Hava Durumu

Anıt çınarların yok olmasını önleyelim

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 07:59
“Doğduğum ve aile büyüklerimden bir kısmının Osmanlı döneminden beri yaşadığı Pınarbaşı semtindeki tarihi meydan ve eskiden kullanılan bayram yerinde anıt çınarlar var.
Vatandaşların yakınmaları ile tarihi anıt çınarların kuruyan dalları büyük vinç merdivenler getirilerek çok seyrek budanıp kesiliyor. 
Ama budama yapanların işi bilmediklerini sanıyorum. 

Bir köy yerinde çok ufak bir hobi bahçem ve meyve, zeytin ağaçlarım var. Burada amatörce uğraşıyorum. Bursa İl Tarım Md.ndeki bahçe, ağaç budama ve bakımı ile gençleştirme, aşı yapılması gereken işler için uzman ziraat mühen-dislerinin verdiği eğitimlere katılıyorum.
Bu nedenle de Pınarbaşı’nda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını gözlemliyorum.
Ekteki fotoğrflardaki gibi fırtına ve kar sonrası Pınarbaşı Meydanı ve ağaç altları manzarası aynen böyle. Çeşitli büyüklükteki ağaç dalları parçalar halinde kopmuş ve yere düşmüş. Ya bu parçalar birininbaşına düşse ne olurdu?. 
Böylesi bir durumla karşılaşacak o vatandaşa yazık olmaz mıydı?.

Bunun çözümü için uygun zamanda, uzmanlardan budama eğitimi alacak personelin anıt çınarlara zarar vermeden, çürümüş, kurumuş ve kırılmaya yüz tutan dalları bilinçli bir şekilde iyice ayıklayıp budaması gerekir.
Belediye yetkilileri ve ilgili kuruluşlara bu konuda uyarıda bulunsam belki ‘önemli değil, çatılar bile uçuyor’ diyebilir ve önemsemeyebilirler..
Ama durum ciddi boyutlarda. Anıt çınarlarımızın yok olmasına asla izin vermemeliyiz. Saygılarımla..” 
Kemal BAŞEREN

***

BU İŞİN NEYİN NESİ UEDAŞ?
 

“Geçen ayın 7’sinden bu ayın 15’ine kadarki döneme ait elektrik faturam bir geldi ama pir geldi!.
Her ay 50/55 TL. ödediğim elektriğime ait bu son fatura 140 TL.140 kuruş olmuş. Oysa hep aynı elektriği kullanıyorum. Faturada aktif: 93.51 TL. Faturanın bir de 21 .41 TL. KDV’si var.
Ben emekliyim.. Devlet bize 24 TL. zam yaptı. Evim kira. Sadece elektrik değil, su faturam da arttı. Şimdi sırada herhalde doğalgaz var. Bakalım nasıl bir sürprizle karşılaşacağım, bilemiyorum?.
Elektriğe yapılan bu çok yüksek zam neyin nesi?. Gizli zam mı var?. 2-3 misli fazla bir elektrik tüketimim olmadı ki 2-3 misli fazla para ödüyorum?.
Bu işe dur diyen ve emeklilerin halini azıcık anlayabilen kimsi yok mu?.
Özellikle UEDAŞ’tan yüksek fatura nedenini öğrenmek istiyorum?..
Mustafa DARENDELİOĞLU

***

TEŞEKKÜR PANOSU

ONARIM BAŞLADI


“14 Ocak tarihinde köşenizde yayınlanan şikayetimde Ulucami’den  Setbaşı semtine kadar olan yaya kaldırımlardaki parke taşlarının büyük bir bölümünün yerlerinden çıktığını ve oynadığını, yağışlı havalarda da bunların altına pis suların biriktiğini, yürürken çekilen zorluklardan söz etmiş, onarımını dilemiştim..
Bu yakınmalarımdan bir gün sonra parke taşları için gerekli onarımın başladığını gördüm. Çalışmalar için yerinden çıkan tüm parkeler kaldırılmış ve onarılıyordu.
Çok memnun oldum.
Tüm Bursalı vatandaşlar adına gösterilen duyarlılığa teşekkür ederim..”
Özcan TARZAN

***

YILDIRIM'DAN BİR YANIT VAR


“14/1/2015 köşenizdeki ‘Kaplıkaya, Köşk Sokak kara teslim olmasın’ başlıklı okur şikayeti Fen İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir. 
Yıldırım Bld. ilçe sınırları içinde 69 mahallemiz ve özellikle rakımı yüksek olan ve Uludağ’ın eteklerindeki Kaplıkaya, Akçağlayan, Piremir, Teferrüç, Mollaarap, Yeni Mahalle, Zümrütevler, Musababa, Karapınar, Zeyniler ve Cumalıkızık Mah.mizde 12 ekiple kar ve buzla mücadele ediyor. 
Bu amaçla 5/1/2015 - 12/1/2015 tarihleri arasında toplam 600 ton yol tuzu kullanılmıştır. 
Öncelikli hedefimiz ana yolları, cami ve okul etraflarını açarak trafiğin aksamasına engel olmaktır. 
Bilgilerinize sunarız.”  
Yıldırım Bld. Basın ve Halkla İlşk. Md.

***

NİLÜFER'DEN BİR YANIT


“14.1.2015 köşenizde yayınlanan ‘Mustafa Bozbey’in dikkatine’ başlıklı okur şikayeti üzerine Podyum Park önündeki cadde hakkında bilgi sunuyoruz: Bu caddede alt yapı çalışmalarında yapılan kazı sonucu çukurlar, aynı gün ilgili ekiplerimizce kapatılmıştır.”
 Nilüfer Bld. Basın Bürosu

***

BÜYÜKŞEHİR'DEN BİR YANIT


“19/12/2014’te yayınladığınız ‘B-31 otobüsleri canımızdan bezdirdi’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Toplu taşım araçları trafiğin bir parçası olup, güzergahına uygun seyretmesi ve duraklarda asılı geçiş saatlerine uyması ancak normal şartlarda geçerlidir. Yol bakım çalışmaları, trafik-yolcu yoğunluğu, hatalı parklanma vb. olumsuzluklar araçların durak geçiş saatleri ve güzergahına uygun çalışmaları bazen engelleyebiliyor. B-31, 43/A ve 43/D no.lu hatlardaki araçlar Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na kayıtlı şahıslarca işletiliyor ve şikayet oda yetkililerine bildirildi. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk.Şb. Md. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.