Hava Durumu

Altınşehir’den sorunlar buketi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2012 08:48
Nilüfer; Altınşehir Mah.'nin derdi bitmiyor. İşte üç 'iddia'da üç sorun. Önce Muhtar Celal Boyoğlu'nun faksını özetliyorum. Sonra diğerleri:
*
UEDAŞ'A:- "Elektrik trafo, pano ve aydınlatmalar yıllar önce kooperatefimizce yapılıp onaylandı. Ama şimdi bunlar bakımsız, hep arızalanıyor. Özelleşme öncesi başvurularımız kısmen karşılanıyordu. Şimdi çok kez karşılık bulamıyor.
Aydınlatma direklerinin metal sigorta kapakları yok. Kablolar açıkta. Yer altı kabloları hasarlı. Trafoların bakımı yapılmıyor. Aydınlatmalar sık sık sönüyor. Devrilme riski taşıyan beton yüksek gerilim direği için defalarca uyardık. Sonuç yok. Binalarıı besleyen panoların kapı kilitleri bozuk, açıkta. Çocukların oyun yeri gibi. Tehlike çok."
*
10 GÜNDÜR KARANLIK:- "Altınşehir'in yarısının sokak lambaları on gündür yanmıyor. Her yer karanlık. 186 Arıza'yı defalarca aradık, sonuç yok. Bilgi de alamıyoruz. Oysa yanımızdaki Ertuğrulkent'te aydınlatmalar akşam ayrınlığı saat 18.30'da yanıp sabah aydınlığında, yani saat 8'de bile yanıyor. UEDAŞ sesimizi ne zaman duyacak, ne zaman karanlıktan kurtulacağız?" -
Oktay GÜLTEKİN
*
BELEDİYE'YE:- "Altınşehir'de bitişik nizamlı ve dubleksler olan sokakta 'bazı' arsa ve konut sahipleri yasal sınırlarına bitişik kamu alanlarını arsalarının hizasına denk gelecek şekilde işgal ediyor. Birkaç yıldır ayırdıkları alanları ağaçlandırıp sonra telle, duvarla çevirip sahipleniyorlar. İnşaatçılardan bazıları da buraları malzeme deposu yapıp çeviriyor. Böylece belediyenin planladığı park alanı veya DSİ mülkiyetindeki kurutma deresi bölgesi de adeta gasp ediliyor. Buraları sözde sosyal donatı alanı olacaktı. Nilüfer Belediyesi'ne durumu ilettik, ama gelip inceledikleri halde hiçbir yaptırım uygulanmadı." -
Bir kısım semt sakini
*
Bu bahar günlerinde UEDAŞ ve Nilüfer Belediyesi'ne birer buket çiçekle merhaba demek isterdim. Ama 'iddialardaki' gibi sorunlar çok. Bu dertlere el atılırsa sorun buketi yerine onlara birer çiçek buketi de sunacağım. Söz!..



Petrol mü aranıyor?

"Geçtiğimiz aylarda Çekirge Meydanı BOİ durağı önünde kazılan çukur yakınmamızı yayınladınız. Ardından iki kez uyardık. Çünkü kapatılan yerde işçilik çok kötüydü. Hanımların ince ayakkabı topuğu kırılıyordu. Sonuçta sorun tekrar ele alındı güzel bir çalışma yapıldı. Düzenlendi.
Ancak sanki nazar değdi, geçen hafta aynı yeri yine kazdılar!. 1 hafta sonra kapattılar. Tekrar kum toprak döküp gittiler.
Aklımıza acaba burada petrol mü arıyorlar(!) sorusu geliyor!. Devamlı kaz, kapa, kaz, kapa. Doğru dürüst ve kalıcı bir çalışma yapılsın lütfen.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



800 imzalı dilekçe sorunu çözmedi!.

"Hamitler TOKİ Evleri’nden Heykel Önü'ne direkt otobüs yok. 16/B hatlı otobüs Timurtaş Paşa durağına ve oradan Muradiye Devlet Hastanesi'ne gidiyor.
Oysa yakınımızdaki Emek bölgesinden Heykel Önü'ne giden ve çok sık aralarla çalıştırılan toplu taşım araçları mevcut. Yaşlılarımız, çocuklarımız güç durumda kalıyor.
Otobüslerin Heykel Önü'ne kadar çalıştırılması için bölge sakinlerimizden 800 imza toplayıp bir dilekçe ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'ne başvuru yaptık.
Ancak aldığımız cevap 'aktarmalı ulaşım yapılması' önerisi oldu. Bölga sakinlerimizin çoğu dar gelirli, aktarma yaptıkları takdirde ulaşım için bütçelerinden daha fazla para ödeyecekler.
Sorunumuzun acilen giderilmesini rica ederiz."              
Orhan AVCI



Saçı bitmemiş yetimin hakkı

"Yakın geçmişte Mudanya Yolu orta refüjünde Büyükşehir Belediyesi yolun tamamına aydınlatma direkleri dikti. Hepsinde de 'Büyükşehir' reklamı vardı. Hafta sonu  Mudanya'ya giderken şaşırdım. Bu direklerinin hepsi sökülmüş ve boylu boyunca toprağa yatırılmış. Büyükşehir Belediyesi bu kadar emek ve masraftan sonra vergilerimizi de heba etmiş olmuyor mu? Direklerin yapımı ve kablolarının yeraltına alınması sırasında metrobüs çalıştırılacağı ve bu çalışmaların da yakın zamanda başlaması durumunda bu yatırımlara verilen paranın boşuna harcanmış olacağı söylenmişti. Metrobüs çalıştırılamadı ama bu sefer yol çalışmalarında enerji nakil hatlarının iptali söz konusu oldu.
Yetkililer birçok soruna harcayacağı parayı bu uygulama ile sanki çöpe attı. Tüyü bitmemiş yetim hakkı olan kısıtlı kaynaklarımız için dikkat edilmesi gerekmez mi? Gerçekten derin üzüntü duydum. Onca emek ve yatırım boşa gitti. Saygıyla."
Hüseyin DEMİRDÖĞEN




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.