Hava Durumu

Teşekkürler Jessie teyze!

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 07:38
İskoçyalı Jessie Gallan hanımefendi ya da yaptığı açıklamalardan sonra hepimizin teyzesi; 109 yaşına girmenin mutluluğunu yaşarken, uzun bir ömür sürmenin sırlarını da paylaştı bizlerle sağ olsun.
Dünyanın en yaşlı insanı olmasa da ki bu rekor bir başkasına ait, verdiği öğütler oldukça ilgi çekici. Bol bol egzersiz yapmamızı öğütleyen ve her sabah bir kâse yulaf yediğini de açıklamalarına ekleyen Gallan en vurucu darbeyi ilişkiler üzerine vurmuş bulunuyor. 
Jessie Teyze; sizi bilmem ama benim teyzemdir bundan böyle; erkeklerden uzak durun diyor bizlere.  Çünkü anlaşılan erkekler, ettikleri değerden çok daha fazla probleme neden oluyorlarmış. 
Sabahları erkenden kalkıp, yulaf ezmemizi yedikten sonra egzersizimizi de yaptık mı, hazırız kızlar; mutlu, umutlu ve uzun yaşayabiliriz. 
Hayatımızda sorun yaratan ya da üreyerek daha fazla sorunla uğraşmamıza neden olan bir erkek olmadığı için de bütün enerjimizi kendimize harcayabilir, dilediğimiz gibi yaşayabilir ve ister yüz yıl olsun ister altmış yıl, yaşamımızın her anından keyif alabiliriz. 
Ama tabii bu aynı zamanda akşamları eve tek başına dönmek, sabah kahvaltısında gazete ile sohbet etmek, annelik duygusunu asla tadamamak ve daha bir sürü şey demek. Gerçi Jessie Teyze hayatınıza bir erkek almayın dememiş, hiç evlenmemenin daha sağlıklı olacağını söylemiş.
Yine de tercih size kalıyor elbette. Güzel dostluklarla dolu ama aşkın tadı tuzu eksik bir hayat mı istersiniz, her zevkin tadına varmak istiyorum kaç yaşında öldüğüm umurumda değil mi dersiniz size kalmış.
Ama böylesine etkili bir açıklama yapan kadının erkekler hakkındaki bu düşüncesinin, ilişkilerde bütün sorunu kadının yarattığını düşünenlere çok anlamlı bir yanıt olduğu kanısındayım. 
Evet, biz kadınlar erkeklere göre daha çok konuşuyoruz. Hatta daha fazla kelime kullanarak konuşuyoruz. Yine de az konuşmaları erkeklerin sorun yaratmadığı anlamına gelmez. Jessie Teyze bunun kanlı canlı bir kanıtıdır, artık kimse bizi aksine ikna edemez. 
Ek olarak ben şekerden, stresli ortamlardan, her tür zehirden uzak durmanın da yaşayacağımız yılları uzatacağı kanısındayım. 
Kendisi dünyanın başka bir ucunda yaşıyor olsa da Jessie Teyze’ye de teşekkürü bir borç bilirim. Sorunun bizde olmadığını bize yeniden hatırlattığın için teşekkür ederim, sen çok yaşa e mi!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.