Hava Durumu

Ağaçlarımız da gitti yolumuz da bitiyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 07:39

"Nilüfer ilçesi, İhsaniye Mahallesi, Kanuni Caddesi sakinleriyiz.Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki kentsel dönüşüm adı altında yapılan çalışmalarda pek çok yerde cadde-sokak kenarlarındaki ağaçlar kesildi ve yollarımızın yarısı da adeta gasp edildi.
Bu durumdan Kanuni Caddesi de maalesef payını aldı.
Nilüfer'de, birbiri ardına yükselen inşaatlar ilçemizi beton yığını haline çevirirken Kanuni Caddesi'nde de inşaatı süren bir inşaat alanında daha önceden yaya kaldırımları kenarlarında bulunan çok sayıda ağaçlarımız yerlerinden kesildi-söküldü..
Ardından yaya kaldırımlarımız ve caddemiz inşaat alanına dahil edilince yollarımız da çok daraldı. Eskiden çift şerit olan araç yolu bir anda tek şeride dönüştü.
Yaya kaldırımlarımız ve caddemizin daralması ile bu güzergahta trafik sıkışıklığı yaşanırken BOİ durağı da kentsel dönüşüm inşaatının kurbanı oldu.
Önlem alınmazsa bu gidişle caddemiz de bitecek..
Çevre sakinleri olarak buna tepki gösteriyoruz.
Çünkü daha önce rahatça akan trafik bu kesimde büyük sıkışıklık yaratıyor. Sürücüler buradan gelip geçerken adeta kabus yaşıyorlar.
Çevre sakinleri olarak Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi'nden bu inşaat alanında bir an önce önlem alınmasını önem rica ediyoruz.
Sayın yetkililerin dikkatlerini çekmek için gönderdiğimiz fotoğraflarda söz konusu olan inşaat başlamadan önceki ağaçlarla dolu olan cadde kenarı, diğer fotoğrafta da yok olan ağaçlarla daralan yolumuzdan iki üzen manzara var. Saygılarımızla.." - Kanuni Caddesi sakinleri

ÇÖP YERİ PARK OLSUN

"Ben, Osmangazi ilçesi, Demirtaş Bucağı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Mayil.
Mahallemizde bulunan eski halı saha bölgesi yaklaşık üç yıldan bu zamana kadar adeta bir çöp atma yeri ve otopark gibi kullanılmaya devam ediyor.
Belediye yetkililerimizle yaptığım görüşmeler sonucu hâlâ bu soruna bir çare bulamadık. Bu alana bir park yapılmasını istiyoruz. Ancak bu projeye de şimdiye kadar olumlu bir yaklaşım sergilenmedi.
Şahsım ve mahalle sakinleri adına sizden ricam bu talebimizi köşenizden yayınlarsanız, belki çocuklarımızın vakit geçireceği güzel bir park projemizi hızlandırmış olursunuz. Peşin teşekkürlerimle, saygılar sunarım. - Mustafa MAYİL

DARISI DİĞER BOİ DURAKLARINA

"Nilüfer Hatun Caddesi'ne açılan Pamuk Sokak başındaki BOİ durağındaki büyük bir blok halindeki camın acımasızca kırılmasıyla oluşan tehlike konusunda gazeteniz köşesine 28.9.2018'de bir uyarıda bulunmuştum.
Tuz-buz haline gelen camlar durağın içinde geniş bir alanda öbek şeklinde duruyor bu da durakta bekleyenler ve özellikle çocuklar için tehlike oluşturuyordu.
Uyarım dikkate alınmış. Dün sabah kırık camların tamamen temizlendiğini gördüm. İlgililere gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederim.
'Darısı, camları kırılan diğer durakların başına' diyor ve bu acımasız davranışlarda bulunanların Mobese kameralarıyla saptanıp gerekli yasal işleme başlanmasını diliyorum. Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

VİDALARDA YALAMA MI VAR?

"Elektrik direklerindeki klamens kapaklarının onarımı konusundaki uyarılarımı dikkate alan LİMAK/UEDAŞ'a teşekkürler.
Fakat fotoda da görüldüğü gibi burada kapak direğe yalnızca bir vida ile tutturulmuş. Acaba onarımda vida yalama mı oluyor, vidanın başı mı bozuluyor yerine takılamıyor?. Çünkü kapak aşağıya kaymış.
Pekçok direkte klemens kapakları açık. Araştırılmalı ve kök neden bulunarak çözüm üretilmeli.
Örneğin kapakları açıp çalışma yapan bakım personeline eğitim verilmeli, kapağın takılı bırakılması istenmeli, vida kaynaklı bir problem varsa ekiplere akıllı vida vb.malzeme verilmeli. Başka neden varsa saptanmalı. Beşevler, Yıldırım caddelerindeki direkleri tek tek kontrol edilmeli. Lütfen." - S.Ö

ALO, BURASI OSMANGAZİ

KONU, ZEYTİN SOKAK:- "21.9.2018 tarihli köşenizde 'Başkan Dündar ve beklenen emir' başlıklı bir okur talebine yer verilmiştir.
Bahse konu olan sokaklardan 3. Leylak Sokak'ın bir bölümünde asfalt mevcut olup, kalan bölüm ve Zeytin Sokak'ta da yeterli yapılaşma olmadığından asfalt yapılamamaktadır. - Osmangazi Bld. Basın Yayın

ALO, BURASI NİLÜFER

DURAKLAR:- "28.9.2018 köşenizde yer alan 'İki tehlikeli otobüs durağı' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir. Konu, Büyükşehir Bld.'ni ilgilendirmektedir. Belediyemiz tarafından Büyükşehir Bld.'ne bildirilmiş ve sorun tarafımızdan takip edilecektir."

KUŞ SESLERİ:- "23.09.2018 tarihli ve 'Kuş sesleri ve çam kokuları arasında' başlığıyla köşenizde yayınlanan vatandaşımızın talebi neticesinde Belediyemiz Park ve Bahçeler Müd.nce aydınlatmaları kapatan ağaç dallarının budama işlemi gerçekleştirilmiştir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz. - Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.