Hava Durumu

Anadolu bindallıları Ohrid’de sahnedeydi

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 04:48
Mutlu pazarlar
El emeği, göz nuruyla hazırlanan birbirinden ilginç ve otantik özellikli bindallı giysilerle yaratılan görsel bir şölen Nilüfer Kadın Korosu ile yurtdışında hayranlık topladı.
Nilüfer Bld. Kadın Korosu, Anadolu Bindallıları Kadın Müzik Topluluğu, Makedonya’da Ohrid Bld. öncülüğünde düzenlenen 7. Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne katıldı ve büyük bir başarı sergiledi..
Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında verdiği konserlerle, özellikle eğitim ve kadın konularında faaliyet yürüten derneklere destek veren koronun bünyesinde oluşturulan Anadolu Bindallıları Kadın Müzik Topluluğu, davetli olduğu festivalde Türk Halk Müziği’nden eserler seslendirdi, koristlerden oluşan ekip halk danslarından en güzel örnekleri sergiledi ve izleyenlerin alkış yağmurlarıyla karşılaştı..



Bazı ülkelerden ekiplerin de katılığı festivalin düzenlendiği göl kıyısındaki Ohrid kenti, doğal ve tarihi güzellikleriyle bindallı giysilere farklı bir platform oluşturdu.  
Koro, ayrıca Makedona’ya Ohrid, Manastır ve Üsküp’ü gezme olanağı buldu, dönüşte Belgrad, Sofya ve Filibe’de de turistik amaçlı geziler yaptı.
Şef Dr. Aysel Gürel, daha önce Yunanistan ve Bulgaristan’da da konserler verdiklerini anımsatarak “Anadolu Bindallıları Kadın Müzik Topluluğu olarak bu çerçevede ilk kez sahne aldık. Türk kadınını en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz” diyor.
İyi hafta sonları efendim.

Bunları hiç unutmayalım


* Uludağ, asırlardır Keşiş Dağı diye bilinirdi. 1925 yılında Osman Şevki Bey’in önerisiyle ‘Uludağ’ adını almıştır.
* Osmanlı’da atıcılık ve binicilik sporlarının yapıldığı yer olarak tarihe geçen ilk yer o tarihlerden kalan ismiyle Bursa Atıcılar Mahallesi’dir.
* Tükiye’de en uzun soluklu devam eden kültür sanat festivali 1962 yılından itibaren gerçekleştirilen Bursa Festivali’dir.

Güzel sözler


* “Büyük adamların hatası güneş tutulmasına benzer, herkes görür.”
- Cucong
* “Boş zaman yoktur. Boşa geçen zaman vardır.”
- Tagore
* “Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir.” 
- Heredot
*  “Düşman isterseniz dostlarınızı seçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi seçsin.” 
- La Rochefoucauld

Pazar neşesi


GEMİYLE SEYAHAT:- Temel ve Dursun gemiyle seyahate çıkmışlar. Akdeniz’in ortasında birden büyük bir fırtına kopmuş. Dev dalgalar gemiyi sallarken Dursun korku içinde Temel’e seslenmiş:
“Batiyruz Temel, kalk birşey yapalım..”
Temel umursamaz şekilde teselli vermiş:
“Ne ağliysun Tursun?. Geminin sahibi değuluz ya, bize ne?..”
(Teşekkürler Canip YILMAZ)

Yeni çıkan bir kitap


‘AVUÇLARIMA SIĞMIYOR YILDIZLAR’:-  ‘35 Yaş’ isimli şiiriyle ünlenen Cahit Sıtkı Tarancı hakkındaki tüm yazılar, konuşmalar, röportajlar ve yanıtlar araştırmacı Hakan Sazyek tarafından ‘Avuçlarıma Sğımıyor Yıdızlar’ isimli kitapta bir araya getirildi.
Can Yayınları tarafından okurlarla buluşan kitap, edebiyat severlerin kitaplıklarında bulunması gereken özenle hazırlanmış bir eser. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.