Hava Durumu

172. yılda ilginç ve üzücü bir rastlantı!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2014 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 07:35
26 Ekim 2014 Pazar günü köşenizde yazmış olduğunuz “Çılgın Türk’ Osman Köseoğlu’nu yitirdik” başlıklı yazınızı okudum.  
30 yıldır tanıdığım ve özellikle son 15 yıldır yakından tanıma fırsatı bulduğum meslektaş büyüğüm Osman Köseoğlu ile ilgili böyle bir yazı kaleme aldığınız için bir meslektaşı ve kendisini yakından tanıyan biri olarak size çok teşekkür ederim. Osman Köseoğlu hakkında yazdıklarınız kendisinin ne kadar yurtsever olduğunu gösteriyor. 
Rahmetli Köseoğlu üç konuya önem verirdi. Bunlardan ilki ve en önemlisi sizin de üzerinde durduğunuz gibi yurtseverlikti. Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet’e bağlılığı yaşam tarzıydı. Kendisinin üç kız evlatını yetiştirmesinin yanında  yaptırdığı yurtlar ve verdiği burslarla birçok gencin yetişmesine, aydınlığa kavuşmasına çok büyük destek olmuştur. 
2.’si ise memleketi olan Burdur-Tefenni’nin Başpınar köyüne olan bağlılığıydı. Köyüne yaptırdığı kültür merkezi, kütüphane, meydan, oyun parkı, soğuk hava deposu ve mezarlık düzenlenmesi gerçekten yerelde de yurtseverlik örneğiydi.
Köye yaptırdığı bu eserleri daha önce izlemiştim. 
Ancak cenazesi için köyüne gittiğimde, bunları yerinde görünce sizin ‘Çılgın Türk’ tanımızın çok yerinde olduğunu bir kez daha anladım. 
Bölgesinin kalkınması için Burdur’un ceviz helvasını çevresindeki herkese tanıtmakla yetinmedi, büyük mağazalarla görüştü ve bu ürünün satılıp pazarlanması  girişimlerine bizzat tanık oldum. 
Önem verdiği 3. alan da mesleğiydi. Türkiye’nin 2. ve Bursa’nın ilk serbest muayenesini açan veteriner hekimiydi. Mesleğini çok seven, çok büyük hizmetlerde bulunan ve mesleğinin kendisine bu olanakları sağladığının her zaman üzerinde duran biriydi. 
Mesleğini çok seven Osman Abi 23 Ekim 2014’te toprağa verildi. Bu tarih aynı zamanda Türkiye’de veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin başlamasının 172. yıldönümüydü. 
Bu nedenle kendisini tanıyan tüm veteriner hekimler bu yıldönümü dolayısıyla kendisini unutmayacak ve daima şükranla anacaktır. Mekanı cennet olsun. Size tekrar teşekkür ederken Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.” - Prof.Dr. Hasan BATMAZ / UÜ Veteriner Fak.İç Hst. Anabilim Dalı Öğretim Ü. 2000-2008 Dönem Dekanı

Bu havuza fıskiye çok çok yakışır

“Geçenlerde köşenizde yayınlanan bir okurunuzun Beşevler’deki yeşil alanlarla ilgili övgülerine aynen katılıyorum. 
Parklar açısından çok şanslıyız. Yetkililere sonsuz teşekkürler. 
Geçenlerde Büyükşehir Bld.’nce düzenlenip açılan, eski adıyla ‘Ormancılar Parkı’ yeni adıyla ‘Çamlıca Parkı’ sosyal tesisleri, çiçekleri, piknik masaları, çeşmeleri ve kocaman fıstıkçamları ile adeta Uludağ’ı ayağımıza getiriyor. 
Ancak, burada atıl bir havuz var. Havuza fıskiyeler monte edilirse çevreye çok çok yakışır inancındayım. 
Böylece hem çok beğendiğimiz sosyal tesisler ayrı bir güzellik kazanır, hem de parkımıza ilgili gösteren vatandaşlarımız için ayrı bir cazibe merkezi olur. Az bir masrafla işlerlik kazanabilecek bu havuz hakkında önerimi yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum. Saygılar.”
Günay ŞEN



Otobüsler hani yenilenecekti?

“Özel Halk Otobüsleri’nin yenilenmesi için son tarih 31.09.2014 idi. 
Ulaşıma zam yapılması biliniyor da bu otobüslerin yenilenmesi niçin sağlanmıyor? Yağışlı kış mevsimi de geldi. Her yağışlı havada özel halk otobüslerinin bazılarının içine yağmur suları damlıyor. 
Bursalı zamlı tarife ile seyahat ediyorsa niçin daha konforlu otobüslerle seyahat etmesin? 
Zamma herkes uymak zorundaysa lütfen alınan otobüs yenileme kararına da uyulsun ve otobüsler çevreci özellikli otobüslerle yenilensin.  
Yenilenmeyenler için de yaptırım uygulansın. Bu konuda Buruluşa’a da yazdım, yanıt alamadım.
Kenan MUTLU

BursaRay eziyeti!

“Kent içi ulaşımda etkili olan Bursaray’da bazen yaşanan arızalar vatandaşı çileden çıkartıyor. 
Kestel-Arabayatağı ile Acemler-UÜ arasında 24 Ekim sabah saatlerindeki arızalar  yolcuları mağdur etti. Bursaray’da arıza olabilir, bunu biliyoruz. Ama yetkililerle bu konuda görüşmek istediğimizde ‘insanlar bile hastalanıyor, Bursaray da arızalanabilir’ gibi sözleri çok garip. Arıza olunca yetkililer, hemen bir çözüm bulamıyor, belediyenin diğer araçları neden devreye girmiyor?.  Yolcular uzun süre beklerken kimsenin arızadan haberi yok. 
Üstelik, istasyona otobüsle aktarmalı gelen yolcu, aktarma otobüsüne 2 lira, metroya 1 lira verdi. Metro gelmeyince, yeniden istasyondan çıkanlar okula geç kalmamak için başka bir otobüse 2 lira 20 kuruş (öğrenci 1 lira 35 kuruş) ödeyerek bindi. Yani bir kişi 5 lira 20 kuruşa ulaştı gideceği yere. Metro arızalıysa turnike görevlisi yolcuları uyaramaz mı?. Yolcu perona çıkınca mı durumu öğrenecek?. Bu düpedüz, belediyenin ulaşımda fazla ve haksız kazancıdır. Oysa istasyonda uyarıcı bir levha olsa yolcular da  kendi tercihini yapabilir.”
Kamil KAYA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.