merinos’a giderek, besteci, piyanist ve şarkıcı Selen Gülün’ün hazırladığı programda; Ceyda Köybaşıoğlu, Monika Bulanda, Ece Göksu ve Elif Çağlar Muslu gibi çok değerli kadın caz sanatçılarını dinleme şansını yakalayabilirsiniz. Bu arada programın ücretsiz olduğunu da ekleyelim… 
UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’nın da dediği gibi  “Caz, diyalogdur, ötekine ulaşmak ve herkesi bir araya toplamaktır. Caz bizden farklı olanı anlamaktır, saygıyla dinlemektir.” 
Caz, bir insanın bunca gürültü kalabalığı arasında ruhuna verebileceği en güzel hediyelerden birisidir… Siz de bu 30 Nisan’da ruhunuzu ödüllendirin, dünya müziklerinden en önemlisini yakından tanıma fırsatını değerlendirin… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.