Hava Durumu

5 ayda yüzde 125 zam nerede var?

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 07:58

"Gazetenizdeki köşenizi her sabah kahvaltı yaparken büyük bir keyifle okuyor, vatandaşların dertlerini gerekli makamlara ilettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.
Kısa süre önce BESAŞ büfelerinde satılan lor peynirine yapılan % 75'lik zamdan dolayı şikayetimizi sizin aracılığınız ile duyurmuştuk.
Ne yazık ki, amacı vatandaşına daha uygun ekmek ve unlu mamuller ile süt ve süt ürünlerini daha ucuza sunmak olan BESAŞ, yüksek fiyat artışlarıyla dikkat çekiyor. Ulaşım ve suda %10 indirime giden bir belediyenin ekmeğe %25, lor peynirine ise 5 ayda %125 zam yapma mantığını anlamış değiliz.


Pek çok market zincirinde bile 0.70 kuruşa ekmeğin satıldığı Bursa'da halk ekmek olarak sunulan ekmeğe %25 zam nasıl uygulanır?
Bu da yetmezmiş gibi 5 ay önce kahvaltılık tam yağlı 300 gr.'lık paketlerde bir adet lor peynirini 2 TL.'ye alırken, önce bu ürün 3 TL.'ye sonra 3.5 TL.'ye şimdi de 4.25 TL'ye yükselterek üç ayda yüzde 125 zamlanarak kırılması zor bir rekora imza attı.
Ülkede 5 ayda % 125 zamlanan bir ürün ya da başka bir şey var mı?. Bunu BESAŞ yetkililerine bir kez daha soruyoruz?.
Bu zamlar ülkemizdeki gizli enflasyonu da ortaya çıkarıyor galiba. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'tan fiyat artışlarının nedenini açıklamasını bekliyoruz.
Saygılarımızla."E.B.

Gelin İznik'i bir görün!..

"İznik ilçemiz, Osmanlı tarihinde ilklere ev sahipliği yapmış bir kent.
Osmanlı'nın ilk imareti olan Orhan imareti, Osmanlı'nın ilk medresesi Süleymanpaşa Medresesi, Osmanlı'nın ilk ters T planlı İmareti Nilüfer Hatun İmareti (Bugün İznik Arkeoloji Müzesi'dir), Osmanlı'nın ilk soğan kubbeli cami olan İznik Yeşil Cami, Osmanlı'nın en eski çini örnekleri (İznik Yeşil Cami Minaresi),Osmanlı'nın ilk müderrislerinden (medrese hocası, günümüzdeki üniversite öğretim üyeleri) Şeyh Kudbettin, Davud'ül Kayseri, Alaaddin-i Misri'nin kabirleri yine İznik'tedir.
Osmanlı Devleti'ne sadrazam olarak en uzun süre hizmet etmiş Çandarlıların en önemli fertlerinin kabirleri yine İznik'tedir. (Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa, Çandarlı Ali Paşa, Çandarlı İbrahim Paşa, Çandarlı Halil Paşa) Çandarlı Halil Paşa Osmanlı Devleti'nin idam edilen ilk sadrazamıdır.


Osmanlı Devleti'nin özellikle 15. ve 16. YY.'da: mimari eserlerinde yoğun olarak kullanmayı tercih ettiği çininin yapıldığı ve fırınlandığı ve çini fırınları yine tarih ve doğa kenti güzel İznik'tedir.
Ülkemizde Diyarbakır ve İstanbul'dan sonra ayakta kalabilmeyi en iyi başarmış surlar İznik Surları'dır ve toplam 4970 m. uzunluğundadır.
Ve yine Bizans'ın en iyi korunmuş hipojesi, vaftizhanesi ve külliyesi İznik ilçe merkezindedir. (Hesbekli Hipojesi, Böcek Ayazması, Koimesis Kilisesi)
Özetle; İznik ilçemiz görülecek bir yerdir. Gelin görün. Şanlı tarihimizden etkilenmemek olası değildir."Tansu ERÇEVİK Profesyonel Turist Rehberi

Su basıncı çok düşük

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca bölgesi, Gümüştepe mevkiinde BUSKİ'den evlerimize gelen içme suyumuzun basıncı çok düşük.
Bu nedenle çevrede oturan sakinlerin evlerinde su basıncı için hidrofor kullanılmakta.
Bu da bir yandan elektrik sarfiyatına neden oluyor, diğer yandan hidrofor arıza yaparsa su kullanımı da olamayacak.
Tabii en azından hidrofor arızası giderilene kadar.
Gösterilecek duyarlılık için BUSKİ'ye şimdiden teşekkürler ederiz."Çevre sakinleri

Bu kavşağa sinyalize şart!

"Nilüfer, Beşevler bölgesinde bulunan ve trafik akışının her zaman yoğun olduğu kavşak çok tehlikeli.
Bu nedenle sık sık kazaların yaşandığı bu kavşağın acilen sinyalize edilmesi gerekiyor.


Ayrıca gönderdiğim fotoğraftaki caddenin bir tarafının asfaltlanıp, diğer tarafının neden asfaltlanmadığı da meçhul?.
İlgililerin dikkatlerine sunarım."Sedat KURTULMUŞ

3 boyutlu çizim ve karakalem çalışmaları

Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği kültür sanat projeleriyle ilçe sakinlerinin sosyal hayatlarına renk getiriyor. 2017-2018 kültür sanat sezonunun başlamasıyla birlikte kurs çalışmalarının sayısını artıran Yıldırım Belediyesi'nin 3 boyutlu çizim ve karakalem kursuna Yıldırımlılar yoğun ilgi gösteriyor.


Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen kurslarda her yaş grubundan toplam 299 kursiyer haftanın 3 günü eğitim görüyor.
Eğitimlerde 3 boyutlu çizimlerin yanı sıra karakalem resim tekniğini uygulama bilgi ve becerisi kazandırılıyor.
Harika çalışmalarda nokta ve çizgi, açıklık-koyuluk, ışık-gölge temel bilgileri, genel tasarı ilkeleri, renk doku, strüktür, perspektif ve karakalem resim teknikleri kursa katılan öğrencilere aktarılıyor.
Her yaş grubundan kursiyerler eğitim sonunda sanat ve tasarım alanında üretim yapabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.