Hava Durumu

Akpınar Osmangazi’den biraz ilgi bekliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2014 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 07:47
“Osmangazi Belediyesi bir süre önce Akpınar Mahallesi’ne modern bir pazaryeri inşa etti. Fakat pazaryerinin otopark yeri konusunda ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor. 
Akpınar sokak sakinleri olarak salı ve cuma günü evimizin önü tamamen otoparka dönüyor, hatta bazen pazarcı esnafı evlerimizin önüne kamyonlarını bile park ediyorlar. 
Güzel Bir Yer sitesinden Seyhanlar Market önüne kadar inen Akpınar sokağın ortası açık hava otoparkına dönüyor ve iki yıldır hiç kimse buna bir önlem almıyor. 
Pazara gelenler sokağın ortasına kuralları hiçe sayarak yolu trafiğe kapatarak araç park ediyorlar. Kimseye ceza kesildiğini, kimsenin uyarıldığını görmedik geçen süre zarfında. 
Bu soruna ciddi önlem alınmasını istiyoruz. Ayrıca pazaryerinin iç ışıkları haftanın yedi günü gece boyunca devamlı yanıyor. Enerjide dışa bağımlı bir ülkede böylesi israflardan kaçınılması gerekmez mi?. 
Hele parası halkın cebinden çıkan harcamalarda herkes daha hassas davranmalı. Pazaryerinin ışıklarını her gece sabahlara kadar açık tutanlar aynı davranışı kendi evlerinde sergilemezler herhalde.
Öte yandan gönderdiğim fotoğraflarda görülen Akpınar Ortaokulu’ndan pazaryeri üzerine doğru giden Hakan Sokak yağmurlarda göle dönüyor. Caddenin kenarları görüldüğü üzere gölcüklerle dolu. 
Kış aylarında bu birikintilerde organik balık yetiştirsek olacak sanki. Böyle kalitesiz görüntüler kentimize hiç ama hiç yakışmıyor. Aynı görüntüyü pazaryerinin karşısında bulunan Çınarlı Park’ın kenarlarında da görmek mümkün.
Bir de Hancı Caddesi’ni Akpınar Kültür Merkezi’ne bağlayan Havuz Sokak kesiminde (İmamı Azam Camii karşısı) köşede delik bir rögar kapağı var yıllardır. İçine bir çocuğun ayağı çok rahat girebilir ve ayak bileğini hatta dizini kırabilir. Değiştirilmesi çok zor değildir diye düşünüyorum. Bir can yanmadan önlem alınmalı. İyi çalışmalar dilerim, saygılarımla..” - Semt sakinleri adına Volkan TOPALAK

,

Önce uyarı, sonra da yasal işlem yapılsın


“Delinatörlerle ilgili çok sık şikayet yayınlıyorsunuz. 
Bu mutlaka ilgililerin de dikkatini çekmiştir. 
Bir süre önce Nilüfer’de bazı bölgelerdeki cadde boyunca kaldırımlara araç parklanmasının önlemi amacıyla demir delinatörler monte edildi. 
Bazı yerlerde üç-dört farklı tip delinatörler ile kıyı köşe, dip bucak önleme yapılmaya çalışıldığını görüyorum. 
Bu durum hem estetik olarak problem oluşturuyor hem de kaldırıma araç park edebilmek için karşı önlemin alınması çok uzun sürmüyor. Çünkü iki gün sonra delinatörler çarpan araçlar nedeniyle yerle bir oluyor. 
Bunca masraf yapılacağına belediyeler Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve belediyelerin trafik zabıta teşkilatıyla ortak çalışma yapsalar ve günün hemen her saati kaldırıma park edilen araçlara önce uyarı yazısı daha sonra gerekli kanuni işlem uygulansa delinatörlere hiç ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Delinatör konulmayan kaldırımlarda bu sorun devam ettiğine göre böyle bir çalışma yapılamaz mı? 
Yayalar olarak kaldırıma park eden araçlar yüzünden zaman zaman yoldan yürümek zorunda kaldığımızdan tehlikeler de oluşuyor. Bu tür bir yöntemle yapılacak çalışma ile hem riskler bertaraf edilir, hem delinatörlere kesinlikle ihtiyaç kalmaz..”
Ünal ÇİFTÇİ



Uyarı tabelaları için bir uyarı!

“Bir yerde okumuştum; her yıl bütçeden trafik uyarı tabelaları için korkunç rakamlara ulaşan paralar aktarılıyormuş.
Ama bu uyarı tabelalarına trafik kurallarına duyarlılık gösteren çok az insan dikkat ediyor maalesef. Pek çok caddede de tabelalar işte bu fotoğrafta görüldüğü gibi. Yazılar, işaretler okunmayacak halde. Bazıları pas içinde, bazılarının üzeri yapıştırılmış reklam broşürleriyle dolu..
Bazıları da maalesef kırık!.
Oysa uygar insanların ve sürücülerin seyir halindeyken güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için en yakın dostu bu uyarı levhalarıdır.
Merak ediyorum, acaba bu meseleye ne zaman ve kimler el atacak?..
Saygılarımı sunarım..”
Giray T. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.