Hava Durumu

70 yıllık meşe ağacı şimdi oturak oldu!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 07:13
“Çekirge bölgesi, Kükürtlü Cad.’ndeki eski adıyla Tofaş, yeni adıyla Ihlamur Sitesi sakiniyim. 35 yıldır bu sitede oturuyorum. Sitemiz ilk yaptırılırken bahçesinde bulunan meşe ağacının 30-35 yaşında olduğu söylenmişti. Ve korunması için karar alınmıştı. 
Geçen haftaya kadar da ağacımız büyük bir özenle korundu.
Ama gelgelelim, geçen hafta görkemli bir görünümü olan, çok sağlıklı meşe ağacımız maalesef anormal şekilde budandı, kestirildi.
Şimdi 70 yıllık olduğu söylenen meşe ağacının gövdesinde küçük bir bölüm kaldı ki bu da ağacımızın gelişip, canlanmasını kesinlikle sağlayamaz. Ağacımız tamamyla kuruyabilir.
Bu üzüntü veren manzara karşısında gülelim mi ağlayalım mı bilemiyorum; gelişmiş, büyümüş meşe ağacı kesildikten sonra geniş gövdesi tekrar enlemesine parça parça kestirilerek bahçede kullanılmak için oturaklar yapıldı!.



Ağaç sevgisinin pekiştirilmesi, ayrıca bir tek ağaç fidanının dikilip yetiştirilebilmesi için bunca gayret ve özen gösterilirken 70 yıllık sağlıklı ve son derece görkemli bir ağacın bu şekilde budanıp kesilmesi vicdanlara hiç sığar mı?. 
İnanın çok üzgünüz. Kesilen ağacımız ve oturakların fotoğraflarını köşenize gönderiyorum.
Ağaç sevgisinin daha artması ve ağaçların korunması dileğiyle.”  
Berşan KAHRAMAN

Vitrinler gözüksün diye ağaç kesilmez


“Cumhuriyet Alanımızdan (Heykelönü) Setbaşı Köprüsü’ne kadar olan cadde kaldırımlarında sıra sıra ağaçlar var. Ağaçlar yakıcı yaz güneşinde biraz nefes almamızı sağlıyor. Caddemize de yemyeşil bir güzellik, serinlik ve gölge kazandırıyor.
Fakat caddedeki bazı mağaza sahipleri için vitrinleri gözüksün diye ‘ağaçlardan bazılarını resmen kırdılar, köklerine ilaçlı su döküp kuruttular’ diye üzüntü veren konular ileri sürülüyor..
Eğer bu gerçekten doğru ise insafsızca telef edilen ağaçların sayısı 6-7’yi buldu. Kırılan, kurutulan ağaçların dikildiği yerlere de beton döküldü.
Yazık ve günahtır. Hem de çok. Ha bir ağacı katletmişsin, ha bir cinayet işlemişsin. Arada fark yok sanırım.
Büyükşehir Belediyemiz’den beton dökülen ağaç köklerinin yerine tekrar ağaç fidanları dikilmesini önemle rica ediyorum.
Yeşil Bursa’nın yeşil güzelliklerini kimsenin ortadan kaldırmaya hakkı yoktur.
Çevre sakini bir esnaf
  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.