Hava Durumu

Aktaş'a bir 'pehlivan tefrikası'(!)

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2017 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 08:03

Okurum Serdar Baskan'dan uzun bir yakınma aldım.
Konu, pek çok okurumun ortak sorunu. Mail'i kısaltmaya kalkarsam özünü yitirebilir diye düşündüm ve 'pehlivan tefrikası' gibi iki güne ayırdım. Yarın da aynı konunun devamında ilginç noktalar.
Büyükşehir Bld.Bşk. Sn. Alinur Aktaş'ın dikkatine sunuyorum. Dilerim bu sorun da giderilir.

"BUSKİ'nin Kartlı Su Sayacı'na ben ve dostlarımın görüş, şikayetleri var:1.4.2015'te Bld. Meclisi kararıyla Kartlı Sayaç takılması zorunlu oldu. Ama önemli sorun teknik altyapı olmadan, daha efektif hale getirilmeden kullanım zorluğu.
1. 21. YY'da alınan her hizmetin faturasını bankadan otomatik ödeme ile çözüyor, hatta mail adresimize gelen faturaları sadece hesaplarımızdan ödenip ödenmediğini internetten kontrol ediyoruz. Yeni su aboneliklerinde zorunlu kartlı sayaca geçildiğinden bu kolaylık bitti. Sayaçları banka talimatıyla otomatik ödeme sistemine bağlayamıyoruz.
2. Sayaçlar çok ilkel. Suyun bittiğini uyaran altyapı yok. Sorunu çok kez BUSKİ'ye ilettik. Aldığımız yanıtlar şöyle: 'Sayaç üzerindeki düğmeye üç defa basarsanız kalan kontör/m3 birimini görebilirsiniz' Manuel izleyeceksiniz şöyle düşünün, farz edin sayaç kontrolünü unuttunuz. Bir gün duş alırken birden sayaçta kontör bitti, su kesiliyor.
3. Karta kontör yüklemek de ayrı dert. Hafta içi mesai saatlerinde abone merkezlerinden veya mesai saati dışındaysanız kiokstan yüklemeniz gerek. Bir sorun da burada başlıyor, örneğin çalışma saatinde de izin alarak abone merkezlerine ulaşmanız zor. Kioks'lar var diyecekler? Peki nerede? Mahallenizde yok, genelde BursaRay istasyonlarında var. Buraya gitmek lazım. Neden mesai harcamam gerekiyor? Neden 5 km. fazla yolla evime 'köy çeşmesine gider gibi' yol katedip, zaman harcayıp ve üzerine yol masrafı yapalım? Bu sistem bizi geriye götürdü. Ayrıca bu şekilde peşin almanıza rağmen suyun birim fiyatı faturalı sonradan ödeme sistemine göre ayni, başka bir deyişle fiyat avantajı da yok.
4. Kiokslar'ın yerleşiminde çok ilginç yerler seçilmiş. Örneğin merkezde Osmanga-zi' de eski Stat karşısında Arap Parkı önünde Altıparmak Cad. sonunda ana cad.üzerinde. Nasıl alacaksınız soruyorum? Tıpkı Acemler istasyonunun çıkışındaki gibi, araçla geçerken almak imkansız. Trafiği felç eder, ceza yersiniz. Nilüfer tarafında araçla gidip alayım desem minimum 5 km. Su bedeline + yol masrafınız + zamanınızın da değerini ilave edin lütfen." (DEVAMI YARIN)

Okul yolu çöplük oldu

"Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki Uludağ İlköğretim Okulu'nun kapılarından Okul Sokak girişindeki bu alan art niyetli insanların çöp yuvasına dönüşmüş bir durumda.

Bu alan temizlenip küçük bir parka çevrilebilir, veliler burada banklara oturarak çocuklarını bekleyebilir ve sağlıklı temiz bir yer olabilir.
İlgililerin ilgisi ve bilgisine sunarım.Saygılarımla.." Cengiz SAKARKAYA

Görükle'de aynı hamam aynı tas

"Nilüfer ilçesi, Görükle'de bulunan Atatürk Caddesi'ndeki bazı mağazalar işyerlerinin önlerine çıkarıp sergiledikleri mallar nereniyle kaldırımları tamamen işgal ediyorlar..
Ben görme engelli bir vatandaşım. Çok iyi göremiyorum. Geçenlerde buradaki bir mağazanın önünden geçerken düştüm.
Durumu Görükle Zabıtası ilgililerine söyledim. Ama hiçbir gelişme olmadı. Aynı hamam aynı tas devam edip gidiyor. Derdimizi başka kime anlatalım?." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Hülya Süer'den Anadolu ezgileri

Büyükşehir Bld. Orkestra Şube Md. Türk Halk Müziği Bölümü'nün ünlü sanatçı Hülya Süer'e eşlik edeceği konser, yarın saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda.
Ayrıca Büyükşehir Bld. ve TÜRKSOY tarafından, Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası ve Türk dünyasından sanatçı-la-rının 'Dostlarım Zenginli- ğimdir' konseri de çarşam-ba saat 20'de aynıyerde.

Köprülü kavşakta yanmayan ışıklar

"Ekim ayında çıkan bir yasaya göre yanmayan her sokak ve cadde aydınlatması için 500 TL. cezanın gündeme geleceği belirtilmiş.
Kanaatimce bu ceza işletilerek toplanan ceza miktarının Çocuk Esirgeme Kurumu'na aktarılması faydalı olacaktır.
Ve bu bağlamda UEDAŞ'a bir uyarımız var:

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkışında bulunan ve raylı sistem inşaatı yüzünden trafik yoğunluğu muazzam şekilde artan köprülü kavşak iş çıkış saatlerimiz olan saat 19 civarında kış etkisi ile zifiri karanlığa bürünmeye başladı.
Kavşak üzerinde 4 adet ana aydınlatma direği üzerinde gerçekten güzel projelendirilmiş kuvvetli bir aydınlatma sistemi var fakat çalışmıyor. En yoğun saatte araçlar 2-3 şerit halinde dönmeye çalıştığı bu kavşakta dönüş esnasında farlar sadece araç yönünü aydınlattığından yandan gelenleri görmek karanlık yüzünden çok zor.
Köşenizden yetkililere ulaşmak konusunda yardımınızı rica eder, iyi çalışmalar dilerim." M.Ö.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.