Hava Durumu

Yenikapı ruhuyla aydınlık yarınlara...

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2016 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 09:35
Değerli Bursa Hakimiyet okurları…Bölgesinde ve dünya siyasetinde, ekonomisinde gün geçtikçe daha fazla söz sahibi haline gelen ülkemizde son aylarda yoğun gündemin sıcaklığına hep birlikte şahitlik ediyoruz.       Kuruluşundan bu yana bölgesinde ve uzak coğrafyalarda mazlumların yanında olmaya çabalayan partimiz ve hükümetlerimizin  gayretleri sonucunda Türkiye’nin özellikle bölgesinde bir umut ışığı haline gelmesi, kurduğu hakimiyet, bu gücü istemeyen tüm şer odaklarının sınırları zorlayan tepkilerini de beraberinde getiriyor. 
Bunun en son örneğine 15 Temmuz gecesinde hep birlikte şahitlik ettik. Milletten destek almadan millete karşı güç devşirmeye çalışan, yıllardır adeta çöreklendiği devletin gücünü kendi halkına karşı kullanmaya çalışan ihanet şebekesi FETÖ ve uzantılarının, iktidar aşkı ile ellerini nasıl kana buladıklarını gördük.  Ancak şükürler olsun ki bu vahşet gösterisine en büyük cevabı yine canını, kanını, sevdiklerini ülkesi uğruna namlulara siper eden halkımız verdi.   Farklı yollardan gitseler de amaçları daha güçlü bir Türkiye inşa etmek olan farklı renkler, Çanakkale’de olduğu gibi dev bir vücut olarak, bir destana daha imzalarını attılar. Ve Yenikapı Meydanı, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, CHP’lisiyle MHP’lisiyle bu milletin vatanına nasıl sahip çıktığının muhteşem bir nişanesi oldu. Bizleri yekvücut haline getiren bu birliktelik, ülkemizin geleceği için atılan adımlarda da sürüyor. 
 15 Temmuz demokrasi mücadelesini kalıcı hale getirmek, Yenikapı ruhunu pekiştirmekte kararlıyız.  15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Türkiye’yi darbe anayasasından, cuntacı zihniyetlerden arındırabilmek için yıllardır atmaya çalıştığımız adımlarımız, diğer siyasi partilerce de destek görmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde CHP ve MHP ile uzlaşmaya varılan ve yargıyı bağımsızlaştırmayı amaçlayan yeni mini anayasa değişikliği, bu yolda umutlarımızı daha da arttırdı. Ben inanıyorum ki birlikteliğimizden doğan bu güç, milletin iradesini kendisine verme çabalarımızın sonuçlanmasını hızlandıracaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.