Hava Durumu

Tek kanatlı melekler

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 08:05
Meleklerin yeryüzünde de nefes aldığına inanırım ben. Ve hani şu sosyal medyada sıkça paylaşılan ancak pratikte pek uygulanmayan “İnsanlar tek kanatlı meleklerdir ancak birbirlerine sarıldıklarında uçabilirler” sözüne de inanırım yürekten. Bilirim ki, bunca kötülüğe, bunca ötekileştirmeye, bunca nefrete rağmen ayakta duruyorsa bu dünya; tek kanatlı melekler yüzündendir. 
Bu yüzdendir ki, birleşmeyi bilen tek kanatlı meleklerin şehrimize gelecek ve bizleri müziğin etrafında birleştirecek olması heyecanlandırıyor beni. 
17 Aralık Çarşamba akşamı, Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonuyla Antakya Medeniyetler Korosu, Fethiye Kültür Merkezi'nde Bursalılarla buluşuyor. Tamamen amatör insanlardan oluşan bu barışın, dostluğun ve hoşgörünün korosunun bize de nasıl uçabileceğimizi öğreteceğini umut ediyorum. İçimizdeki öfkeyi alıp götüreceklerine, ilahi sesleriyle bize yaşamanın anlamını yeniden hatırlatacaklarına inanıyorum. 
Antakya'da yaşayan üç semavi din ve mezheplerine mensup kişilerden oluşan koro içerisinde rahipler, imamlar, öğrenciler, öğretmenler, emekliler gibi birçok renk bulunuyor. Yaşadığımız toprakların barındırdığı kültürel zenginliğin en güzel dışavurumu olduğunu düşündüğüm bu koro ayrıca birlikte ne kadar güzel ve ne kadar güçlü olabildiğimizi de hatırlatıyor. 
O tek kanatlı melekler ki, birbirlerinin ilahilerini, ezgilerini, türkülerini yürekten seslendiriyor. O tek kanatlı melekler ki, insan olmanın özünü hepimizden iyi yakalıyor. 
Hoşgörünün başkenti Antakya'dan gelen bu topluluğun 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini de hatırlatır, içimizde yeşermesini istediğimiz tüm güzellikler için nasıl tohumlar ekmemiz gerektiğini bize öğrettikleri için de kendilerine ayrıca teşekkür ederim. 
Konser biletlerini Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi ve Nazım Hikmet Kültürevi gişelerinden temin edebilir, bir çarşamba akşamınızı müziğin ve birlik olmanın mucizesiyle geçirebilirsiniz. 
Dünya; bizim kadardır. Biz tek kanatla yaşadıkça, daha dibe batacaktır. Dolayısıyla, uçmayı öğrenmemizin zamanıdır… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.