Hava Durumu

25 yıl pis ve ağır koku!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2016 04:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 04:58
“Hamitler bölgesindeki TOKİ Konutları sakinleri olarak uzun zamandan biri ağır ve pis kokulardan mustarip durumdayız.. 
Sedirpark, Geçit, Geçit Özdilek, Emek ve Balat bölgelerini de etkisi alktına alan ağır ve çok pis kokular Çevre Yolu’na çok yakın ve Hamitler TOKİ’nin alt tarafında bulunan bir arıtma tesisinden çevreye yayılıyor. 
Sağlığımız da tehdit altında.. Bu yüzden evlerimizde kapı ve pencerelerimizi de açamıyoruz. 
Duyumlarımıza göre, söz konusu olan arıtma tesisi yirmi beş yıl süreyle vatandaşlarımızın tepkisine yol açan ağır ve pis kokuları çevreye yaymaya devam edecekmiş. 25 yıl boyunca biz bunu yaşamak zorunda mı kalacağız?



İlgili makamlara yaptığımız başvurular da sonuçsuz kalıyor. 
Yakındığımız arıtma tesisi yapılırken bölgede yerleşim yeri olmadığı ve bu nedenle arıtma tesisinin buraya yapıldığı yolunda ifadeler duyuyoruz..
Arıtma tesisinde sayın ilgililerce gerekli incelemelerin yapılmasını ve acilen tedbirler alınarak biz bölge sakinlerini bu dertten kurtarmalarını önemle ve çok rica ediyoruz. Saygılarımızla.”
Hamitler TOKİ sakinleri

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi

“Kestel ve Gürsu’daki fabrikaların bazıları ruhsat dahilinde mi oluştu? Bu fabrikalar konutlarla iç içe değil mi? 
Fabrikaların olduğu yerlerde daha önce tarım yapılıyor muydu? Kestel ve Gürsu’da fabrikalar ‘Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nde diye tanımlanıyor. 
Gürsu- Kestel demeyip Uludağ adını kullanmak, sevimsiz bir şeyi sevimli kılmaya yönelik bir PR çalışmasıdır bana kalırsa. 
Yatırıma karşı değiliz ama her şey uygun ve yakışır şekilde olmalı.”
Özgür ER

T-1 Tramvayı ve kaplumbağa hızı

 “Kent Meydanı ile Heykel arasında çalıştırılan dolmuş taksilerin çalıştırılması trafiği aksatıyor, sıkıştırıyor diye seferlerden kaldırılınca mecburen T-1 Tramvay Hattı’na kaldık. Fakat bu hatta konulan tramvay öylesine yavaş seyrediyor ki bir binen pişman, bir de binmeyen!..
Adeta bir kaplumbağa hızıyla yol alan bu tramvayın daha süratli bir şekilde seyredebilmesi için gerekli iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Bu sağlanırsa tramvaya olan ilgi de artar. Vatandaşlar da istediği yere zamanında yetişebilir.
Her gün Ulucami, Heykel ve çevresine acil işi için gidip gelme zorunda kalanlar adına bu talebimizin sayın ilgililer tarafından dikkate alınmasını rica ederiz.
Saygılarımızla..”
Rıza ÇELİK - Pembe YILMAZ
Niyazi OTACI ve arkadaşları

Aylardır derin çukurlar var!..

“Gemlik Yolu üzerindekti AS Merkez arkasındaki otoparka ve bölgedeki mahallelere ulaşımı sağlayan asfalt yolda aylar önce kazılmış ve kendi kaderine terk edilmiş derin çukurlar var.
Gece-gündüz devamlı trafik akışı olan bu kesimde yolun sağ tarafı metrelerce kazılmış bir halde. Tam ortada da her gün biraz daha derinleşen çukurlar var ki araç geçişlerinde tehlikeler yaratıyor, araçlarımızın altı vuruyor...        
İlgili belediye yetkililerinin bu olumsuzluğu dikkatine sunuyor gerekli asfalt onarımın bir an önce yapılmasını rica ediyoruz.”
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.