Hava Durumu

İleri demokrasi faziletleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2014 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2014 08:40

Tebrikler Türkiye! İleri demokrasinin tüm güzelliklerini yaşıyoruz(!)
Bugüne kadar yaşadığımız karanlık, baskıcı ve boğucu yıllar artık geride kaldı (!)
Bakalım “ileri demokrasiyi” yaşayan güzel ülkemde geçen hafta neler olmuş?

Tüm dünyanın kutladığı 1 Mayıs Bayramı, hükümetin tüm yolları kapatması, barikat kurması, tren, metro, gemi ve otobüs seferlerini iptal etmesi ile yurttaşlar Taksim’e ulaşamadığı için 1 Mayıs kutlanamadı. ( 2009 yılında 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması için bizzat bu hükümet izin vermişti)

Kaybolan 2 çocuğumuzun daha ölüsü bulundu. Üstelik birisi vahşi bir cinayete kurban gitti. Son aylarda vahşice tecavüz edilip öldürülen bu günahsız bebeler artık sıradan bir olay gibi.
Kadın cinayetleri desen ülkenin rutini… Ortalama her gün bir kadın erkek şiddeti ile ölüyor.
Disiplinsiz okullar, ilkesiz yönetimler, bilinçsiz aileler ve sadece öfke kültürü ile büyütülen kindar ve kızgın nesillerin daha ne ciddi sorunlara neden olacağını zaman gösterecek.

Geçen hafta ülkemiz bir müjde (!) daha aldı;
“Türkiye artık basını özgür olmayan ülkeler arasına girdi”.
Uluslararası değerlendirme kurumu özellikle son bir yılda Türkiye’de basın özgürlüğünün hiç kalmadığını açıkladı. ( Peki, “siz nasıl bunları yazıyorsunuz” diye düşünüyorsanız, çok etki alanı yok diye ses çıkarılmayan numunelik vasatlardanız da ondan)

Son bir ayda yer değiştiren, görevden alınan savcı, hâkim, polis, bü-rokrat rekoru kırıldı. Cumhuriyet ve Osmanlı İmparatorluğu’nun görevden alma rekorunu egale eden iktidar, yeni rekorlara koşuyor.

Güneydoğu’da paralel devlet ilan edildi. Artık ayrı bayrak tartışması yapılıyor. Bu arada kaçırılan askerler ses getirmeyince iade edildiler. (Toplum artık bölgeden gelen bu tür haberlere şerbetli, ancak futbolcu kaçırılırsa toplum ve basın daha ilgili olacak durumda)

Paralel devlet demişken, hükümet on yıldır mutlu evlilik sürdüğü ve bir dolu sağlıklı semiz çocuklar yaptığı eşini “beni aldattı” diye boşadı. Şimdi eski eşine ve ortak evlatlarına karşı belge, bilgi üretme telaşında…
Anlayacağınız değişen bir şey yok. Osmanlı’nın son döneminde “ittihatçı”, cumhuriyetin başında “yobaz”, ortasında “komünist”, sonra “irticacı”, “bölücü”, “Alevi”, “dinci” ve şimdi de “paralel” adı verilen hep bir “öteki” var oldu.

KPSS iptal edilecek deniliyor. Tek adil sistem sınavdır. Zaten sınavlar bu kadar şaibeli ve sorunlu iken, KPSS de kalkınca artık tek yol eski usul “ hamili kart yakinimdir” durumu olacak. Yaşasın ileri demokrasi, memlekete tekrar hoş geldin “torpil”…

İleri demokrasinin yeni nimetlerini yazmak için bu sayfalar yetmez.
Bu konuda eminim yüzlerce kitap yazılacaktır.
Ve korkarım ki, bu hızla giderse “ileri demokrasi” ansiklopedi olacaktır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.