Hava Durumu

Yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2016 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 08:12
Nisan ayını ne kadar severseniz sevin, ayın hemen başında farkındalık yaratmak adına belirlenen “Kanser Haftası” canınızı sıkmaya yetiyor, değil mi? Bu hafta içerisinde muhtemelen bir sürü etkinlik düzenlenecek, imkânınız varsa takip edin. 

Ancak yapmanız ve yapmamanız gerekenleri asla aklınızdan çıkarmayın. Kanserle savaşan biriyle karşılaştığınızda ona acımayın mesela, kendisini olduğundan daha kötü hissetmesine neden olmayın.Aile ağacınızda kanser hastalığı sık görülmüşse, kulaktan dolma bilgilerle rahatlamayın, bir doktor ile görüşüp düzenli yaptırmanız gereken kontrollerinizi aksatmayın. 

Nasılsa bir sürü insan bağışta bulunuyordur diye düşünmeyin, henüz hayatının başında bu hastalıkla yüzleşmek zorunda kalan çocuklarımıza bir umut ışığı olan Lösev'e bağış yapma şansınız varsa, yüzünüzü diğer yöne çevirmeyin.Sağlıklı yaşamak için kurallara ihtiyacınız yok, bedeniniz size anlatır ne yapmanız gerektiğini; başkalarını değil bedeninizi dinleyin. Alternatif tedaviler kötüdür diyemediğimiz gibi kesinlikle iyidirler de diyemiyoruz. Bu tarz tedavilere başvuracaksanız da lütfen doktorunuzla iletişim halinde kalın ve attığınız her adımın mutlaka bir sonucu olacağını aklınızdan çıkarmayın. 

İnternette okuduğunuz her şeye inanmayın. Uzman olduğunu söyleyen kişilerin uzmanlığını araştırmadan güvenmeyin. Gelişen teknoloji insan yararına çalışmalı, zararlı sonuçlar elde etmemek için kendinizi güvene almayı unutmayın. Umut tacirlerine prim vermeyin. Ve lütfen; asla benim başıma gelmez gibi asılsız düşüncelere kapılmayın. Yarın ya da bir ay sonra böyle bir zorlukla karşılaşıp karşılaşmayacağınızın garantisi yok. Sağlığınızı çantada keklik zannetmeyin, kendinize iyi bakın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.