Hava Durumu

Adliye binasına giriş çıkışta büyük zorluk!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 07:39

"Nilüfer İlçesi, Ataevler bölgesindeki Adliye Ek Hizmet Binası'nın önündeki yollar nedendir bilinmez kapatıldı?..
Nilüfer Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğunda olan sokakta kaldırımlar söküldü vatandaşın adliyeye araç girişleri de engellendi.


Bunun nedeni Nilüfer Belediyesi'nin vatandaşın yerine asfalt dökülerek yol çalışması yapması. (Gönderdiğimiz fotoğraflar)
Vatandaşlar tarafından bu yüzden hukuksal yollara başvuruldu ve gerekli olan dava da açıldı.


Bu yol kapatma yüzünden Ataevler, Adliye Ek Binası'nda işi olan vatandaşların mağduriyetine sebep olunuyor.
Ataevler Adliye Ek Hizmet Binası'nda Aile Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, İdare ve Vergi Mahkemeleri olduğu için çok sayıda vatandaşımızın da burada yoğun şekilde işleri oluyor.
Konunun ele alınarak iyileştirilmesini ve yaşadığımız mağduriyetten kurtarılmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.."Bölge sakinleri

Yaya üstgeçidi yapılması gerek

"Mudanya yolu Geçit bölgesinde bulunan Özdilek AVM önündeki trafik sinyalizasyon lambalarının olduğu noktaya yayalar için modern bir üstgeçit yapılmasını istiyoruz.
Balat bölgesindeki ilkokula giden çocuklarımız burada karşıdan karşıya oldukça zor ve tehlikeli bir şekilde geçebiliyorlar.
Yol kenarında bulunan bir trafik lambasının yanmasını beklerken bile korka korka bekliyoruz. Çünkü araçlar büyük bir hızla geliyorlar. Ve gelen araçlar acaba kontrolünü kaybedip bizlere çarparak üzerlerimizden geçer mi korkusu içindeyiz.
Buraya eğer bir yaya üstgeçidi yapılabilirse trafik lambaları da kaldırılıp araçların beklemeden direkt şekilde geçmeleri sağlanabilir.
Yani bu kesimdeki yol da rahatlar ve vatandaşlar da beklemeden güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçerler.
Bu konuda Geçit, Balat bölgesi sakinleri olarak sayın yetkililerin acilen duyarlılıklarını bekliyoruz. Saygılarımızla.."Bölge sakinleri adına Ayşe KAYA

Aşınmış tehlikeli kaymazlar hakkında

"2 Şubat tarihli köşenizde bir okurunuz Şehreküstü BursaRay İstasyonu basamaklarına neden fren konulmadığını belediyeye sormuş?.
Geçen yıllarda Emek yönündeki metro durağı merdivenlerinde yaşlı bir kadının karlı bir havada aşağıya yuvarlanıp yaralandığına ve merdiven basamakları frenlerinin aşınmış olduğuna tanık olmuştum.
Her gün köşenizi izleyen bir okurunuz olarak hemşehrimizin iki sorusuna yanıtım şu: Belediyemizin frenleri yapacak maddi gücü var. Ama sorunlar yeterince sahiplenilmiyor.
Köşenizde ağaç dikimi, çevre kirliliği, asfalt ve aydınlatma sorunları, otopark ve daha nice konularda talepler yayınlanıyor.


Bunların kaçı yanıtlanıyor ve kaç sorun çözümleniyor?.
İzlediğim kadarıyla on sorunda bir tane bile değil. Çünkü sahiplenilmiyor. Ben kan değişimi sonrası Büyükşehir Bld.'nin çok daha dinamik olacağını düşünmüştüm. Üzülerek yanıldım. Keşke istenilen ağaçlar dikilse, yanmayan aydınlatmalar onarılsa
Hemşehrilerimiz şehre ve sorunlara bıkmadan usanmadan sahip çıkıyor.
Ama aynı gayreti sorunların bildirildiği kurumlarda gözlemleyemiyorum.
Hemşehrimizin tepkisine ben de metroyu sık kullanan birisi olarak aynen katılıyorum.
Metro istasyonlarının tamamında güvenlik görevlileri var. Onların iş sorumluluğuna metro çevresindeki yanmayan aydınlatma, kaymaz bantın aşınması vb. sorunları da ilgililere bildirmek ve sorunun çözümü gibi bir sorumluluk eklenmeli.
Talebim park güvenlik görevlileri için de aynen geçerli. Ne var ki çoğu sorun görmezden gelindiği gibi bu çağrımın da dikkate alınmayacağını düşünüyorum.
Umarım yanılırım ve haftaya bir sabah Büyükşehir'in Şehreküstü metro durağındaki basamaklardaki aşınan kaymazlar yeniler ve diğer tüm istasyonların kaymazları da kontrol edilerek onarılır.
Bu gözlemler tuvalet temizliği kontrol formu gibi bir kontrol formu yapılarak her hafta bir kez basamak kontrolüyle bir form hazırlanır ve sorumlu olarak da güvenlik görevlilerinin kime nasıl bildirim yapacakları, kimin onarımı ne kadar sürede yapması gerektiği de tanımlandığı için bir daha köşenizde bu tür şikayetler yayınlanmaz.
Aman umudumuz tükenmesin!."Adının açıklanmasını istemeyen bir mühendis okur

Gülen Sokak'ta tehlike var!..

"Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi'ndeki Gülen Sokak'ta yol ortasında bulunan bir demir rögar kapağında tehlikeler mevcut.
Rögar kapağının çevresinde bulunan asfalt kenarları yıpranıp dağılmış ve çökmüş. Böyle olunca da burada derin çukurlar oluşmuş..


Fotoğrafını çekip gönderdiğim rögar kapağı çevresi bu yüzden araçlarımızla gelip geçerken tehlikeli olduğu gibi araçlarımıza da zarar veriyor.
Sayın ilgililerin bu konuya da eğilmelerini ve gerekli onarımın yapılmasını rica ediyorum."Berkay AKGÜL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.