Hava Durumu

Dün dündür, yarın Allah kerim…

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2014 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2014 08:22

“ Marul yerken kıpır kıpır, sapı gelince me…” Yörük sözü
Allah büyük…
10 yıldır adalet, vicdan, izan diye haykıranların sesini duyuramadığı tüm yolsuzluklar, işbirlikleri, hukuksuz uygulamalar, adaletsizlikler, kayırmalar, örgütlenmeler ortaya çıkıyor.
Her gün başka bir itiraf, rüşvet ve yolsuzluk açıklaması…
Öyle alıştık ki, “rüşvet verdim” diyor adam izliyoruz. “Rüşvet alanlar” ifşa ediliyor, izliyoruz.
Gerçi hukuku uygulayacak savcı, işlemleri yapacak polis de kalmadı ama…
İşte şimdi tam vicdan ve adil olma zamanı…
Herkesin adamlığı, insanlığı, adaleti ve vicdanı bu süreçte ortaya çıkacak.
Yazılacak, söylenecek her kelime önemli çünkü her söz tarihe düşülmüş bir not olacak.
Tarihe düşülmüş not deyince, gündemdeki konular ile ilgili tarihe düşülen bazı konuşmaları yorumsuz aktarıyorum.
Karar sizin…
(…)
CEMAAT İÇİN NE DEMİŞLERDİ?
13.09.2010 Gazeteler / TV haberleri
Referandumdan çıkan  “evet” sonucunu değerlendirmek üzere yaptığı konuşmada birçok kesime ve kişiye teşekkür eden Başbakan Erdoğan, ABD’de bulunan Gülen’e de teşekkür etti. “Okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum” dedi.
14. Haziran. 2012 Gazeteler / TV haberleri
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10. Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde konuştu...
Başbakan Erdoğan konuşmasında, isim vermeden Fethullah Gülen’e seslenerek ‘’Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz’’ dedi.
17. Haziran. 2013 – Gazeteler / TV haberleri
Başbakan Türkçe Olimpiyatlar’ında cemaat ve çalışmalarından övgü ile söz etti.
“Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, ha-yatından lezzet alır. Sizler, bütün çirkinliklerin arasında bize güzeli düşündürttünüz. Sizler, bozkırdaki fidan gibi, çölün ortasındaki vaha gibi, kuruyan dudaklarda bir damla su gibi, kararmış yüreklerde bir nebze merhamet, pörsümüş dimağlarda aydınlık bir ufuk gibi en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız, bize güzeli hatırlattınız.
Bu olimpiyatlar 11 yıldır yapılıyor olabilir, ama bu hareket, bu gönül davası, bir büyük hareket, bir büyük davadır. Sevgili kardeşlerim, biz hepimiz aynı gönül davasının, aynı barış mücadelesinin sarsılmaz neferleriyiz. Hepimiz, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti ailesinin birer mensuplarıyız.”
Aralık 2013 Gazete ve Miting / TV konuşmaları
Başbakan“ Bunlar çete, bunlar örgüt, inlerine gireceğiz. Bu paralel devlet çetelerini dağıtacağız.” dedi.  Cemaati şantajcı, taşeron, ajan ve komplocu olmakla suçladı.
“Dindarlık kisvesiyle taşeronluk yapılıyor. Yargı ve emniyet başta olmak üzere, devlet kurumları içine yerleşmiş bir örgüt,  dışarıdan aldığı talimatlarla, Türkiye’nin istikrarına, güven ortamına, Türkiye’nin büyüyen ekonomisine ve kardeşliğine suikast girişiminde bulunmuştur.” dedi
SAVCILAR İÇİN NE DEMİŞLERDİ?
Yıl 2009 …Başbakan Erdoğan dönemin savcısı Zekeriya Öz için şöyle diyor:
“Şu anda da Türkiye’de “Temiz Eller Operasyonunu” yapanlara saygı duysunlar. Niye ona durmadan vuruyorsunuz. Bırakın bakalım nereye varacak bu işin sonu. Rahat olun. Anadolu’da güzel bir söz var: Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.”
Yıl 2013 …4 yıl sonra iktidar bu savcıların orduya kumpas kurduğunu da ima etti.
Başbakan aynı savcıları kastederek “Bir savcı iş takip ediyor. Belediyeye geliyor, bir talepte bulunuyor. Olmayınca bu adımı atıyor” dedi ve savcı için “hapis” imasında bulunuldu. Yolsuzluk soruşturması yapan başka bir savcıya başbakan şöyle seslendi ; “Dur bakalım, seninle işimiz var.”
(…)
5 Nisan 2011 yılında TVNET’de Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi’nin ‘Başkent’ programına katılan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın Zekeriya Öz yorumu:
“Bana göre Zekeriya Öz bir kahramandır. Demokrasilerde kahramanlara çok fazla ihtiyaç duyulmaz ama Türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde zaman zaman kahramanlar ortaya çıkar. Zekeriya Öz tarihi bir misyon üstlenmiş ve yerine getirmiştir.”
2013…17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk ope-rasyonu sonrası, 25 Aralık 2013’te Twitter üzerinden savcı Zekeriya Öz ile polemiğe giren Şamil Tayyar savcı Öz için şöyle yazdı;
“Adam fosseptikten ses vermeye başladı: Uyarayım, beni başkasıyla karıştırma, o küçük aklını da ben alırım”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.