Hava Durumu

Ülkenin geleceği için işbirliği şart

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 04:57
Değerli Bursa Hakimiyet okuyucuları…
Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çeşitli dönemlerde yaşadığımız darbe girişimleri ve ardından darbeci zihniyetlerin vahşi yüzünü en acımasız şekilde gösterdiği 15 Temmuz gecesi ve ardından yaşanan gelişmeler, bir süredir ülkemizin gündemine oturan 1982 darbesinin ürünü anayasanın uzantılarından oluşan mevcut anayasamızda değişikliğe gidilmesinin zaruretini bir kez daha gözler önüne serdi. 
Sorunların çözülmesi, ülkemizin önünü açacak kararların alınıp, hayata geçirilmesi noktasında parlamenter sistemin zaman zaman tıkandığını hepimiz görüyoruz. Bu anlamda devlet yapısının güçlenmesi, kararların daha hızlı alınıp, ülkemizin geleceği açısından önem arz eden adımların daha hızlı atılabilmesi için bir sistem değişikliğine gidilmesinden yanayız. Ancak partimizin her dönemde yaptığı gibi bu değişikliği yüce milletimize soracak ve takdiri halkımıza bırakacağız. 
İşte bu noktada sistem değişikliğini halkımıza sorabilmemizi sağlayacak olan referandumu yüce Meclisimize sorarken diğer partilerimizin görüş ve işbirliği ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Görünen o ki şu ortamda bu referandumun önünü açmak için bize destek verecek olan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi. MHP lideri sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından bu konunun halka arz edilmesine sıcak baktığı anlaşılıyor. Ayrıca daha önce birçok konuda da örneklerini verdiği gibi sayın Bahçeli söz konusu ülke ve millet menfaati olduğunda siyasi kaygılarını bir kenara bırakan bir lider. Şu ana kadarki açıklamalarına baktığımızda izlenimlerimiz sayın Bahçeli’nin ve partisinin bu konuyu halkımıza sunmamız noktasında ve sonrasında ülkemizin geleceği açısından bize destek vereceği yönünde. Önümüzdeki günlerde MHP lideri sayın Bahçeli ile yapılacak görüşmeler, bu açıdan çok önemli. MHP’ye sunacağımız iki paketten birinin desteklenip, bu anlamda çalışmaların hızlandırılıp önce Meclisimize sonra halkımıza arz edileceğini düşünüyorum. 
Ülkemizi yarınlara taşıyacak, halkımızı daha demokratik, daha refah, daha eşitlikçi bir Türkiye’ye kavuşturacak adımların hızlıca atılabilmesi için bir sistem değişikliğinin önemi aşikar. İnşallah halkımızın da onayı ile hep birlikte ülkemizi büyük hedeflere doğru yürüteceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.