Hava Durumu

Adı kilitli, kendi yüzer gider taşlar

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:56
"Geçenlerde Tophane semti, Kavaklı Caddesi’nden aracımla geçmek zorunda kaldım. Geçmez olaydım. Kocaman çukurlar oluşmuş. Oysa buradaki yol çalışmaları daha çok yeni bitti. 
Çalışmalar yapılırken buranın tozunu toprağını çekmek zorunda kaldığımız gibi zaten zor akan trafik iyice içinden çıkılmaz hale gelmişti. 

Belediye yetkililerinden rica ediyorum parke taşlardan yol yapmasınlar. Ya da bu işin fenni tekniği neyse o fen ve teknik eksiksiz uygulansın. 
Avrupa'ya sık sık giden birisi olarak orada da asırlık parke taş caddeleri görüyorum ama onların hiçbiri böyle paramparça olmuyor. 
Belediye bu caddeyi elden geçirecek mi? Bu çukurları kapatacak mı? Kilit taşından vazgeçmeyecekse birkaç yılda sökülüp dağılmayan ve adı kilitli, kendi yüzer gider taşlı yolları evladiyelik olarak yapmayı düşünüyor mu? Yanıt verilmesini rica ediyoruz. Saygılarımızla.." 
Çevre sakinleri adına  Adnan Y.

***

BURULAŞ SINIR KOYMA!


"Millet Mh.Siteler bölgesi sakinlerinden Büyükşehir ve Burulaş yetkililerine:  
Yeni gelişmekte olan planlı bir bölge burası. Belediyenin ulaşım olarak bize tek sağladığı araç D-1/B..
O da daha önce Davutdede İstasyonu'na kadardı, şimdi güzergah değişikliğiyle Gökdere İstasyonu'na kadar gidiyor. Oradan da metroyla yolumuza devam ediyoruz.
Yeni güzergah daha öncekine nazaran daha güzel oldu. Fakat bana bu otobüste ayakta yolculuk yapmak hiç nasip olmadı. Çünkü sabah ve akşam belli saatler dışında otobüs boş gidip geliyor. Dolu olduğu saatlerde de sadece koltuklar doluyor yine ayakta pek insan olmuyor.
Otobüsün bazen içinde tek bir yolcu bile olmuyor. İnanın buna da eminim tüm gün ortalama yolcu sayısı 5'tir.
Bu otobüsler fedakarca çalışan vatandaşların ödedikleri vergilerle alınıyor. Ne olursa olsun kimsenin bu otobüsleri zararına çalıştırmaya hakkı yoktur.
Otobüs bu kısacık güzergahta çalıştıkça hep zarar eder. Bizler defalarca Burulaş'tan Heykel'e otobüs istedik vermediler. 
Şimdi gelelim bu otobüs zarar etmeden nasıl çalışır?. Korkmayın sayın BURULAŞ yetkilileri Heykel’e çıksın demeyeceğim. Gökdere'den iki durak daha ileri gitsin yeterli. Demirtaşpaşa ve Şehreküstü duraklarına gidip Fomara'dan dönse bizim için yeterli. İnsanların çoğunun işleri çarşıda. Haşim İşcan Caddesi’ne kadar yürüyüp oradaki duraklardan otobüse binebilirler. Böylece misyonu metroya yolcu taşımak olan otobüs yine metroya yolcu taşımaya devam ederken hem de Heykel’e çıkmadan Heykel’e gidecek vatandaşlarımıza hizmet verir.. UKOME ona da olmaz derse en azından bir durak gidip Demirtaş İstasyonu'nu geçince dönüş var. Oradan dönüp Demirtaşpaşa durağına gelsin. Orası da Heykel ve civarına yakın. Bu durak da işimizi görür. Bir de 19/C no’lu otobüsün Sosyal Yaşam Merkezi'nden Orhan Tezcan İlköğretim Okulu yolundan aşağıya inip Cemile Hatun Camisi’nden yukarı çıkarak güzergahının değiştirilmesini istiyoruz. Böylece Siteler bölgesi alt bölgesindeki vatandaşlar biraz yürüse de Çekirge Devlet Hastanesi'ne gitmek için ulaşım imkanı bulurlar.  Sloganı 'Ulaşımda Sınır Tanımıyoruz' olan Burulaş'ın artık bize de sınır koymamasını diliyoruz. Saygılar." 
Önder DAĞLI

***

TEŞEKKÜR PANOSU

KÜREKLİ ŞELALESİ


"Doğa harikası Kürekli Şelalesi'ndeki olumsuzlukları konu alan ve 3 Mart'ta yayınladığınız uyarım etkisini hemen gösterdi. İlgililer, harekete geçtiklerini söyleyip o sabah beni aradılar. 
Yıldırım Bld. temizliğini üstlenmiş. Girişteki çocuk parkları, piknik masaları ve otoparkın çevre temizliği yapılmış. Görüşmede ilgililere parkurdaki eksiklikleri de söyledim. Parkur boyunca inceleme yaparak yıkılan köprü, masa ve yağmur barınakları ile ilgilenileceği söylendi. Teşekkürler."
Necmettin ŞENGÜL

***

NİLÜFER'DEN BİR YANIT


"24.2. 2015 tarihli köşenizde yer alan bir okur yakınmasında Nilüfer ilçesi, Beşevler Mahallesi, Karafatma ve civarındaki caddelerin zemin bozukluğuna dikkat çekilmişti. 
Şikayet üzerine gereken incelemeler ilgili müdürlüğümüzce yapılmış ve işaret edilen bölgeler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olup gereken talepler ilgili birimlere iletilmiştir."
Nilüfer Bld.  Basın Bürosu

***

UEDAŞ VE AY IŞIĞI


"Geçen hafta, Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mh. 243. Sokak üzerinde, Bilimkent Sitesi  çevresindeki yanmayan sokak lambaları için UEDAŞ'a kendi siteleri üzerinden  (02/03/2015 ve 05/03/2015'te) 2 defa arıza bildirimi yaptım. Arıza bildirim no'ları : a031535  ve a031515'tir. Ama UEDAŞ ilgilenmedi ve arızalar giderilmedi. Sokağımız geceleri ay ışığıyla aydınlanıyor!. 
UEDAŞ'tan, sorumluluğundaki arızaları gidermesini ve aydınlığa kavuşmamızı umuyoruz!" 
Erhan FİDANCIOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.