Hava Durumu

Altyapı yok, asansör boşluğu suyla doluyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 08:16

"2018 yılının başında Hamitler Mahallesi, Albayrak Caddesi 1. Erkan Sokak No:41 Akaydın Apartmanı'na taşındım.
Yeni dairemin bulunduğu sokağımızda gerekli altyapı yok. Asfalt zeminde eğimin yanlış atılması sonucu en ufak bir yağmurda iki sokak öteden gelen yağmur suları apartman girişimizi kapatıyor.
Yönetim olarak şikayet ve talebimizi BUSKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'ne defalarca iletmemize rağmen herhangi bir aksiyon alınmamakla birlikte, BUSKİ tarafından 2019 yılı içerisindeki projelerine dahil edilebileceği bilgisi iletiliyor.
Apartman sakinleri olarak durumdan çok rahatsızız. Sular asansör boşluğunu doldurarak asansörün arıza yapmasına neden oluyor.
Malum; önümüz kış mevsimi ve en ufak yağmurda apartman girişinin su dolması ilgililer tarafından çözümlenmediğinden köşenizde maduriyetimize yer vermeniz durumunda belki bir çözüm bulunabilir umudundayız..
Desteğiniz ve zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.." - Yener KARADEMİR

Alo, burası Osmangazi

DÜŞÜREN MERDİVENLER:
"18 Ekim 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde bir okurunuzun 'Tehlikeli Merdivende Yaşlı Kadın Düştü!' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Demirkapı Mahallesi, Derebaşı Sokak'taki merdivenli bölgede; belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nün ilgili ekiplerince gerekli tetkikler yapılarak değerlendirildi.
Söz konusu merdivenle ilgili düzenleme, Fen İşleri Müdürlüğümüzce çalışma programına alınarak, program kapsamında çalışması yapılacaktır."

TEMİZLİK HEMEN YAPILDI:
"Gazetenizin 23 Ekim 2018 köşenizde bir okurunuzun 'Caminin Hemen Arkası Çöplükten Farksız' başlıklı şikayeti yer aldı.
Söz konusu bölgedeki cadde ve sokaklarımızda, belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ilgili ekiplerince sürekli kontroller yapılarak, evsel ve kaba atıklar haftanın her günü toplanıyor.
İlgili mevkici ekiplerimiz ise süpürge çalışması yapıyor ve periyodik aralıklarla ekip çalışmalarını yaparak temizliyor.
Şikâyete konu olan alanla alakalı hızlı bir şekilde gerekli müdahale yapılarak alanın temizliği sağlandı.(Fotoğraflarda)
Çevre temizliğinde hemşehrilerimizin özverisini önemsiyor, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Osmangazi için çalışmaya devam ediyoruz.
Konulara duyarlılı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Köpek saldırıları ve önemli bir uyarı

"Yıldırım, Millet Mah.'nde 17.10.2018 günü gazetelerde okudum. Sahipli olduğu söylenen köpekler okuldan dönen bir çocuğa saldırmış. Bir yakınıma da geçenlerde sahipli bir köpek saldırmıştı. Yıldırım Bld. "her şey kontrolümüz altında, sahibine form imzalattık, sokak canlılarına karşı bu şekilde yapılan bir haber ile linç kampanyası başlatılmasını doğru bulmuyoruz" demiş.
Şimdi bu köpek sahipli mi, sahipsiz mi? Eğer sahipliyse 18.1.2012 tarih 28177 nolu yönetmeliğin 10-c maddesine göre 'köpek sahipleri; aşılamayacak yükseklikte çit veya duvar benzeri engellerle sınırlanmış halde bulunan köpekler, avda olan av köpekleri ile sürüleri koruyan çoban köpekleri istisna olmak üzere köpeklerinin serbestçe dolaşmalarına izin veremezler, tasma ve kayış benzeri sınırlayıcı bir önlem almaksızın köpeklerini dolaştıramazlar' ifadesi yer alıyor.
Ayrıca 16. maddesinde de 'Bu yönetmelik hükümlerine aykırı davrananlar hakkında 5996 sayılı Kanun'un 36. maddesinin ilgili hükümlerine göre idari yaptırımlar uygulanır' deniyor.
Sokak hayvanlarına zarar verilmesin elbette ama bu olayın sahipli köpeklerle ilgili olduğu anlaşılıyor. Bu yönetmelik gibi pek çok yönetmelikte sahipli hayvanlarla ilgili hükümler var. Taksirle veya tedbirsiz olarak yaralamaya sebep olmaktan sahibi cezai açıdan da sorumludur.
Peki Yıldırım Bld. mevzuatı niye görmezden gelmiş, bu güne kadar Yıldırım Bld. Tarım, Çevre, Emniyet vb. kurumlarca ne kadar müeyyide uygulandı?
Bu olay istisna değil. Yollarda, parklarda herkes rastlamıştır. Bir de her ne kadar sahipleri bir şey yapmaz dese de; sahipli köpekler sahibini koruma içgüdüsüyle de saldırabiliyor. Bir yakınım bir tanıdığı ile sohbet ederken, o kişinin köpeğinin saldırısına uğradı. Bursa'nın her yerinde bunlar yaşanıyor. İlgili kurumların mevzuatı uygulamasını ve denetim görevini yerine getirmesini önemle talep ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Sanatın dilinden Zamansızlar sergisi

Mimar Neşe Demiröz ve mühendis Hülya Aras 'Sanatın Dilinden Zamansızlar' isimli seramik sergisi açtılar.
Konak Kültür Merkezi'nde 28 Ekim'e dek açık olacak sergide, 60'a yakın seramik eser izlenime sunuluyor.
Neşe Demiröz, "Bu sergi için Hülya ile uzun süren çalışmalarımız oldu. Sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ederiz" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.