Hava Durumu

Polis, polis olalı böyle zulüm görmedi

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2012 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2012 08:52

Bu ülkede artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.
Olayın hiyerarşik kurallara aykırı, emniyette abuk bir şekilde video kaydı alınması, bir sivil vatandaşın adi suçlu gibi tarama yapması, savaşta bile sökülmeyen rütbelerin sökülmesi bir yana bıraksak bile, onursal kısmı affedilecek, unutulacak gibi değil.
Peki olay nasıl gelişti?
4 saat içinde “jet” hızıyla, bu ülkenin polislerinin onuru nasıl çiğnendi?    
Hatay Dörtyol’da polisler vekilin oğluyla tartıştıklarında saat 16.50’ydi. Mesai bitti evle-rine gittiler. Ama bir süre sonra karakola çağrıldılar. Teşhis için karakolda dizildiklerinde duvardaki saat 22.00 civarındaydı.
SAAT 17.40: KANTİNDE İLK TARTIŞMA: 29 Haziran Cuma günü, saat 17.40 sıralarında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Alper Atilla kantinde bir tost nedeniyle tartışıyor. Kantinci Ömer , Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nu arayıp yardım istiyor.
SAAT 17.50 VEKİL OĞLU EMNİYET’TE: Milletvekilinin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, babasının danışmanı Fehmi Rigan’ı da yanına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geliyor.
SAAT 18.15 BABA DEVREYE GİRİYOR: İstemi Kağan Türkoğlu, Milletvekili olan Hacı Bayram Türkoğlu’na durumu aktarıyor. Babasının önerisiyle, konuyu adli makamlara bildirmek üzere harekete geçiyor. Telefon trafiği sonrası Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı ‘vekil oğlunun hakarete uğraması” şikayetiyle ilgili işlemlere başlıyor.
SAAT 19.00: EMNİYET’E JET YAZI: Savcılık, 2012/3382 hazırlık no ile ‘darp’ iddiasını kayda alıyor. Hemen Emniyet’e yazı yazıyor.
SAAT 19.30: POLİSLERE “TOPLANIN EMRİ”: Bu gelişmeler üzerine, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde o saatte görevli polis memurları teşhis için emniyet binasına çağrıldı.
SAAT 22.00: POLİSLER DUVAR DİBİNE SIRALANDI: Bu işlemlere tepki gösteren polisler güçlükle emniyet binasında toplandı.Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Polis Memuru Alper Atilla da teşhis için Türkoğlu’nun karşısındaydı. Saatler bu sırada 22.00’yi gösteriyordu.
ÖNCE GÖREVDEN ALINDILAR: Komiser yardımcısı Murat Emer ile Alper Atilla Dörtyol Kaymakamı’nın kararıyla jet hızıyla görevden el çektirildi. Ancak 17 Temmuz’da göreve iade edildi. Bu sırada, soruşturmacı raporunu hazırladı ve iki polisin başka ilçeye tayinini önerdi. Bunun üzerine polislerin tayini çıktı.
(…)
Hatay Valiliği, basında yer alan görüntülerin, ‘’ilçe emniyet müdürü ve müştekilerin         avukatlarının huzurunda, olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin tespiti için, savcılığın talimatı ile yapılan ‘teşhis işleminin’ görüntüleri ve yürütülen adli işlemin bir parçası’’ olduğunu bildirmiş.
Açıklamalarda vekil çocuğunun karakol basmasıyla ilgili en ufak bir detay yok.
Kendi karakolunu ve polisini, vekil çocuğundan bile koruyamayan ülke, vatan toprağını ve vatandaşlarının haklarını nasıl koruyacak!
(...)
Ben Murat Komiseri ve polis memuru Alper’i kutlarım. Hiç olmazsa orada polisin onuru için mücadele ettiler.
Polislerin birçok eylemde ve olayda insanlara karşı tutumunu hep eleştirdim. Ama Murat ve Alper polis gibi şerefli ve onurlu birçok meslektaşları olduğunu biliyorum. Umudum onların çoğalıp, destek görmesidir.
Ve tüm polis memurlarına Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bir kez daha okumalarını ve hep akıllarında tutmalarını dilerim.
“Dün sizin hali tavrınızdaki mertlik ve erkeklik, yürüyüşünüzdeki intizam ve         ciddiyet size olan haklı itimadı kuvvetlendirdi ve herkesi memnun etti. Çünkü herkes biliyor ki ve bilmelidir ki, Polis ve Jandarma Kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı     bir kalkandır. Binaenaleyh Cumhuriyetin kanunlarına ve memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şeririn kafası behemahal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.”      
Mustafa KEMAL ATATÜRK

 

TARİH TEKERÜRDEN İBARETTİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.