Hava Durumu

Yaşasın ekim geldi

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2014 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 08:56
Ekim demek tiyatro demek. Ekim demek sinema salonlarında keyif demek. Soğuktan donmaya başlamadan ve güneşten kaçmak zorunda kalmadan şehrin tadına varmak demek. Ekim demek, nefes almak demek. Ekim demek, sanat demek. 
1 Ekim itibarıyla Devlet Tiyatroları sezonu açtı malumunuz. Ancak ekim ayının tiyatro ile olan aşkı bununla sınırlı kalmıyor elbet. Ay sonuna doğru, dünyanın farklı noktalarından tiyatro âşıkları şehrimizde buluşmaya hazırlanıyor, bilginiz olsun. Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 20 Ekim Pazartesi günü Bursalı gençlere merhaba diyecek, tarih aklınızda bulunsun.  
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ortaklığında düzenlenen festivale bu yıl, 8 Türk ve 11 yabancı topluluk katılıyor. İçeriğinde oldukça geniş tutulan festival kapsamında şehrimize gelen tiyatro topluluklarının 20 – 25 Ekim tarihleri arasında, altı gün boyunca çocuk ve gençlerimizin hayatlarında yeni pencereler açacağına inanıyorum.  
Dokuz farklı ülkeden gelen ekiplerle birlikte atölye çalışmaları düzenleneceğini hatırlatır, bütün etkinliklere katılımın ücretsiz olduğunu da şiddetle belirtmek isterim. Kapalı mekânlarda, bilgisayar ya da akıllı telefonlarının karşısında büyüyen çocuk ve gençlerimizin alışveriş merkezleri yerine tiyatroya gitmeleri için sunulan bu imkândan herkesin faydala-
nabilmesi için, haberi mümkün olduğunca çok yaymalıyız diye düşünüyorum. 
Söyleyin bana, en büyük derdi sosyal 
medyada paylaştığı fotoğrafın kaç kişi tarafından beğenildiği olan pırıl pırıl beyinlerin sanatla, tiyatroyla tanışması için daha güzel bir fırsat olabilir mi? 
Yakın zamanda güncel program detaylarının da girileceğini umduğum www.tiyatrofestivali.org adresinden merak ettiklerinizi öğrenebilir, programlara rezervasyon yaptırmak için de 234 49 12 telefon numarasından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’na ulaşabilirsiniz. 
Ayrıca bence hepimiz, yaşımızı bir kenara bırakıp, gençlerimize özel hazırlanan bu festivali izleyerek içimizdeki küçük sanatçının ruhunu besleyebiliriz… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.