Hava Durumu

Altınşehir’de göl manzaralı(!)sokak

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 08:18
“Nilüfer ilçesi, Altınşehir Mahallesi 228.Sokak sakinleriyiz.
Uzun zamandan bu yana sokağımız zeminini oluşturan kilitli taşlarda meydana gelen  göçükler nedeniyle hemen her yağışta sokağımız adeta bir göl manzarasına(!) sahip oluyor.

 
Bu sorunumuzun halli için 2014 başlarında yaptığımız duyuruya Nilüfer Bld.’nce köşenize gönderilen bir yanıtta (gerekli onarım çalışması 2015 yılı mart ayı programımıza alınmıştır) ifadesini okuyunca sevinmiştik..
Ama 2014 bitti, 2015 yılı geldi. Mart da bitti.. Yakında nisan ayı da bitecek. Fakat yaşanan sorunun giderilmesi için en küçük bir çalışma yapılmadı.
Sanırız unutuldu, gitti. Anımsatmak istiyor ve köşenize son yağışlarda çektiğimiz 228. sokağımızın göl manzarası fotoğrafını gönderiyoruz.
Saygılarımızla..”
Bölge sakinleri

***

GİZLİ BAHÇEMİZ BAKIMSIZ BAHÇE OLDU


“Çekirge’deki Havuzlupark civarında bulunan Aritmi Hastanesi yan tarafında bulunan Gizli Bahçe isimli minik ve sevimli parkımız son zamanlarda adeta bir ‘Bakımsız Bahçe’ haline geldi. Şu anda perişan bir görüntü içinde.. Vallahi yazık!.
Parkımızla Büyükşehir mi, yoksa Osmangazi Belediyesi mi; hangisi ilgilenir acaba, bilemiyoruz.
Gerekli bakım ve düzen için çok rica ediyoruz..”
Neşe DAĞHAN  ve komşuları

***

TEŞEKKÜR PANOSU

YOLUMUZ NİHAYET YAPILDI


“Gazetenizdeki köşenizden Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. 
Yaklaşık bir yıldır onarımını beklediğimiz Altınşehir Gençlik Spor Merkezi yan yolunda oluşan derin çukurlar geçenlerde nihayet yapıldı.
Şikayetimizi belediyemize yansıttığınız için size ve gerekli çalışmayı yapan Nilüfer Belediyesi ekiplerine teşekkürler..” 
Sokak sakinleri

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


“6/4/2015’te yayınlanan ‘Botanik Park’ta güzel bir gün ve endişeler’ başlıklı okur yazısı incelenmiştir.
Botanik Park şehrin cazip yeşil alanlarından biri olup, ziyaretçiler hem spor yapmak hem de ortamın güzelliğini yaşamak adına bisiklet kullanmayı tercih etmektedir. 
Ancak söz konusu şikayet kapsamında uyarı tabelaları hazırlatılmakta olup, bisiklet kiralayan büfelere gerekli uyarılar yapılmıştır. 
Park alanı büyük olduğu için güvenlik görevli sayısının artırılması ve güvenlik tedbirlerinin artırılmasının gerektiğinin bilincinde olarak gerekli tedbirlerin alınması yönünde düzenlemeler yapılmaktadır. Park alanında süs havuzu olarak nitelendirilen alan 2015 yılı içinde programa alınmış olup, öncelik arz etmektedir. Park alanındaki çeşmelerin tamamı bakım onarım programına alınmıştır. 
Ayrıca mevsim itibarıyla park alanında bitki ve mevsimlik çiçek düzenlemeleri program doğrultusunda yapılmaktadır. 
Parkın 4 giriş noktası olduğundan sokak hayvanları park içinde güvenlik veya çalışan ekiplerce görüldüğü takdirde müdahale edilmektedir.”  
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

***

RAMPADA HAYATİ BİR SORUN VAR


“Kükürtlü Caddesi’nden Kültürpark yönüne doğru gelip Çelikpalas önündeki kavşağa doğru çıkmak isteyen yayalar her an ciddi tehlikeler içinde.
Çünkü Çelikpalas’a çıkış rampasında trafik ışıklı kavşağa gelmeden önce yaya vatandaşların yürüyebileceği daracık bir kaldırım bile yok. Yayalar rampayı çıkan araçlarla sanki iç içe. Küçük çocuklara, yaşlılara araçlar her an çarpabilir. Çünkü bu rampa da çok dar ve araçlar iki şerit halinde tırmanış yapıyor.
Yol kenarında biraz dar da olsa yaya kaldırımı yapılabilecek yer var. Ama oraları da ot yığınlarıyla orman gibi olmuş. Yürüyebilmek imkansız 
Bu kesimde yaşanılan hayati sorunun ilgili makam sahiplerince incelenmesini ve gerekli çalışmanın yapılması için uyarıda bulunuyor ve rica ediyorum.
Saygılarımla..” 
Gülümser YÜKSELEN

***

OSMANGAZİ'DEN BİR YANIT VAR


“26.3.2015’te ‘Benim güzel mahallem’ başlıklı  bir okur şikayeti yayınladınız.
Soğanlı Mah.’nin evsel atıkları Temizlik İşleri Md.’müzce Salı- Perşembe - Cumartesi günleri, ana cadde ve güzergahlarda ise her gün alınmaktadır. Soğanlı Mah. minibüs garajı ile Soğanlı mezarlığı arka kısmındaki boş arazide her hafta pazartesi ve salı günleri mevkici elemanlarla çevre temizliği yapılmaktadır. Ayrıca ayda bir kez kepçe çalışması yapılarak toprak yığınları kaldırılmaktadır.
Ancak takdir edilecektir ki temizlik. belediye ile hemşehrilerimizin ortak yürüteceği bir çalışmadır. Çevreyi temiz tutarak, bu tür olumsuz görüntülerin oluşmasına meydan vermeyerek hem daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilir hem de ara sokaklarda haftada 3 gün, ana arterlerde ise her gün çöp alınan Soğanlı Mahallemizi bu görüntüden kurtarabiliriz.
Duyarlı okurunuz ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.