Hava Durumu

Aktaş: İznik Evrensel Bir Hazine Değerinde

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 08:24

'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamında dün sabah Baia Otel'de düzenlenen toplantımızda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çeşitli konulardaki sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Aktaş'a tarihi ve doğal güzelliklerle dolu İznik hakkında "Bursa şu anda Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. İznik'in de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu konuya da değinir misiniz?" diye sordum.

Yanıtı şu oldu:
..............
"İslamiyetin en önemli ibadethaneleri yanında Hıristiylanlığın 8 kutsal hac merkezlerinden biri olan ve önemli konsül toplantıları yapılan İznik başta olmak üzere kilise, sinagog ayazmalarıyla önemli bir inanç merkezi olan Bursa, Cumlıkızık, Sultan Külliyeleri, tarihi çarşı ve hanlar bölgesiyle 2014'te UNESCO Dünya Mirası listesine girmişti. Şimdi de sıra İznik'te.
İznik, sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa kalmış evrensel bir mirastır.
İlçemiz ayrıca, İstanbul'dan Anadolu'ya uzanan kervan yolu yolu üzerinde önemli bir durak ve konaklama merkezi olmuştur.
Tarihten gelen Ayasofya Camii, yeraltı mezarları, bazilika, imaretler, hanlar, hamamlar, medrese ve türbeleriyle Bursa'nın en önemli hazinelerinden biri.
15 Nisan 2014'te UNESCO Dünya mirasları geçici listesine alınan bu güzel ilçemiz aslında bir miras olmaktan çok zengin, doğal, kültürel değerleriyle gelecek nesillere aktarmamız gereken bir emanet.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, özellikle Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve İznik Belediyesi, ilçedeki tarihi ve kültürel değerlerimizle ilgili önemli çalışmlar içinde.
Tarihi surların, kapıların restorasyonu, Roma tiyatrosu, çini fırınları, sualtı bazilikası başta olmak üzere pek çok alanda projeler planlandı. Bunun sodnucu İznik'in de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alcağından hiç şüphem yok."

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

O ÇEŞME BU SENE:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 28 Aralık 2018 tarihli 'O cevabı niye gönderdiniz? başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
H.B imzalı ilgili yazıda "..Gemlik İlçesi Küçükkumla bölgesine sokak çeşmesi yapılması istenmektedir.." denilmekteydi.

Bu yazıda bahsedilen Gemlik İlçesi, Küçük Kumla Mahallesi'nde yapımı istenen sokak çeşmesinin 2018 yılında projelendirmesi tamamlanmış olup, 2019 yılı içerisinde bütçe imkanları doğrultusunda yapımı gerçekleştirilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyüşehir Bld. Basın Yayın
Halkla İlşk. Dairesi Başk.

NE PAÇA KALIYOR NE DE GİYSİLER!

"Bursa'nın en önemli ana yollarından biri olan Atatürk Caddesi ve Setsbaşı köprüsüne uzanan devamındaki Maviköşe'ye ulaşan caddede bulunan yaya kaldırımlar üzerindeki zemin döşemelerinin büyük bir çoğunluğu yerlerinden çıkmış, kırılmış ve berbat bir halde.

Kırık zemin taşları da birbirinin üzerine çıkmış, kambur-kumbur bir yol.. Yayaların ayakları takılıyor, düşme tehlikesi de yaşıyorlar.
Kırık zemin taşlarının altında da yağışlı havalarda biriken pis sular kvromrın üzerlerine basıldığı zaman çevreye sıçrıyor ve pantolonlar, giysiler çamurlu sularla berbat hale geliyor.

Uzun zamandan bu yana bu berbat hal maalesef devam ediyor.
Geçtiğimiz yaz aylarında belki bu bölgede bir onarım yapılır diye bekledik ama yapılmadı..

Ayrıca kentin 'misafir odası' denilen Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk yeraltı çarşısı da perişan halde. Burada da gerekli onarım ve düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin çok sık gelip geçtiği bu çarşının durumu da bölgedeki bozulmuş kaldırımlardan farklı değil.

Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili makam sahiplerine durumu aktarıyor ve konunun ele alınarak gerekli olan çalışmanın başlatılmasını saygılarımızla rica ediyoruz."

Bölge skinleri

DEMİRTAŞ'A GÜVENLİK KAMERASI İSTENİYOR

"Osmangazi ilçemizdeki, Demirtaş bölgesinde yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor..
Hızla gelişen ve nüfus olarak da devamlı büyüyen bir yapıya sahip olan Demirtaş'ta bölgemize giriş çıkış yollarına ve Demirtaş Meydanı'na ve ayrıca burada bulunan okullarımızın çevresine gerekli olan mobese güvenlik kamera sistemleri kurulmasını sayın yetkili makam sahiplerinden talep ediyoruz..
Saygılarımızla.."

Demirtaş sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

ALO, BURASI UEDAŞ

AÇIKTAKİ KABLOLAR:- "Bursa halkının şikayet ve taleplerini 'Vatandaş Hattı' köşenizde yer verdiğiniz ve bize ulaştırdığınız için öncelikle size teşekkür ederiz.
Yayınlanan haber üzerine yaptığımız incelemede Nilüfer İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Nilüfer Hatun Caddesi, Gençosmanpaşa Caddesi kesişiminde bulunan elektrik kabloları için program yapılmış olup, içinde bulunduğumuz ocak ayı içerisinde arıza onarım ve bakım ekiplerimizce gereken müdahaleler yapılacaktır.
Bilgilerinize sunarız."

UEDAŞ Kurumsal
İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.