Hava Durumu

Arapsaçı trafik, ulaşım ve BursaRay

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2015 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 08:37
“BursaRay’ı her gün kullanan yakınlarım var. Sabah-akşam vagonların tıka basa dolu ve üst üste yolculuk yapmalarından yakınıyorlar. Metroya ek vagonlar neden konulmuyor?.
Ben de arkadaşlarımla sabahları İhsaniye’den servis aracıyla Acemler Kavşağı’na oradan da yakın çevre yolundan işe gidiyoruz..



 Her gün Kükürtlü’den gelen ve İzmir yönüne gitmek için Mudanya Bulvarı’na giren araçların dönüşü tıkaması dolayısıyla trafiği Carrefour’a kadar tıkadıklarına tanığız. 
Bu neden çözümlenmiyor? Aynı çile bu sefer akşam saatlerinde Yakın Çevre Yolu’ndan Mudanya Cad.’ne Mezarlıklar Md. önündeki tek şeritli çıkışta yaşanıyor. 
Burasının da 2 şerit olması gerek. Çünkü trafik şişiyor. Hiçbir araç Kükürtlü yönüne bile gidemiyor. 
Bu konuda çözümler bekliyoruz. Saygılar. “ 
Ahmet PEHLEVAN

Kayhan Çarşısı ve çığırtkanlar

“Tarihi Kayhan Çarşımız şimdi-
lerde kebapçı, köfteci vb. yiyecek içecek merkezi oldu. Yerli ve yabancı müşterilerimiz de var. Gelen hanım grupları da oluyor.
Ama son günlerde buradaki ‘bazı’ kebapçı, köftecilerde çalışan çığırtkanlar çarşımızı adeta Santral Garaj’da eskiden yaşanılan yolculara kendi yazıhanelerinden zorla bilet aldırma alma gibi durumlar yaratıyor. Kolundan tutup işyeri içine çekenler bile var. Yüksek sesle bağırıp çağıranlara da rastlanıyor. Genç çiftler için ‘masanıza çiçek de koyarız’ diye seslenenler bile mevcut. Adeta bir panayır yeri.
Çarşımızda her an büyük bir tatsızlık çıkacak gibi. Bazen zabıta elemanları geliyor bunları önlüyor ama çok nadir. Hafta sonlarında burası tam bir rezalet.
Çarşının eski bir esnafı olarak üzüntü veren çığırtkanlarla mücadele için ilgili Zabıta Md.’nün gerekli uyarı ve önlemleri almasını önemle rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir esnaf   

Soğukkuyu kavşağı neden kapatıldı?

“Kentimizde en büyük sorun ulaşım, trafik yoğunluğu. Sorun katlanıp büyüyor. 
Her gün trafikle boğuşuyorum. Arapsaçına dönen trafik için vereceğim iki örnek belki yöneticilerimize bir fikir verebilir. 
İlk örnek: Hürriyet Soğukkuyu’dan İzmir Yolu’na çıkan Kafkas’ın önü kapatıldı. Araçlar Yakın Çevre Yolu’na yönlendirilip BUSKİ önünden çıkışa yönlendiriliyor. Ancak bu rotanın müthiş yoğunluğunu kenti yöneten ilgililer nasıl görmüyor? 
Zira bu rota çok yoğun. Bazen 3 şerit bile doluyor. Çünkü İzmir Yolu’na çıkışa 2 araç giriyor ama tek araç çıkıyor. Bu yüzden araç yığılması çok. Ya yol daraltılıp tek şeride indirilsin ya da BUSKİ bahçesinden bir şeritlik yer alınarak çıkış 2 şeride çıkarılsın.
Diğer trafik karmaşası nokta da Nilüfer, Ata Bulvarı Esentepe kavşağı. Burası her an en yoğun kavşak. Tam bir arapsaçı. Acilen bu kavşağın (bat çık, yonca tipi kavşak vs.olarak) düzenlenmesi gerek. Sayın yetkililerin bu olumsuzlukları sabah-akşam saatlerinde görüp saptamaları ve sorunları gidermelerini rica ediyorum.”
 Ahmet ŞAFAK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.