Hava Durumu

Ah, vah, eyvah ve sevinçler!.

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2015 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2015 07:36
“Her sabah gazetenizdeki köşenizde okurlarınızın farklı konularda gönderdikleri şikayetlerini, yakınmalarını devamlı okuyor, Bursa’yı çok seven bir kişi olarak ahlar vahlar, eyvahlar çekerken gerçekten de üzülüyorum.. 
Ama sorunlara sıklıkla çözüm üretildiği görünce de seviniyorum. Geçenlerde  Nilüfer Beşevler’deki Çamlıca Parkı için bir okurun övgüsü yayınlanmıştı. Merakımızı çekti ve ailemle geçen pazar parkı görmeye gittik. Sosyal tesisleri, ağaç ve çiçekleriyle adeta büyülendik. 

Büyükşehir Bld.’ne yaptığı bu şirin park için şükranlarımızı sunarız. Bu arada Ataevler Merve Camii alt tarafında sanırım Nilüfer Bld.’nce nikahlanan çiftler adına birer fidan dikilerek oluşturulan koru var. 
Çamlıca Parkı ile burasının da benzer özellikler taşıdığını düşünüyoruz. Orası için de aynı konseptte bir park oluşturulabilirse enfes manzarası ile cazibe merkezi olabilir.
Dikkatlere saygıyla sunarız.”
Demir AİLESİ

***

KAYAK PİSTİNDEN FARKSIZ ZEMİNLER


“Bursa’da büyük-küçük market, fırın, dükkan vb. yerlere dekorasyon amaçlı parlak, düz ve çok kaygan zemin taşları döşeniyor. Bunlar çok güzel ama yağışlı havalarda ve zemin taşlarında yapılan temizlik sonrasında çok aşırı kayma meydana geliyor, tehlikeli oluyor. 
Kaygan zemin özellikle yaşlılar, engelliler, görme engelliler, hasta, güçsüz olanlar, çocuklar için geçerken ayakları kayarsa zemine feci şekilde düşüyor. Yaralananlar, kolları bacakları kırılanlar, başını betona vuranlar var. 
Bu gibi işyerlerine ruhsat verenler veya denetleyenler işaret ettiğim bu çok önemli konuyu acaba hiç dikkate almıyorlar mı?.
Merak ediyor, dikkate alınmasını diliyorum.”
K.B.

***

O ÇEŞMEDEN SU İÇİLMEZ


“Osmangazi Kaymakamlık binası yanına kısa bir süre önce yeni bir çeşme yaptırıldı.
Fakat bu çeşmeden bir yudum su içebilmek bir mesele. Çünkü çok pis. İnsanın midesini bulandırıyor. Sadece kirlilik değil, yemyeşil yosun tabakaları da çeşmeyi sarmış durumda.
Acaba bu çeşme için gerekli olan temizliği kim yaptıracak, kim duyarlılık gösterecek?..”
M.A.

***

GÜLÜMSEMEK DİLEĞİ İLE


“Nilüfer Belediyesi’ndeki işimi halledebilmek için  mecburen kapalı otoparka girmek zorunda kaldım. Kaldığım süre 5 dakika  ve ücret     5 TL.. 
Görevliye sorduğumda ücretlendirme böyle cevabı aldım. Niye girişte ücretlendirmeyi  gösteren levha yok dediğimde, var  cevabı aldım. Evet, varmış doğru. Ama girişte yolun sağındaki duvarın 3 m. yukarısında.. Görülmesin diye mi acaba?. Girişin  karşısına konulabilirdi sanırım.
Nilüfer Belediyesi’ne soruyorum? Bu  otoparkı belediye mi, şahıslar mı işletiyor? 10-15 dakikaya kadar ücret alınmayabilir sanırım. Verdiğim 5 TL. önemli değil ama   bu şekilde belediye ve vergi dairelerine gelen yüzlerce vatandaş var.
Ayrıca üzüldüğüm en önemli şey belediyenin  çevresi beton yığını hale gelmiş.  En azından  kapalı park alanının  üzeri yeşillendirilebilirdi.
Sn. Bşk.Bozbey’in şu sözünü hatırladım; ‘Nilüfer’desiniz. Gülümseyin!..’  
Gülümsemek dileği ile, saygılar.”
Mehmet IŞIKSEVER

***

PAZAR GÜNÜ 4 VAGON OLSUN


“Pazar günleri öğle saatlerinde yoğunluk olmasına rağmen 3 vagon olan BursaRay seferlerinin diğer saatlerdeki gibi 4 vagona çıkarılmasını istiyoruz. 
Çünkü o saatlerde de yoğunluk yaşandığından ilerki istasyonlarda binemeyen yolcular oluyor. (Fotoyu pazar günü çektim. Durum meydanda)

Gereğinin yapılmasını istiyoruz.” 
Adının açıklanmasını istemeyen bir yolcu

***


YÜKSEKLİK DEĞİL YÜZDE 45 EĞİM!.

Demirtaş’ta oturuyorum. 1 yıl kadar önce buradan daire aldım. Dairemin elektrik ve suyu şantiye aboneliği olarak ödedim. Daireyi aldığım firmadan binanın oturum izinlerinin alamadıklarını ve gerekçelerini detaylı bilgisini aldım.
Bu binanın çatısından kaynaklanmış. Çatının %45 eğiminin sağlanmadığından verilmediğini belediyedeki yetkililerden öğrendim evet yükseklik olarak değil yüzde  45 eğimden!..
Bunu yetkili memurlara, İmar Md.’ne (harita müh.) ve Belediye Bşk.’na bir vatandaşın en doğal hakkı olarak soruyorum,
Doğanbey TOKİ, Büyükşehir Bld. yeni binası (Eski hal yeri), Hal köprüsü yanındaki yüksek katlı yapı, Kent Meydanı karşısındaki inşaatlar vs. devam ederken bunların yükseklikleri görülmüyor da orta gelirli vatandaşın aldığı dairesinin yüzde 45 eğimi görülüyor?. Yazık.” 
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.