Hava Durumu

Asansörler süs diye mi yapıldı?

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2016 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 08:20
“BursaRay’a ait istasyon girişlerinde ve ayrıca şehrin ana arterleri üzerindeki yaya üstgeçitlerinde bulunan asansörler süs diye mi yapıldı? Doğrusu merak ediyorum. 
Çünkü bunların çok büyük bir kısmı çalışmıyor. Kapıları kapalı.. 
Aynı şekilde istasyon girişlerine yapılan yürüyen merdivenlerin bazıları da arızalı. Kırkmerdivenler’e yaptırılan yürüyen merdivenler ise bir gün çalışıyor, iki gün çalışmıyor.. 



Bu fotoğrafı BursaRay’ın Demirtaşpaşa İstasyonu’nda çekip köşenize gönderiyorum. Asansör bozuk.. Yürüyen merdivenler çalışmıyor.. Bedensel özürlü vatandaşlarımız çok güç durumdalar.. Vatandaşlar ve bu konudaki tepkilere muhatap olan görevliler adeta isyan halinde..
İlgililer yoksa uyuyorlar mı, görmüyorlar bunları?!.. 
Asansörler ve yürüyen merdivenlerle ilgili problemlerin artık son bulmasını diliyorum.” - Ali KÜÇÜKSARI 

Evleri boşaltın diye bir ‘iddia’

“Ataevler’de Belde Sk. Umut Sitesi sakiniyiz. Sitemiz 1997’de iskana açıldı. 37 blok 444 dairesi var. Bir müteahhit buraya 10 katlı binalar yapmak için site yönetimiyle anlaşmış. Şu anda yönetim, site işlerinden çok müteahhitle işbirliği içinde. Evleri boşaltmamızı istiyor.
Riskli yapı yasası gerçekte riskli binalar için. Ama 20 yıllık binaların yıkımı için karot alınıyor, tahliler de müteahhit şirkete ücretsiz yaptırılıyormuş.
Sitemize on katlı 900 daire yapılacak. Ayrıca sayısını bilmediğimiz dükkanlar da. Bu semt bu yoğunluğu kaldırabilir mi?
Yönetim ayrıca müteahhide daire satışı yapması için genel kuruldan izinsiz site içinde ofis yaptı. Burada maket üzerinden satış yapılıyor.
Bu işler ‘ben yaptım oldu mu’ olacak?.” Mefkure KAYMAN

Hasanağa sakinlerine müjde! Tehlike bitiyor...

“30 Mart 2016 tarihli gaztenizdeki köşenizde yayımlanan ‘Keşke mahalle olmayıp köy kalsaydık’ başlıklı okur uyarısı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır. 
Hasanağa Mah.’ndeki bahse konu parselde yer alan terk edilmiş kerpiç nitelikli metruk binanın özel mülkiyette olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu mülkiyet kamulaştırma işlemi yapılamamıştır. 
İmar ve Şehircilik Md.’müz tehlikenin giderilebilmesi için 3194 sayılı İmar Kanunun 39. maddesi uyarınca yapının yıkılarak enkazın kaldırılması için mal sahibine tebligat yapmıştır. 
Ancak mal sahibi kendi imkanları ile yıkımı gerçekleştiremeyeceğinden yıkımın bld.’ce yapılmasını talep etmiştir. 
Konu Ulaşım Hizmetleri Md.’nün programına alınmıştır. Gereği önümüzdeki hafta yapılacaktır.” 
Nilüfer Belediyesi

UEDAŞ’ın dikkatine

“Nilüfer ilçemizin Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı, Altınşehir Mahallesi Yapı Kredi Bankası karşısında bulunan bir adet sokak aydınlatma lambası uzun zamandır yanmıyor. 
UEDAŞ Nilüfer Şubesi sayın yetkililerinin sorunu çözmelerini rica ediyoruz. Ayrıca cadde genelinde de yanmayan birçok sokak ayrınlatma lambaları var. Acilen onarılması dileklerimiz ve teşekkürlerimizle..”
Çevre sakinleri
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.