Hava Durumu

Sinema sevilir

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2014 16:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 16:47
Bizim insanımızın en sevdiği sanat dalı sinemadır şahsi kanaatime göre. Sinema derken, gişe filmlerinden bahsediyorum elbette. Yerli yabancı fark etmez, popüler olan her filme gideriz. Yeter ki herkes konuşsun, merak uyandırsın da bizi yollara düşürsün. En sıkı sinema takipçisinin bile kaçırdığı filmler vardır oysa. Hele söz konusu festival filmleri olunca, bahsedilen sinema değil de başka bir şeymiş gibi davranırız nedense… 
Bu sene gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne damga vuran sansür tartışmalarına da bu yüzden katılmadık gibi geliyor bana. Sanki orada gösterilen filmler, bizim anladığımız anlamda sinemanın içerisinde değerlendirilmiyormuş gibi, sanki bizim izlememiz için yapılmamışlar gibi. Jüri üyeleri istifa etti, sanatçıların bir kısmı zehir zemberek açıklamalarda bulundu, bir kısmı önemsemedi. Biz ise oturduğumuz yerden vizyondaki filmleri takip etmeye, popüler kültürün esiri olmaya devam ettik sessizce. Tartışmaya katılamazdık elbet, çünkü konuya dair hiçbir fikir yoktu zihnimizde. 
Bu yazıyı okuduktan sonra belki oturup araştırırsınız. Belki sansür uygulayanlardan yana olursunuz belki de karşı çıkanlara hak verirsiniz. Ama en azından bir fikriniz olur. Memlekette gündem bu kadar kalabalıkken sanattan, sanat dünyasında ne olup bittiğinden haberiniz olur. 
Ve belki bütün bunlardan sonra da, Altın Portakal’dan En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle dönen İtirazım Var filmini izlemek istersiniz. Nilüfer Belediyesi tarafından izle-nime sunulan filmi görmek için seanslarına bakıp, Konak Kültürevi’ne gitmeniz yeterli. 
Eski bir boksör olan sıradışı bir imamın suç çözme sevdasını anlatan film, 24 - 28 Kasım tarihleri arasında izlenebilir. 
Sansürsüz yarınlar umuduyla iyi seyirler dilerim. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.