Hava Durumu

'A Fadimem hadi senle kaçalım Beyce pazarına dükkan açalım'

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2018 08:17

Orhaneli'ye ilk giden Başbakan rahmetli Süleyman Demirel olmuştu. 68'li yıllarda seçim propagandası için büyük bir konvoyla gitmiştik.
Doğru dürüst yol yoktu. Partinin o dönemin ünlü 2070 Taksi Yazıhanesi'nden kiraladığı son model impala'larla bozuk yollarda adeta bir tay gibi hoplaya zıplaya ilçeye ulaşabilmiş, araçlardan bembeyaz toz bulutları içinde inmiştik.
Yıllar ne çabuk geçti.. Orhaneli şimdi her yönüyle gelişmiş bir ilçemiz. Bunda Demirel'in 'yollar hemen yapılacak' müjdesiyle gelen diğer güzellikler ve sonraki yıllarda da yerel yöneticilerin katkıları çok.
Şimdilerde üç yıldır Belediye Başkanlığı yapan İrfan Tatlıoğlu sadece yollar, sosyal tesisler, belediye başkanlığının rutin görevleri, ücretsiz hamamlar, tuvaletler, çamaşırhaneler, misafir konakları değil, ilçeye turizmiyle de birbirinden önemli güzellikler ekliyor.
Örneğin Sadağı Kanyonu..
Uludağ eteklerinde pek çok doğal güzelliklerin yanı sıra Sadağı Kanyonu da bölge için çok önemli bir değer. Bu kanyonun ve Tabiat Parkı'nın turizme kazandırılabilmesi için Başkan Tatlıoğlu, kendine özgü çok tatlı anlatımıyla bilgiler verdi..
Başkan, "eşimle birlikte Türkiye'de buna benzer yerleri tek tek gezdik, gördük, biz neler yaparız diye.. Ama inanın bizim kanyon 8. harika. Başkanlığımın ilk yıllarında biraz tecrübesiz kaldığım için buradaki turizm potansiyelini yükseltme adına turizm acentalarıyla temasa geçtim. Ama pek başarılı olamadım. Bunun üzerine belediye olarak biz de sabah-öğle-akşam yemekleri yenilebilen güzel tesisler yaptık. Çevre düzenlemesi, tuvaletler, yürüyüş yolları ve akla gelebilecek her şeyi oluşturduk. Durum bu olunca kanyonun şöhreti kendi kendine arttı.. Bu çalışmada Orman Bakanlığımız'ın katkıları da oldu elbet. Kanyonu herkesin görüp güzellikleri yaşaması lazım. Doğa, ağaç, su, yalçın kayalıklar ve tertemiz hava; her şey burada mevcut.
Bizim Sadağı Kanyonu ynında diğerlerini görünce bende hayal kırıklığı yaratmıştı" diyor.
Dün Baia Hotel'deki Sönmez Medya Buluşmaları'nda sorularımızı yanıtlayan Tatlıoğlu babacan, hoşgörülü, güler yüzlü bir insan.. 'Siyaset meslek değil, bir hizmet işidir' diyor.
Ve Sadağı Kanyonu'nun üzerinde önemle dururken salı günleri kurulan tarihi Beyce Pazarı'na da dikkat çekiyor ve 'hiçbir ilacı olmayan, tamamen doğal, organik, çok sağlıklı kurtlu elmaları, mis gibi kokan nefis köy ekmeğini, leziz etleri, boyları minik ama çok değerli maydanozlarımızı ve diğer ürünlerimiz için herkesi bu pazara davet ediyorum' derken, "A Fadimem hadi senle kaçalım / Beyce Pazarı'nda dükkan açalım" diye klasikleşmiş bir türküyü de anımsatıyor.

LODOS FIRTINALARI VE OLASI TEHLİKE

"Yavuzselim İlkokulu yanındaki başka bir okul geçenlerde yıktırıldı. Yıkım sonucu yan taraflara demirler, çatı kaplama malzemeleri atıldı ve bırakıldı.
Şimdi de bu demirler ve çatı malzemeleri şiddetli lodos rüzgarlarında yerlerinden kalkıyor. Bir kaçı da etrafa savrulup düştü.
Çatı malzemelerinin lodosta uçarak öğrencilerimizin üzerlerine düşme ihtimali çok.
Çocuklar bizim hepimizin evladı. Onlara okulda ve çevresinde sahip çıkma zorundayız. Ama lodosun fazlalaştığı bu mevsim bir kötü kaza yaşanmaması ve evlatlarımızın yaralanmaması için Belediyemiz ve Milli Eğitim ilgililerine seslenip acilen tedbir alınmasını saygıyla rica ediyoruz.."
Bir kısım
öğrenci velisi

MAVİGÜL HANIM'DAN BŞK. MUSTAFA IŞIK'A

Köşemize ilginç bir iddia yansıdı. Gürsu Belediyesi'nin böylesi konularda hassasiyeti yüksek.
Mavigül Hanım'ın bu yakınmasına bir yanıt gelirse köşemizde okumak dileğiyle.
Yakınma şöyle:

"Aslen Ahıskalıyız. 6 yıl önce geldik. Gürsu'nun Kurtuluş Mah.'nde oturuyoruz. Babam felç hastası. Ben bir köftecide çalışıyordum, çıkarıldım.. 3/4 aydır işsizim. Aslen hemşireyim. Ama nüfus kağıdım gelmediği için iş bulamıyorum. Sadece annem çalışıyor ve bin lira maaşı var. Evimiz kira, 800 TL.
4 aydır, Gürsu Belediyemiz'den gıda yardımı alıyorduk. Yağ,şeker, makarna vs. Bu ay vermediler ve 'geliriniz var. Size erzak yardımı düşmüyor' dendi.
Ev kiramızı ödedikten sonra geriye kalan 200 TL. ile nasıl geçiniriz?. Gürsu Belediyesi Sayın Başkanı Mustafa Işık Bey'in dikkatine sunuyor ve gıda yardımımızın devamını önemle rica ediyorum.
Saygılarımla."
Mavigül DADOYEVA

ŞEF KIVANÇ TEPE

Bursa Devlet Senfoni Orkestrası bu gece müzik tarihinin en önemli bestecilerinin eserlerini sunacak.. Konserde İtalyan opera geleneğinin temsilcilerinden Guiseppe Verdi'nin "Nabucco operası uvertürü" ile dahi besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Jüpiter" başlıklı son senfonisi olan 41. Senfoni çalınacak.
Orkestranın solist sanatçısı Gülgün Sarısözen'den ve yine klasik dönemin simge bestecilerinden Joseph Haydn'ın "do majör çello konçertosunu" dinlenecek.. Konseri, birçok büyük konser projesine imza atmış şef ve besteci Kıvanç Tepe yönetiyor. Etkinlik, saat 20'de AKKM'de (Merinos Parkı içi) gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.