Hava Durumu

Ana caddede ve kelle koltukta

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 07:12
“Yeni Yalova Yolu, Gençosman ile Real kavşağı arasındaki bölümde tali yol ile ana yolu ayıran refüjlere ekilen ağaç-bitkiler adeta kazaya davetiye çıkarıyor. 
Fatih ile Altınova Mah.’ndeki vatandaşlar olarak bunlardan çok şikayetçiyiz. 
Yol görüşünü tamamen kapatan ağaçlar nedeniyle mahalle sakinleri, ağaçlar ve süs bitkileri arasından geçerken kendilerini bir anda yolda akan trafiğın içinde buluyor.

İki otobüs durağı arasındaki ağaçlar, karşıdan karşıya geçmek isteyenler için resmen kabus oluyor. İşin başka bir garip yanı da şehrin ana arterlerinden olan ve yoğun araç trafiği bulunan Yeni Yalova Yolu’nun bu kısmında ne bir üstgeçit ve ne  bir yaya geçidi var. 
Duraklarda otobüslerden inerek yolun karşısında bulunan evine gitmek isteyen mahalleli, kelle koltukta yolu geçmek zorunda kalıyor.  
İki mahalle sakinleri de bu ağaçlar ve süs bitkilerinin buradan sökülmesini, ya da  yayaların güvenle karşıdan karşıya geçebileceği önlemlerin alınmasını bekliyoruz.
Sayın ilgililerin dikkatlerine saygıyla iletiyorum. “
Bölge sakinleri adına İlker TÜRKER

***

UNUTULMUŞ BİR YER Mİ BURASI?


“Merhum Bld. Bşk’mız Cüneyt Yıldız’ın vefatı sonrası TOKİ Gürsu’da çalışmalar durdu sayılır.
Sokaklarımızda onlarca başıboş köpek var. Site içi asfaltlama çalışmaları tamamlanmadı.
Mevcut kısa yol müjdesini beklerken yolun iyileştirilmesi gerek. Keskin virajlar karşılaşan iki araç için yetersiz. Minibüs ve Bld. araçları arıza yapıyor. Bazı saatlerde Bld. araçları gelmiyor. 
1 Ağustos 2015 tarihinde sabah saat 06:45’te otobüs gelme-yince çok mağdur olduk. Bölgemize taşınanlar ve 1+1’lerin de teslim edilmesiyle birlikte burada nüfus devamlı artış kaydediyor.. 
Ama burası şu günlerde şehirde unutulmuş bir bölge gibi. En önemli sorun ulaşım. Kısa yol projesinin acilen hayata geçmesini ve mevcut yolumuzun gerektiği şekilde onarılmasını istiyoruz. 
Malum; önümüz kış mevsimi. Geçen kış sezonunda burada ne güçlükler yaşandı bunları da herkes biliyor.”
TOKİ Gürsu sakinleri

***

TEŞEKKÜR PANOSU

ÖRNEK BİR ESNAF...


“Gümüşçeken Caddesi, Erkmen İşhanı No:7’de bulunan Öz Bursa Kumaş Pazarı’-ndan uzun yıllardan beri alışveriş yapıyor, bol çeşit içinde aradığım her tür kumaşı rahatça buluyorum. 
İşyeri sahibi Behçet Yılmaz Bey müşterilerine gösterdiği güler yüz, nezaket, ve sergilediği yakın ilgisinin yanı sıra sağladığı kolaylıkları ile gerçekten takdire değer örnek bir esnaf.
Kendilerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım

**** 


UEDAŞ’IN DİKKATİNE!

“Osmangazi, Demirtaş, Barbaros Mah. 437. Sokak No.4’de ruhsatlı ve projeli evimizde Ekim 2007’den bugüne (zemin +kat1+kat2) oturuyoruz. UEDAŞ önce binamızdaki üç  elektrik sayaç panosunu dışarıya çıkardı. Sonra direkten gelen kabloyu aramak için kırıcı ile gelip kabloyu aramaya çalıştı.
Bu çalışmalarda merdivenlere zarar verdi. Ve kabloyu bulamadan gitti. Ayrıca bulunduğumuz muhitte birçok evde bina dışına alınan sayaç panosu yok. (Müstakil ve 1, 2, 3 katlı evler)
Sayaçlar dışarı alınınca; çocukların çarpılma riski, yağışlardan et-kilenme, hırsızlık durumlarında enerji kesinti gibi riskler var.
UEDAŞ’a abone olduğumuz günden bu yana faturamız otomatik ödemede olup sayaç okumada hiçbir sorun olmadı. Firma bu çalışmayla neyin peşinde?. Anlamakta zorluk çekiyoruz?. 
UEDAŞ firmasından; söz konusu elektrik panomuzun içeri alınmasını önemle rica ederiz.
İyi çalışmalar dilerim.”
Gökhan KAHRAMAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.