Hava Durumu

Vize alabilir miyim?

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 08:17
Duruma bağlı hatırlama mı deniyordu, aynı koşullar oluştuğunda daha önce yaşadıklarımızın teker teker aklımıza kavuşmasına? Bugünlerde yaşadığım adını hatırlayamadığım bu durumdur da. 
Üniversiteye geri dönmek, yeniden okullu olmak, başka dünyalara kapılar açabilen öğretmenlerle, başka dünyalardan gelen sınıf arkadaşlarıyla yürümek gibi bir sürü güzel duyguyla kaplıyken içimiz, daha okul nasıl başladı anlamadan başlayıverdi vizelerimiz. Ve tabii daha önce ne yaşadıysam vize haftalarında, hepsi girdi sıraya… Anladım ki, yaş ile ana baba yanında okumakla falan ilgisi yok. Öğrenci milleti beynine elektrik verilmiş gibi oluyor vize deni-lince, kaçarı yok. 
Sınav haftası, öğrencilerin evrensel olarak kutlama yapmasını gerektiren bir iz bırakıyor herkesin bünyesinde bence. Böylesine yürekten yaşanılan, içimize bu kadar yer eden, hakkında destanlar yazılan vize haftası için uluslararası organizasyonlar düzenlenmeli, tabii ki sınavlar bitince. İki hafta süren uykusuzluğun, kafa karışıklığının ve stresin öcü alınmalı bir şekilde. Düşünsenize bir, iki haftalık eziyetten sonra size verdikleri şey de, final sınavlarına girebilmek için vize! Bunu kutlamayalım da, neyi kutlayalım söylesenize…
Öğrenci milleti zekidir, pratiktir, uykusuzdur ama umutludur. Bu umudu birleştirmenin en güzel yolu da, sınav haftasından yeni çıkmış gençlerin birlikte dünyaya “yaşamın anlamını” anlatmalarına fırsat verecek bir organizasyon olur. Çünkü günlerce okul ile ev arasında mekik dokuyan, içtiği kahvelerin kavanozlarından kule diken, uyku ile olan ilişkisini acısız bitirebilen, bedeninin saatlerce aynı pozisyonda kalmasından zerre rahatsızlık duymayan öğrenci; hayatın anlamını bulmuştur, ışığı görmüş, sırrı çözmüştür. Bu sırrı bir dahaki vizelere kadar hatırlamayacak, final haftasında hatırlamak için çok uğraşacak ama başarılı olamayacaktır. Öğrenci milleti zekidir, eğlencelidir, duyarlıdır. Evrenin o gizemli sırlarını bütün dünyayla paylaşmasına izin verilmelidir!
Vize haftası bitmiş bir arkadaşınızı görürseniz, sıkıca sarılın ona. Şu an hatırlayamıyor olsa da, hayatın sırrına ermiş insanlardan biridir ne de olsa…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.