Hava Durumu

Sonsuz eğitim

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 07:18
Doğduğumuz anda başlıyor aslında eğitimimiz, gelişimimiz. Her gün her dakika, her ay, her yıl yeni bir şeyler öğreniyor, hayatımıza ve kendimize yeni bir şeyler katıyoruz. İster mektepli olun ister alaylı, eğitimi hiç bitmiyor insanın, gelişimi hiç durmuyor. Farkındaysanız tabii ki ve açıksanız yeniliklere, öğrenmeye, değişip gelişmeye. 
Anlayacağınız; eskilerin deyimiyle, temposu hiç yavaşlamayan bu “hayat okulu” ömür bitmeden bitmiyor. Ve okula başladığınız ilk gün hiç kimse size bu gerçeği söylemiyor. 
Ben insanın kendisini bulabilmesi, hayattaki amacını yakalayabilmesi için iyi bir okul hayatının dışında da yapması gerekenler olduğunu düşünenlerdenim. Lise ya da üniversite mezunu olmakla iş bitmiyor hele hele içinde yaşadığımız ve her geçen gün kendini yenileyen bu çağda. 
Memleketin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursamız, doğal, tarihi güzellikleriyle ve sanayisiyle olduğu kadar bünyesinde barındırdığı eğitim kurumları ve Bursalılara sunulan farklı eğitim hizmetleriyle de parlayan bir yıldız haline gelmiş durumda. 
İnternet üzerinden ufak bir araştırma yapsanız, kendinizi geliştirmek, hayatınıza yeni bir şeyler katmak adına eğitim alabileceğiniz onlarca kurum bulacaksınız. Hangisine ihtiyacınız olduğuna elbette siz karar verebilirsiniz ama dikkat çeken birkaç tanesinden de bahsetmek isterim size. 
Bunlardan biri Montessori eğitimi. İtalyan çocuk doktoru Maria Montessori tarafından geliştirilen bu eğitim, temelde birey üzerinde duran ve eğitimde insan kişiliğinin ele alınması gerektiğini savunan bir sistem. Özellikle çocuk eğitiminde ciddi fark yaratabileceğini düşündüğüm bu sistem ile ilgili Bursa’da da gerekli eğitim merkezleri mevcuttur. İster yalnızca anne olun ister öğretmen isterse öğrenci, kendinizi ve çevrenizdekileri farklı bir dünyayla tanıştırmanız mümkün. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.