Hava Durumu

HASVAK Sağlık Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2014 08:29

Vakfın tam ifadesi ile “Sağlıkta Başarı Ödülleri”… Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “HASVAK Sağlıkta Başarı Ödülleri” töreni; Sağlık çalışanlarının ve tıp doktorlarının vermiş oldukları emekleri, elde ettikleri ekip ve kişisel başarıları daha geniş kitlelere duyurmak ve bir nebze olsun kendilerini alanlarındaki bu başarıları için onurlandırmak amacı ile düzenlenen gece Hilton otel de gerçekleştirildi.
Ödülleri Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Bursa Tabip Odası, Tıp Fakültesi, özel sağlık kuruluşlarından oluşan bir jüri ve değerlendirme kurulu belirledi.
Sadece Bursa çapında değil ulusal çapta bir değerlendirme yapıldı.
Bu nedenle yerel bir ödül töreni değildi. Ödüller “ulusal tıp ödülü” olarak verildi.
(…)
Cezanın, eleştirinin, tenkidin, öfkenin ve kızgınlığın ikliminde HASVAK gecesi ilaç gibi geldi.
Emekleri, başarıları ödüllendirilen insanlar ile yapılan güzel tören bizi de gururlandırdı.
Bu kentteki her sağlık çalışanının teşekkür ve takdiri hak ettiğini düşünüyorum. Bu ödüller nedir derseniz?
Bu ödüller sağlık alanındaki başarı ve çalışmalarını kararlı ve idealist duygular ile istikrarlı bir şekilde sürdürebilen kişilere ve kurumlara verildi.
(…)
HASVAK Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle ve arkadaşlarının (Türkan Elçim, Birgül Müngen, Esin Seymen, Tülin Işık, Hatice Kaltav, Deniz Cantürk, Nazlıgül Ünal ) son bir yıldır süren üstün çabaları ile gerçekleşen organizasyonu ünlü sunucu Nefise Karatay sundu. Törende Türkiye’nin müzik divalarından Zerrin Özer konuklara konser verdi.
Gelelim ödüllere;
- Onur Ödülleri
Kent sağlığının gelişmesinde her biri bir ömür adamış isimler onur ödülünü aldılar.
- DR. KONURALP BAŞOL; kentimiz ilk beyin cerrahisi uzmanı ve özel hastane kurucusu
- DR JALE CORDAN; Kardiyoloji profesörü hocamız. Binlerce öğrenci yetiştiren bilim kadını.
- DR. AYHAN KIZIL; Uludağ Üniversitesi’nin efsane rektörü, Tıp dekanı, başhekimi velhasıl meslekte görev yapmadığı alan kalmayan bir bilim insanı.
- DR. SUNA TANELİ; Psikiyatri profesörü hocamız. Bursa ve ülkemize psikiyatri alanındaki katkıları ve hakları asla ödenemeyecek bilim kadını.
- Vefa Ödülü; DR. İSMAİL FAKI
Yakın zamanda kaybettiğimiz örnek meslek ağabeyimiz. Göğüs Hastanesinin kurucu başhekimi. Hasvak ödülü ile kentin vefasını bir kez daha ifade edebilme olanağı bulduk. Ödülü kızı Merve Fakı ve eşine verildi.
- Yılın Bilim Ödülü; DR. ENGİN ULUKAYA
Uludağ Üniversitesi’nin parlayan yıldızıdır Dr. Ulukaya… Moleküler biyokimya alanındaki ulusal ve uluslar arası çalışmaları ile sadece Bursa’nın değil, ülkemizin de umut vaat eden bilim adamlarındandır.
- Yılın başarılı sağlık ekipleri hizmet ödülleri
- 112 ACİL SERVİS EKİBİ; haklarını ödenemeyecek bir ekip. Bursa belki de ülkenin en başarılı ve vefakâr 112 ekibine sahip. Kent olarak çok şanslıyız. Onlar bu ödülü her zaman hak edecek bir ekip.
Şoföründen hekimine, hemşiresinden idarecisine kadar hepsini yürekten kutlarım.
- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ BÖBREK VE KARACİĞER TRANSPLANTASYON EKİPLERİ
Dr. Ekrem Kaya, Dr. Hakan Vuruşkan ekip liderleri. Üniversitede büyük bir idealizm ile gecelerini gündüze katan meslektaşlarım, kendilerinin şahsında tüm ekipleri ile hak ettiler bu ödülü…
- ACIBADEM BURSA HASTANESİ KARACİĞER VE BÖBREK TRANSPLANTASYON EKİPLERİ
Dr.Bülent Oktay, Dr.Remzi Emiroğlu, Dr. Hüseyin Çelik, Dr. Salih Gülten onurla ve gururla aldılar ödüllerini. Özel bir hastanede gösterilen insanüstü çabanın ve saatlere meydan okuyan zorlu ameliyatların ekibi, Uludağ Üniversitesi’nde başlayan çabalarını aralıksız devam ettiren güzide bir ekip.
- Yılın Meslek Hizmet ödülü- DR. MEHMET KARADAĞ
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski başhekimi, şimdilerde UÜTF Göğüs Hastalıkları AD öğretim üyesi ağabeyimiz. Mesleki başarıları, kişiliği ve insani yaklaşımı ile meslektaşlarına örnek bir meslek hayatı sürdüren örnek bir hekim Prof. Dr. Karadağ…
- Sağlığa Katkı Ödülleri
- Yılın en başarılı farkındalık çalışmaları yapan STK ödülü; ONKODAY
Ödülü Yıllardır kanser hastaları ve aileleri ile dayanışmada örnek bir çalışma sergileyen derneğin vefakâr ve çalışkan başkanı Füsun Önen tüm ekibi adına aldı.
- Sağlık alanına yaptığı toplumsal katkılar ( Ümran Sönmez Onkoloji Kliniği) ile ödüle layık görülen isim; SÖNMEZ AİLESİ
- Yılın başarılı TV Sağlık Programı – DR. AYTUĞ
- Yılın araştırma görevlisi ödülü; UÜTF BEYİN CERRAHİ SERVİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ
Ödüle layık görülen sağlıkçılar içindeki en cefakâr grup beyin cerrahi asistanları. İhtisaslarının ve asistanlık döneminin zorluklarını ancak hekim olanlar bilir. Bazen kendi ailelerine ve çocuklarına bile anlatmakta zorlandıkları insanüstü bir çalışma ile beyin cerrahı olunur. 112 Acil ekipleri ile birlikte sahadaki en zorlu şartların temsilcileridir.
- Yılın Hemşiresi Ödülü; SERAP METİNTÜRK
Doğal afetler ve olağanüstü sağlık koşullarında görev almış olan, katıldığı sağlık yardımı çalışmalarında mucizelerin parçası olan bir sağlıkçı arkadaşımız vefakâr tüm hemşireleri temsilen aldı ödülünü. Gururla alkışladık.
- Yılın Tıp Öğrencisi Ödülü, ENES EFENDİOĞLU
Yaptığı bilimsel ve toplumsal sağlık çalışmaları ile diğer öğrenci arkadaşlarına örnek olan bu genç meslektaşımızın dilerim gelecekteki ödüllerinin ilki olur bu ödül… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.