Hava Durumu

Aldığınız evde oturun dışarıya çıkmayın!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2015 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 06:56
Bugün 23 Mart.. Ve 23 Mart’ta, sizleri okurum Sn. Yaşar Ulucan’ın gönderdiği bir harita ve yakınmalarla Nilüfer’deki 23 Nisan Mahallesi’ne götürüyorum.
İleti aynen şöyle:
***
“Mahalle kurup isim vermek ne kadar kolay.. İmara açarak binaları yapmak da..
Fakat sosyal yaşamın gerekliliği olan bazı temel ihtiyaçları yapmak, ne zaman yapılacağını planlamak kimin işi?
Sokak aydınlatması, sağlık ocağı, yol, okul, pazaryeri, çocuk parkı, yürüyüş alanı, ibadet alanı vs. bunlardan söz ediyorum.

Oysa bizde binalar yapılır, sonra da bilmem ne kadar doluluk olmaz ise bunlar yapılmaz denilir. 
Yani; aldığınız evde oturun dışarıya çıkmayın, işlerinizi geldiğiniz mahallelerde halledin denir.
Eski sağlık ocağına gidin, eski okula gidin, yürümek için başka mahalleye gidin, Pazar için yakın pazarlara gidin. Okul için yer bırakılır ama kimse bilmez.
Sağlık Ocağı’nı kim yapacak bilinmez?. Okul için Milli Eğitim gönüllü, ya da bağış yapacakları bekler.
Aydınlatma için ilgili kurum paramız yok der, Büyükşehir yapmaya çalışır.
Yol yapmak için şu kadar metre olursa büyükşehir, bu kadar metre olursa ilçe belediyesi yapar çatışması sürer. İnsanlar metrodan sonra karanlıkta evlerine gider
Kamusal alanların neredeyse tamamı hisseli, kamulaştırılmaz, beklenir.
Bizler de yeni yerleşim alanı refah olur diye ev alırız..
Bursa’da sahipsiz mahalleler kurulur, elbet bir gün düzelir düzelecek biliyorum, ama eziyetle geçen 3-5 yılı kim yaşayacak, bilen var mı?
Saygılarımla.”
Yaşar ULUCAN

***

KUŞ SESLERİ ARASINDA YÜRÜYÜŞLER


“Günler uzuyor. Çok sevdiğimiz Nilüfer’deki Cephanelik Korusu’nda sabah yürüyüşlerine yeniden başladık. 
Nilüfer Bld. bu güzel alanı yürüyüş yolu olarak düzenleyerek ağaçların altında doğanın, yeşilin doyumsuz kokularını soluyup bizlere kuş sesleri arasında yürüyüş olanağı sundu. 
Yürüyüş parkuru üzerinde bazı yerlerde yağmur suyundan göletler oluşuyordu. Bu sorun da ek fotoğrafta görülebileceği gibi çözümlenmiş. 

Nilüfer Bld.’ni Sn. Başkanımız’ı farklı kılan da çevreye verdiği önem ve Nilüferli’nin en küçük taleplerine bile yanıt vermesi, halk ile bütünleşmesi diye düşünüyorum. 
Sağ olsunlar var olsunlar.. Su deşarj olmuş ve rahatça yürüyüşümüzü yapabildik. Bir de küçük bir talebim var. Son lodos fırtınası sonrası koruluğun başta batı cephesi olmak üzere her tarafı poşetlerle dolmuş. Çevreyi hızla yok eden bizlere adeta rüzgarlarla poşetleri kusmuş, kendi menfaatimizden başka çok az şeyi gören gözlerimize bu çirkinliği göstermek istemiş. 
Tel örgülerde, ağaçlarda hemen her yerde poşetler asılı kalmış. Bu görüntü bu pırlantaya yakışmıyor. Nilüfer Bld. bölgeye komple bir temizlik yapabilirse en azından birkaç sene benzer görüntü yaşanmayacaktır diye ümit ediyorum.
Saygılarımla.”
M. GİRAY

***

DOĞANBEY TOKİ ASANSÖRLERİ...


“Doğanbey TOKİ’deki asansörlerin 2015 yılı kontrolleri yapılmış ve kırmızı etiket verilmişti. Bu etiketleri yönetim söktürmüş. Sökülmeden önce gerekli çekimleri yaptığım için bunları köşenizden ilgililere yansıtmak istedim. 
Binalar 2 yıldır kullanımda ama sorunlar ilk günden bu yana sürüyor.
 
Bu binaların işvereni TOKİ, kontrolörü Koltek, imalatçısı Güçar’dır. Şu ana kadar vatandaş olarak işi yaptıran kurumdan bu konuda herhangi bir destek görmedik.
Bu asansörler ilk günden bu yana problemli çalışıyor. 8 - 10 kişilik olması gereken asansörler 5 kişiyi zor taşıyor, sık sık arıza yapıyor. Yük/yangın asansörü diye yaptıkları asansör normalden daha küçük yapılmış. 
Bu asansörlerle ilgili şikayetler defalarca ilgili kuruluşlara iletildi fakat ciddi bir cevap alınamadı.. 
Devletin standart olarak istediği bazı özellikleri yine başka bir devlet kurumu yerine getirmemiş durumda.. 
Basit ama olması gereken standartlardan bazıları asansör içi alarm sistemi, elektrik kesintilerinde aydınlatma, fazla ağırlıkta uyarı vb. Bunlar maalesef devletin özel sektörden istediği ama kendisinin yaptıramadığı bazı eksiklikler. İlgililerin dikkatine sunarız.. Saygılar.”
Şaban TEKİN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.