Hava Durumu

Televizyoncular kadınları sevmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 08:21
Başlığa bakıp da “ne alakası var canım, bütün programlar, diziler falan kadınlara yönelik; erkeklerin bir futbolu var” dediğinizi duyar gibiyim. Haklılık payınız olsa da ben, televizyon yapımcılarının kadınları sevmediği ya da “kadına” bakış açılarının yerlerde süründüğü kanaatindeyim. 
Kadınlarının yalnızca yüzde yirmi beşinin çalışma hayatına katıldığı ülkemizde, gündüz kuşağı programlarının kalitesine hiç baktınız mı? Ya da bu programları uygulayan, onaylayan, yayına hazırlayan insanların kafasındaki “kadın” imajının ne olabileceği ile ilgili hiç kafa patlattınız mı? 
Emeğe elbette saygılıyım. Elbette yapılan işlerden yüzlerce insanın ekmek yediğinin farkındayım. Ama “talep bu arkadaşım, kadınlar böyle şeylerden hoşlanıyor” yalanına karşıyım! 
Sezonun açılmasıyla birlikte aşklarla ve acılarla dolu dizi filmlerin durumundan bahsetmeye gerek bile görmüyorum çoğu zaman. Zira gündüz kuşağı programlarına bakınca gözümde oluşan kadın resmi oldukça sinirlendiriyor beni.
Yani efendim, eğer biz çalışma hayatında dirsek çürüten bir kadın değilsek; ya kimin nasıl evlendiğiyle ilgileniyoruz, ya kim kimi neden öldürmüş onu merak ediyoruz, ya dedikodudan başımız dönüyor, ya kadın katillerinin meşrulaştırılmasını izliyoruz ya da hepimiz birer alışveriş manyağı ve moda uzmanıyız ki televizyona bakıp ahkâm kesebiliyoruz. 
Sırf neden bahsettiğimi anlamanız için, internetten de olsa yeni yayın döneminde, eskiden saygı duyduğum bir sunucu ile başlayan moda programını izlemenizi öneririm. Dayanabilirseniz on dakikadan fazla izleyiniz ve lütfen izleyici temsilcisine duygularınızı belirten bir elektronik posta ya da telefon konuşması ile ulaşınız. 
Programı izleyen; ortalama bir Türk kadınının moda uğruna her şeyi yapabileceğini, ödül uğruna milyonların önünde çirkefleşebileceğini, kendisine edilen hakaretleri sineye çekebileceğini, komik olmayı göze alıp giyinmenin ne demek olduğunu insana sorgulatabileceğini görür. 
Alternatifler var canım, beğenmiyorsan izleme demeyin. Haber kanalları ve birkaç yerel kanal dışında gündüz kuşağında adam gibi, ilgi çekici program yapan kanal yok. Bunu anlamak için bütün gün televizyon izlemenize de gerek yok, gazetedeki yayın akışını okumanız yeterli.  Televizyoncular kadınları sevmiyorlar arkadaşım, eğlenmekten ne anladığımızı ya da neyi izlemekten keyif aldığımızı umursamıyorlar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.