Hava Durumu

Ağaç dikmek sevaptır

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 08:08

Nilüfer'den çok uzaklarda oturuyorun ama uygun zamanlarda Nilüfer civarındaki park ve yürüyüş yollarından Bursa'nın diğer park ve yürüyüş yollarında olduğu gibi yararlanıyorum.
En sevdiğim yerlerin başında da Cephanelik Ormanı ve çevresindeki parklar geliyor. Beşevler Bölge Parkı'nda kuruyan ağaçların yerlerine yeni ıhlamur ve çınar fidanlarının dikilmesi taleplerini köşenizden ilgiyle takip ediyorum.
Bu hafta ilgili parka gezmeye gittiğimizde ağaç dikmeye çok uygun bir zaman olmasına rağmen eksilen ve kuruyan ağaçların yerlerine yenilerinin henüz dikilmediğini gördüm ve üzüldüm..
Oysa park içerisinde geçici olarak dikilen çok sayıda çiçek vardı. Keşke bu geçici çiçekler yerine kalıcı fidanlar dikilseydi diye düşündüm.
Dikkatle bakıldığında en az 30-40 fidan dikilebilecek boş alanlar gördüm. Yürüyüş yollarının iki tarafına ağaç dikmeye uygun alanlar da vardı.
Hele bazı geniş alanlar ve havuz önündeki boş kısım ağaç dikmeye çok uygun. Havuzun önüne ıhlamur ağaçları dikilse burası da Tuz Pazarı girişinde olduğu gibi yazları cıvıl cıvıl olur. Ağaç dikmek sevaptır.
Umarım Bursa'ya çok sayıda ağaç diken belediyemiz bu parkımızda işaret ettiğim yerlere de yeni fidanlar dikerek yemyeşil hal devam eder.
Bir de uyarım var:
Sanırım yalancı erik ya da süs eriği denilen yaprakları mürdüm rengi olan bir süs ağacı orta refüj ve park ağaçlandırmalarında çok sık kullanılıyor. Bu tip ağaçlar çok estetik duruyor ama altlarına bol gölge vermiyorlar ve ağaçlar kısa sürede hastalanıp kuruyor. Sanırım bir tür bitki biti hastalığı nedeniyle bu ağaçlarda hastalık oluşuyor ve ağaçlar kuruyor.
Bölge parkında da birçok erik ağacı kurumuştu. Kuruyan erik ağaçları yerlerine çınar veya ıhlamur dikilmesi hoş olacak. Umarım istek ve uyarılarım dikkate alınır.
Saygılarımla." - İmdat GENCER/ Emk. Elektrik Müh.

ÜSTGEÇİTLER İÇİN YEMEĞİNE İDDİA!..

"Gazeteniz ve kamuoyunda T/2 tramvay hattında bitirilemeyen üstgeçitler sıkça gündem oluyordu.
Gazeteniz yazarlarından Namık Göz'ün köşesinde Büyükşehir Bld.'nin AS Merkez ve Panayır'daki üç üstgeçidin ivedikle bitirilmesi emrinin verildiğini okumuş ve çok sevinmiştim.
Ben yapı olarak hadiselere iyi yönden bakabiliyor ve umut doluyum ama ilgili konudan mustarip bir arkadaşım 'ben bu üst- geçitlerin tamamlanabileceğini sanmıyorum' deyince kendisiyle iddialaştık.
Dedim ki '2018 yılı bitmeden bu üstgeçitler bitecek.'
Arkadaşım ise 'biteceğini sanmıyorum' dedi.
Bir öğle yemeğine iddiaya girdik. Üstgeçitlerdeki korkuluk montajları hızla ilerleyince arkadaşım mahcup oldu ve 'sanırım iddiayı kaybedeceğim' dedi.
Ama 2-3 haftadır %99'u tamamlanan üstgeçitlerde inşaat işleri yine durdu. Şimdi arkadaşım 'Belediyemiz'in beni mahcup çıkarmayacağına emindim, yemeğimi isterim' diyor.
Ve '2018 yılında üstgeçitlerin tamamlanmayacağından emindim' demesi beni hayal kırıklığına uğratıyor. Ama 2018 yılı bitmedi. İnşallah birkaç haftadır duran korkuluk montajları asansör giriş-çıkışlarında geçici olarak sökülür-takılır yapılır ve neredeyse tamamı artık bitmişken ve yıl dolmadan açılır.
Yoksa bu hızla dur-kalk 2019'da bile bitecek gibi gözükmüyor.
Bir uyarım da şu:
Asansörler henüz tamamlanmadığı için anayoldaki trafik ışıkları iptal edilmemeli, engelli vatandaşlar oradan karşıya geçmeli. Dileyen vatandaşlar da güvenli olan üstgeçitleri kullanır.
2019'un ilk çeyreğinde de üstgeçit asansörleri tamamlanır ve vatandaşlar üst- geçitleri güvenle kullanır, sürücüler de trafik lambalarda vakit kaybetmez, kesintisiz yol alırlar.
Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

'BİR İNCE SIZI' BU GECE BAŞLIYOR

AVP Devlet Tiyatrosu'nda bu akşam Tufan Gürbüz'ün yazdığı ve Adnan Erbaş'ın yönettiği, Faruk Emre Özünlü'yle sahneye uyarlanan "Bir İnce Sızı Nisan 1915" oyunu başlıyor.
Çanakkale Destanı ve Ermeni olayları trajik insan hikâyeleri eşliğinde anlatılan oyun sezon boyunca oynanacak.
Oyunda; Erkan Erdem, Emre Nurettin Örük, Harun Türköz, Cenk Turan, Kemal Okur, Can Yıldırım, Kerim Çağrı Zora, Aşkın Kürsat, Adnan Tunalı, Melike Ergüzen, Öykü Esendemir, Ömer Naci Topcu, Orhan Ergün, Çağrı Dulun, İbrahim Şahin, Acan Ağır Aksoy, Erem Nalcı, Murat Divitçioğlu, Erdem Erdoğan, Akif Oktay, Salih Cem Şener, Murat Emrah Kanra, Emre Usta, Tarkan Rast, Suat Çelikkökü, Zeynep Yılmaz rol alıyor.

KELES'TEN BÜYÜKŞEHİR'E

"Keles ilçemizde gerçekleştirilen yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz ve asfalt parke taşı döşeme çalışması tamamlandı.
100 yıllık poblemlerimizin halli için çalışan Büyükşehir Bld.Bşk.mız Sn. Alinur Aktaş'a BUSKİ Gnl Md. Sn.Güngör Gülenç'e, BUSKİ Keles Şb. çalışanlarına, Bursagaz'a ve her zaman özverileriyle çalışan personelime tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum."
Keles Bld.Bşk.
Mehmet TEKE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.