Hava Durumu

3. Pınar Caddesi'nde 3 tehlikeli nokta!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2017 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 06:05

"Panayır Mah. 3. Pınar Caddesi üzerinde sorunlara neden olan noktalara gerekli ilginin gösterilmesini rica ediydrum..
3.Pınar Caddesi'nden 2.Derman Caddesi'ne dönen trafik lambalarına doğru, yani Panayır yolu caddesi yönünde trafik ışıklarına gelmeden art arda üç tane yol seviyesinden yukarıda kalan yüksek rögarlar var. Bunlar yolun tam ortasında. Tam aksine göçük olanlar da var ama onlar yol kenarında sıkıntı olmuyor.

Ancak yol ortasındaki ve yüksek olan bu rögarlar kazaya sebep olabilir. Bilmeyen sürücüler son anda fark ettikleri bu rögarlardan kaçmak için sağa sola ani manevralar yapıyorlar. Acil çözüm gerek.
Yol güvenliğinin sağlanması için işaret ettiğim rögar kapaklarına gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ederim."
İlker BAŞBUĞA

Şoför: 'Sizi otobüse almam!.'

Daha önce özel halk otobüslerine ait şikayetimi iletmiştim ama bir cevap alamadım. Özel Halk Otobüsçüler Odası bu şikayetlere neden duyarsız kalıyor?
Otobüslerde sorun bitmiyor buna belediye çözüm bulamıyor. Hafta içinde yaşadığım olay da şöyle:
Ailemle birlikte yanımızda bebek arabası da var gezmeye çıktık. Gidişte hiçbir sorun olmadı. Dönüşte bebeğimiz arabasında uyuyordu.


Şoför 'bebek arabasını kapatın. Yoksa sizi otobüse almam' dedi.
Çocuğun uyuduğunu söylememe rağmen kapıyı açmadı ve bizi otobüse almadı. Burulaş'ın otobüslerinde de bu sorunu yaşıyoruz. Bir gün Terminal'den otobüse binerken şoför orta kapıyı açtı, yerinden kalkıp bana yardıma geldi, bebe arabamızı birlikte içeri aldık. Başka bir gün başka bir otobüs şoförü arabayı kapatmamı istedi. Belediyeden bu sorunu çözmesini istiyorum. Otobüste ayrılan yer sadece engelli arabaları için mi yoksa genel olarak mı yapıldı? Bu açıklansın, bizler de buna göre hareket ederiz. Her defasında otobüs şoförleriyle tartışmaktan bunaldık artık..
Ali ALTUĞ

Sınavlar saat 11'de başlamaz mı?..

"Osmangazi ilçemizdeki Küplüpınar Mahallesi'nde oturan 71 yaşında bir dedeyim. İki torunum var. Biri ortaokula, biri de üniversiteye başlayacak olan torunlarım ders çalışmaktan başlarını kaşımaya zaman bulamıyor desem yeridir.
Bir aile büyüğü olarak gencecik çocukların böyle yoğun ders bunalımında bir sınav streslerine inanın çok çok üzülüyorum.
Ayrıca bu sene 15 dakikalık bir zaman meselesi yüzünden birçok çocuk sınavlara giremeyip parişan oldu.
Bu vesile ile ilgili Milli Eğitim Bakanımız'a bir teklifim var.
Sınavlar sabah saat 10.00'da başlatılacağına 11.00'de başlatılsın. Bunun ne sakıncası olabilir?.. Sabahın köründe çocuklarımıza okula yetişme konusu da dahil sınav krizleri yaşatmayalım..."
Hikmet ŞENTOPRAK

Nilüfer aynı gün gülleri dikti

"Nilüfer, Beşevler Mahallemiz'de bulunan Kırçiçeği Parkımız'a ilişkin köşenizde yer verdiğiniz Müh. Zekai Akyol'un talebi Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından aynı gün değerlendirildi.
Her hizmetimizde insana öncelik verdiğimiz gibi vatandaşımızın "Parka gül dikilmesi" yönündeki bu talebini de ilgili müdürlüğümüzün ekipleri hemen yerine getirerek boş alanları güllerle donattı.

Kırçiçeği Parkımız yeni haliyle misafirlerini ağırlamaya hazır." (Ekte bulunan fotoyu Kırçiçeği Parkımız'ın son halini görmeniz ve değerli okurlarınızla paylaşmanız için size gönderiyoruz.)
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Kilitli taş modası başladı

"Bursa'da şimdilerde pek çok mahallede kilitli taş modası başlatıldı.
Cok yerde asfaltlar sökülüyor.. Onların yerine sözüm ona kilitli taş olduğu iddia edilen taşlar döşeniyor. Zaten kilitli taşlı olan yerler yeni gelen kilitli taşlarla tekar yenileniyor.
Bu işi yapan firma elemanları şimdi Bursa Müftülüğü'nün önündeler ve Cumhuriyet Caddesi'ne doğru ilerliyorlar.
Kilitli taşlar paletlere yüklenip sıradan bir şekilde naylonlanmış ve üzerinde herhangi bir açıklama olmadan işyerine getirilmiş. Bunları kim üretmiş belirsiz?. Bir palette kaç adet var?. Parti numarası diye bir şey de yok. Hiçbir bilgilendirme olmadan orada hepsi.
Bunlar; Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile döşeniyor yollara.. Acaba bunların faturaları var mı?
Malzeme getiren kamyonlar bir araştırıp sorulamaz mı? Senelerdir üzerinde nereden geldiği, kaç adet taşın olduğu parti numarası belli olmayan taşlara yoksa kırmızı plakalı bir araba mı eskortluk yapıyor bu taş kamyonlarına normal bir vatandaştan yağ çıkarmaya kalkan maliye bu etiketsiz paletleri nasıl görmez bu arada döşenen kilitli taşların kalitesi de çok kötü görme özürlüler için yapılmış sarı oyuklu taşların kabartmaları şimdiden kum gibi oldu. Dökülüyor.
Endişelerimi yansıtan üstteki sorularıma gerekli olan cevabı sayın yetkililerden alabilecek miyim dersiniz?. "
H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.