Hava Durumu

Aman tatiliniz sizi yormasın!.

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2015 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 09:10
Okurum Seren Muyan'dan güzel bir tatil yazısı aldım.
Tatil planları yapanlar için özetliyorum:



"Tatil insanın ruhunu doyuruyor. Bu da motivasyonu etkiliyor. Bu zamana dek 'ben tatilden nefret ederim! Peh, yine tatile gideceğim' şeklinde serzeniş duymadım. Tatile çıkacak insan mutludur. 
Tatil için güzel hayaller kurulsa da, birlikte tatile gidilen kişiye de dikkat edilmeli. Boşuna 'arkadaşını tatilde tanırsın' denmiyor. Hatta evlenmeden önce 'bu kişi benim için doğru kişi mi?' diye düşünerek tatile çıkıp, dönüşte ayrılanları da biliyorum. Örneğin:
1. Kuruşu kuruşuna her şeyi hesaplayanla tatile çıkılmaz. Her şeyi hesapladığı için doğal olarak sizi de etkiler ve gece taksiye binmemek için topuklu ayakkabılarla uzun bir yolu yürüyüp cluba vardığınızda dans etmeye haliniz kalmaz. Yemekte hesap bölüneceğinden siz içmek istediğiniz bir içeceği sırf karşınızdaki hesapçı yüzünden içmekten vazgeçebilirsiniz. 
2. Çok hareketli bir insansanız, kanı donmuş ve sürekli uyumak isteyen, size ayakbağı olan bir kişiyle tatile çıkılmaz. Tur ile bir yere gittiyseniz, her yerde uyuşuk partnerinizi beklerken, arkadaşınız adına özür diler bir gülümseme ile gruptakilere bakmaktan tüm tatil boyu yorulursunuz.
3. Siz çevre ve doğa güzelliğini görmek için tatil öncesi hayal kurmuşken, alışveriş manyağı arkadaşınız sizi mağazalara götürmekte ısrar ederse, geçmiş olsun! Hele bir de duty free'de kendini kaybeden bu arkadaşınız çantalarını size fırlatır gibi atıp sizi bekçi yerine koyarak yerinize mıhlayıp uçak saatine kadar ortadan kaybolursa, bu kişiyle tatil sonrası bile görüşmeyin.
4. Siz sigara içmezken, kendi sigara içiyor diye pencereleri açıp içeriye sivrisineklerin, böceklerin dolmasına neden olan bir arkadaşı tatilde tercih edeceğinize emin misiniz?
5. Kız - kıza tatile çıkarken bir arkadaşınız da çocuğuyla size eşlik etmek isterse 'görgü kuralları, aman kırmayalım onu' demeyin. Siz ince düşüneyim derken kendinizden vazgeçmeden, kırın karşınızdakini. Sizden önemli mi?
6. Turda herkes birbirini tanıma evresinde. Masaya ilk oturduklarınıza dikkat edin. Özellikle teyzelere. Oturduğunuz an, onların anaçlık duygularına mı hitap ediyorsunuz bilemiyorum ama tüm tatilde peşinizi bırakmayıp sizin kankanız modunda hareket etmeleri sizi yorar.
7. Tatilde arkadaşınızın hijyeni de önemli. Özellikle tuvalet kullanımı. Tatil öncesi çıtı pıtı, bakımlı bir kızın nasıl canavara dönüştüğünü görmek için  banyoya bakmak yeterli. Saçlarını lavabo giderinde görmek bir yana, tuvalet fırçasının anlamını bilmemesi de hakkında güzel bir izlenim edinmenizi sağlayabiliyor!
İyi tatiller!" - Seren MUYAN

Güzel sözler

- "Sevdiğin kadar sevilirsin."
- "Beklemek güzeldir.. Ama doğru durakta." - Can YÜCEL
- "Sevgi; insanın kalbinde tomurcuklanan nadide bir çiçektir. Mühim olan onu yeşertmektir. 
- "Ve aşk; O omzuna yattığında, rahatsız olmasın diye kılını bile kıpırdatmadan yatmaktır.."
(Teşekkürler Gülsen AKBERİL) 

Yeni çıkan bir kitap

'DANSÖZÜN ÖLÜMÜ/KALBİM ÇIRILÇIPLAK':- Everest Kitabevi tarafından piyasaya sunulan ilginç bir polisiye roman yetenekli yazar Şebnem Şenyener'in kaleminden okurlarıyla buluşuyor.
Ölesiye, tutkulu bir aşk, öfke ve kıskançlıklarla örülü ilginç maceralarla dolu kitabı bir solukta okuyacaksınız.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.