Hava Durumu

Simla ve sanat

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2015 08:59
Kültürün ve sanatın başkenti olduğumuzu iddia eder dururuz yıllardır. Tarihin güzelliklerinin arasında yeni güzellikler yaratamamanın acısını, kendimizi kültür başkenti ilan ederek gidermeye çalıştığımızı düşünürüm hep. Şehri Bursa'nın daha iyisine layık olduğunu, çok daha hareketli ve canlı bir sanat yaşamını bağrına basması gerektiğini düşünürüm. Eksiğimiz çok olsa da, hevesimizin ve inancımızın baskın geleceğini umut eder dururum. Ve bazen bu umutlarımın karşılığını da bulurum. 
Geçtiğimiz yılın ekim ayından beri faaliyet gösteren Simla Sanat Galerisi ve sanatçılarıyla henüz tanıştığım için biraz geç kalmışlık hissi yaşamış olsam da, bu kadar tatlı ve sanat için böylesine önemli adımlar atan güzel insanlarla tanışmış olmanın mutluluğunu da yaşadım aslında. 
Şehrimizdeki sanatsal etkinliklere öncülük etmek, sanatla uğraşan insanlara kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sağlamak ve sanatseverleri farklı dünyalarla tanıştırmak için yola çıkan galeri sahibi ve yöneticisi Simla Uğur, sanat danışmanları Rıdvan Özgür ve Murat Pazarcık; nihayet profesyonel bir sanat galerisine sahip bir kent olma unvanı kazandırdılar bize. Ne kadar teşekkür etsek az. 
Hâlihazırda izlenime açık olan ve 17 farklı sanatçının eserlerinin yer aldığı “Kadınım” sergisini gezdiğinizde ayrılmak istemeyecek ve “kadın”ın farklı boyutlarından birini mutlaka evinize götürmek isteyeceksiniz. 
Bursa'ya yepyeni bir soluk getireceğinin müjdesini kapıdan içeri girdiğiniz andan itibaren veren Simla Sanat Galerisi’nin beşinci sergisi olma özelliği taşıyan Kadınım ayrıca bir ilke imza atmaya da hazırlanıyor. 19 Nisan akşamı sergi, kapanışını çok özel bir etkinlikle gerçekleştirecek. Şimdiye kadar yalnızca açılışlara alışmış olan Bursalılar, çok özel bir şiir ve müzik dinletisi ile ülkemizin kanayan yaralarından birine dokunan kadın temalı serginin kapanışına tanıklık edecekler, kaçırmak istemezsiniz, benden söylemesi. 
Şimdiye kadar sanatla yakından ilgilenmemiş olabilirsiniz, popüler dünyanın akımlarına kapılmış ve etrafınıza yeterince dikkat etmemiş olabilir hatta sanatın televizyonda gördüklerinizden ibaret olduğunu bile sanıyor olabilirsiniz. Tavsiyem Simla Sanat Galerisine bir ziyarette bulunmanız, sanatı ve sanatçıyı herkesle buluşturan bu yaratıcı insanlarla tanışmanızdır. Önyargılarınızdan kurtulup galeriyle birlikte hayal gücünüzün de kapısını açmanızdır. 
Gelecek etkinlikler ve iletişim bilgileri için simlasanatgalerisi.com adresini ziyaret etmeniz yeterlidir efendim. Ve Simla ve sanat, Bursa'ya da Bursalılara da çok iyi gelecektir eminim… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.