Hava Durumu

Tehlikenin farkında mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 07:41
Son zamanlarda internette dolaşan bir video, yaklaşan düğün sezonunu bir “istila”ya benzeterek, evlilik çağına gelmiş gençlerin yaşadığı içler acısı durumu o kadar tatlı bir dille korkuya çevirmiş ki, gülmeden edemiyorsunuz. İnsanların hayatlarını birlikte geçirmek istedikleri kişiyi bulmaları elbette güzel ama henüz evliliğe hazır hissetmeyenler için bu sezon tam bir kâbus!
Bir kere öncelikle bütün yaz gideceğiniz düğünler için ekstra alışverişe çıkmalı, elbiseydi ayakkabıydı derken maaşınızın büyük bir kısmını “evlenen ben değilim neden masraf yapan benim?” sorusuyla harcamanız gerekiyor. E tabii düğünde takmanız gereken altını da unutmayalım. Kış aylarından akıllılık yapıp kenara küçük altınlar atmadıysanız, yaz döneminde her sabah altın piyasasını takip eder hale gelirsiniz.
Sevgilinizle katıldığınız düğünlerde garip bakışlara ya da imalı sözlere maruz kalma ihtimalinizi de es geçmeyelim. Siz ilişkinizin halinden gayet memnunken, düğünlerin istilacı havasına kapılan sevgiliniz aynı hastalığa ne zaman yakalanacağınızla ilgili başınızın etini yemeye başlayabilir. 
Eş dost akrabanın hayatınızda biri olup olmadığını sorgulaması ya da sıranın ne zaman size geleceğiyle ilgili şakalar yapması, sevgilinizin durumu daha da abartmasına neden olabilir. Üstelik düğünde kaçacak yeriniz de olmaz ve bir anda kendinizi “ehe ehe kısmetse seneye düşünüyoruz biz de” cümlesinin öznesi olarak bulabilirsiniz. 
Ne kadar modern tasarlanırsa tasarlansın, her düğünün olmazsa olmaz klişeleri vardır ve bunlardan kaçmanız da pek mümkün değildir. Kasap havasına bağlanmasa bile çalan müziklerde kendinizi piste atmanız, birbirine kavuşan iki âşıktan daha fazla kıvırmanız beklenecektir, hazır olun.  En iyi kaçış taktiği bayanlar için “ay bu topuklular yeni, yürüyemiyorum bile”, erkekler için ise “halı sahada dizimi incittim abi”dir, bir kenara not edin. 
Gecenin sonunda genç çift balayına hazırlanırken siz yeni bir iş günü için dinlenme ihtiyacı hissedeceksiniz, bu yüzden alkollü düğünlerde içkinizin dozunu iyi ayarlamaya dikkat edin. Bir de tabii efkârlanıp “yumurtaya can veren Rabbim bizi de gör” durumuna gelme ihtimaliniz var, aman diyeyim.
Düğün sezonu geldi çattı arkadaşlar, kurtulma ihtimalimiz olmasa da en az yarayla atlatmaya çalışalım. Evlenmek için gün sayanlara mutluluklar dilemeyi de ihmal etmeyelim… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.