Hava Durumu

Sivilay ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2014 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 08:42

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY), kent bilinci oluşturma çabasında, sağlıklı kentlerin inşasına rehber olmaya çalışan ve sürekli pozitif yönde hareket eden tarafsız her kesimden idealist Bursa gönüllüleri tarafından kurulan bir sivil toplum örgütü.
Sivilay her yıl kente katkı koyan kurum ve kişilere farkındalık yaratmak için ödül veriyor. Ödülün manevi anlamı önemli. Kent tarihine not düşüyorlar aslında…
2013 yılı içinde yapılan çalışmaları değerlendiren, Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) tarafından geleneksel hale getirilen Kente Katkı Ödülleri belli oldu.
 Bursa'ya sosyal, kültürel ve ekonomik alanda katkı koyan kişi ve kurumlara ödülleri 26 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde törenle verilecek.
 Kente Katkı Ödülü’ne layık görülen kişi ve kurumlar şöyle;
 HAYAL KAMPÜSÜ PROJESİ - UÜ SU ALTI TOPLULUĞU
Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT), on yıldır engelli bireylere dalış ve yüzme öğretiyor.
HER YERDE TİYATRO PROJESİ
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında kent merkezinden uzakta yaşayan ve tiyatroya gitme olanağı bulamayan kentimizin insanına nefes aldırdılar.
ŞİİR KÜTÜPHANESİ
Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi içinde yer alan Şiir Kütüphanesi, Türkiye’de ilk ve tek olması ile dikkat çekiyor.
KADIN HAYATA YAKIN PROJESİ
Dört yıl önce Nilüfer Belediyesi’nin 50 kadın ile başlattığı Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın projesi kapsamında, çevre ilçe ve köylerden yaklaşık 1000 kadın okudukları kitabın yazarları ile buluştu.
BURSA BİLİM ve TEKNOLOJİ MERKEZİ
240 deney düzeneğinin yanı sıra simülatörler, planetaryum ve özel tasarım galerileriyle, çocuklarımızın, bilim ve teknolojiye, ilgisini çekmek; kolay, anlaşılır ve eğlenceli şekilde bilimsel sunum yapabilmeleri amacıyla geliştirildi. TÜYAP Fuar Alanı’nın yanındaki 12.000 m2'lik alan üzerinde hizmete açılan Merkez, Türkiye’ye model olmayı hedefliyor.
BURSA’NIN KADIN YÜZÜ KİTABI ve SERGİSİ
Güney Özkılınç, Deniz Dalkılınç ve Ceyhun İrgil; Bursa'da doğmuş, Bursa'da yaşamış ve Bursa'da artı değer katmış bin beşyüz isim ile 200 kadının yaşam öyküsünü "Bursa'nın Kadın Yüzü" kitabında bir araya getirdi. Kitabın geliri ise, tıp öğrencileri ve meme kanseri hastalarına bağışlandı.
OYUN YAZMA YARIŞMASI
Türkiye'nin ilk oyun yazarlarından Feraizcizade Mehmet Şakir adına Osmangazi Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen ‘Oyun Yazma Yarışması' ile tiyatroya değerli eserler kazandırılırken, yeni oyun yazarlarının yetişmesine de destek olundu.
BURSA FLARMONİ DERNEĞİ
Çağdaş çok sesli müziğin daha geniş halk kitlelerine yayılmasını sağlamak amacıyla başta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası olmak üzere Bursa’ya birçok kuruluşun kazandırılması misyonunu üstlendi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ / Mahfel
SİVİLAY’ın da öncülük ederek önerdiği, desteklediği görüş kabul gördü ve Mahfel, İl Genel Meclisi kararı ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Belediyemiz; aslına uygun olarak tüm bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları yapılan Bursa’nın gözbebeği Mahfel’i, sosyal tesis olarak kente kazandırdı.
BURSA ŞEHİR PLANCILARI ODASI
İmar Yasası ve ilgili yönetmeliklere aykırı durumları saptadıklarında ilgili ilçe ve Büyükşehir belediyelerine gerekli itiraz ve başvuruda bulundular. Söz konusu parkların tekrar orada yaşayanlara kazandırılması ve hizmete açılması için hukuki süreç de dâhil olmak üzere mücadele etmeyi hiç bırakmadılar.
MOR SALKIM KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ
İki yılda çok önemli projelere imza attılar. Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Programı’ndan hibe alarak 3 mahallede (Soğanlı, Emek ve Elmasbahçeler) kadın ve erkek atölyeleri ile 1064 kadın ve erkeğe ulaştı. Dernek bugüne kadar 1300'ün üzerinde kadına ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi.
ULUDAĞ KÜLTÜR MERKEZİ / Kamil Atlıman
Kamil Atlıman; tamamen işçilerden oluşturduğu tiyatroda, işletmede yapılan iyileştirmelere göre senaryo yazıp oyuncuları seçiyor ve yönetmenlik yapıyor. Slovakya merkezli işletmenin Bursa fabrikasındaki grubuyla, sözsüz ve müzikli tiyatroda Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliğini elde ederek, Bursa’nın adını uluslararası iş dünyasında da duyurdular.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
Böbrek nakli sayıları ve yapılamayan karaciğer ve kalp nakli operasyonları konusunda son yıllarda ciddi atılım yaptı. 2013 yılında 82 böbrek nakli ile Türkiye’de Devlet Üniversite Hastaneleri arasında 3’üncü sırada, 19 karaciğer nakli ile 6’ncı sıraya çıkarak, söz sahibi üniversite hastaneleri arasında yerini aldı. Son olarak kalp nakli konusunda da ruhsatlandırma aşamasını geçerek, bu konudaki kararlılığını gösterdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.