Hava Durumu

Açık Sanat Galerisi'nde çok önemli bir sergi...

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2018 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 07:29

"2018 yılında beni en çok mutlu eden konuların başında birkaç gün önce Mihraplı/Hüdavendigar Parkı'nda ziyaret etme fırsatı yakaladığım, haber ajansları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ortak çalışmasıyla hayata geçirilen '15 Temmuz Milli İrade Destanı' fotoğraf sergisini içeren ve 'Açık Sanat Galerisi' olarak adlandırılan proje oldu.
Daha önce Çanakkale Destanı'nın işlendiği bu panolara 15 Temmuz gecesi şehit olan aziz kahramanlarımıza yer verilmesi, bu panoların bütün bir yıl boyunca farklı konulara yer verilecek şekilde kullanılması anlamına geldiğini düşünüyorum.
Daha önce özellikle Almanya başta olmak üzere birçok parklarda çocuklara, genç ve yetişkinlere yönelik eğitici ve öğretici görsel objelerin sergilendiğini görmüştüm.
Dinlenmek için parklara koşanlar bu materyalleri de inceleyerek kültür ve bilgi seviyelerini artırdıklarını gözlemlediğim için neden Türkiye'de benzer uygulamalar yok diye üzülüyordum.
Ne mutlu ki hemen her şeyin ilkini yapan ve Anadolu coğrafyasının önemli merkezi olan aziz Bursamız böylesi bir konuda da önderlik ve eğitmenlik yapıyor.
Umarım bu panolar geceleri de aydınlatılır (Parkın en yoğun saati olan gece saatlerinde aydınlatmaların yanmadığını gördüm) ve farklı farklı konulara yıl boyunca yer verilir.
Umarım bu panolar şehir merkezinde, meydanlarda, Beşevler Bölge Parkı'nda, Kültürpark ve Botanik Parkı'nda da oluşturulur. Hatta her panoda farklı bir konu çeşitliliği sağlanır ve her konuya farklı zamanda diğer panolarda yer verilirse akılda kalması anlamında da çok yararlı olur.
Örneğin Afrin, Cerablus kahramanlarımızın destanlarını, İslam dininde komşunun komşuya olan hakları, park ve bahçeleri temiz tutmamızın önemi, araçlardan atılan çöp ve sigara izmaritlerinin vahim sonuçları ve diğer önemli konulara yer verilmesini umuyorum.
Uzun konuların fotoğraflarla anlatılması çok doğru olmuş. Ne var ki birkaç eğitici cümleye de mutlaka fotoğraflar arasında yer verilmeli ve bizlerin ders ve ibret alması sağlanmalı.
Bu güzel çalışmayı düşünen ve hayata geçiren sayın yetkilileri canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."
Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh.

ALTINŞEHİR SİNEK İSTİLASI ALTINDA
"Nilüfer ilçemizdeki, Altınşehir Mahallesi 228. Sokak sakinleriyiz.
Tüm bölge sakinleri olarak bu sene yaz aylarında sivrisinek istilası altındayız... Tüm semtimizi saran ve adeta filo halinde uçuşan karasinekler ve sivrisineklerle mücadele yapılmadığı için pencere, kapı açamıyoruz. Balkonlarımıza çıkamıyoruz..
Bu dönemde bugüne kadar sadece bir kere ilaçlama yapıldığına tanık olduk ama bu kafi gelmedi.. Mücadelenin sıklaştırılmasını bekliyoruz.
Sivrisinek istilası yüzünden inanın huzurumuz kaçtı.
Yaşanılan sorun ile ilgili sayın yetkili makam sahiplerinden bu konuda gerekli mücadelenin başlatılıp sıklaştırılmasını önemle istirham ediyoruz.
Saygılarımzla.."Bölge sakinleri

ÇOK GÜZEL BİR BARFİKS
"Geçtiğimiz 2 Ağustos 2018 tarihli gazetenizdeki köşenize bir arzumuzu Nilüfer Belediye Başkanımız Sn.Mustafa Bozbey'e ulaştırılması amacıyla iletmiştik.
İsteğimiz; Ataevler, Barış Mahallemizdeki Dalyan Parkımızdaki spor alanına bir barfiks aleti konulması şeklindeydi..
Ricamızın üzerinden çok kısa bir zaman geçti ve sayın Başkanımız parkımıza son derece gelişmiş, yepyeni, mükemmel bir barfiks aleti koydurdu. Kendilerine müteşekkiriz.
Spor alanımızda daha önceden çok basit bir barfiks aleti vardı.. Yenilenmiş olan aletimizi görünce gerçekten çok sevindik. Tüm semt sakini arkadaşlarım ve benim için gerçekten hoş bir sürpriz oldu.
Sağ olun var olun Sayın Bozbey.. Teşekkürlerimizi saygıyla sunuyoruz efendim.."
Bölge sakinleri adına Çiğdem S. ve arkadaşları

TEHLİKELİ BİR RÖGAR KAPAĞI
"Nilüfer, Çamlıca Mahallesi'nde, Ata Caddesi ile Kavakdere caddelerinin kesiştiği noktada bulunan bir demir rögar kapağının çevresinde çukurlar oluşmuş.
Her gün artma kaydeden ve derinleşen çukurlar buradan gelip geçen araçlara zarar veriyor.
BUSKİ'nin sayın yöneticilerine durumu bildiriyor ve gerekli önlemin alınarak iyileştirme yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.." Ergun YILMAZ

ALO,BURASI UEDAŞ
'YERALTINA:- "Sayın Erdal Özdür,
Öncelikle halkın istek ve taleplerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.
Okurunuza ait uyarı yazısında bahsi geçen Zümrütevler Mahallesi, Zengin Sokak'taki havai hatlı elektrik direkleri yatırım planımız kapsamında yeraltına alınacaktır.
Köşeniz aracılığıyla Bursa halkının bilgisine sunarız.
Saygılarımızla."
UEDAŞ Kurumsal İletişim Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.