Hava Durumu

Asfalt ağlamasın be abi!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2012 08:50
"Direksiyon usta öğreticisiyim. Yani, yaygın tanımla 'direksiyon hocası.'
Direksiyon sınavları Milli Eğitim Müd. komisyonlarınca yapılır. Komisyonda 2 öğretmen olur. Sınav, kurslara ait özel donanımlı otolarda direksiyon hocalarının da katılımı ile yapılırken Milli Eğitim'den gelen öğretmenler adaya puanlama yapar ve arka koltukta otururdu.
Direksiyon hocaları da adayın sağındaki ön koltukta oturur, sınavda tehlike yaratabilecek olası olumsuzlukları önlerdi.
Şimdi bu değişti. Kursiyerin yanına komisyon üyesi oturtuluyor. Direksiyon hocası da arkaya. Bu uygulama sınavlarda trafik güvenliği açısından olumsuzluklara neden oluyor. Direksiyon hocası ön koltukta otururken hoca gerekli tehlikeli anlarda güvenliği hemen sağlıyordu.
Sınavlarda tekrar eski oturma düzenine dönülmeli. Ön koltukta komisyon üyesi öğretmeni oturunca hem olası kazayı önlemeye çalışıyor, hem de elindeki evrakta puanlama yapmaya çalışıyor. İki iş bir arada tehlike yaratır. Oysa hocanın puanlama yapma görevi yok.
Ayrıca direksiyon hocası olası kazayı önlemekte daha tecrübeli ve direksiyona da müdahale edebiliyor. Komisyon üyeleriyse bu sınavlara yılda 2-3 üç kez katılıyor. Müdahale deneyimi az.
Akan trafikte yapılan direksiyon eğitimlerinde sürücü kursu araçlarına karşı sabırlı ve yardımcı olunmasını da halkımızdan rica ediyorum.
Saygıyla."
- Doğan KAHYA

***
Sınavda heyecanla gaza yüklenip füze gibi kalkış yapanlara:
Asfaltı ağlatmayın abiler!. Yanınızda hocanız da yok. Sonra siz de ağlarsınız!. Doğan Hoca'ya önemli uyarısı için de alkış!.



Mum dibine ışık vermez

"Mum dibine ışık vermezmiş. Belediye Başkanımız ve bir milletvekilimiz de Ortabağlar Mah.'nden ama bölge kaderine terk edilmiş gibi. Beklentilerimiz hayal kırıklığı yaratıyor. 40 yıllık mazisi olan bir semt burası. Güllük-Selçukbey ve Mimar Sinan Mah. de buradan ayrılıp üç mahalle olmuş. 2 bin ilköğretim öğrencisi var. Bu çocuklar için oyun alanı, spor tesisi, çocuk parkı yok. Okullarımızda da yok. Karda kışta çocuklar, okul bahçesinde sular içinde spor yapıyor. Girişimler yaptık, olumlu yanıt alamıyoruz. Park alanlarına kaçak işyerleri yapılmış, kentsel dönüşüm alanları kaçak yapılarla dolu. Yıllardır Ankara yolunun altı hizmet almıyor diye yakınılıyordu. Şimdi hizmet alıyor. Memnunuz. Ama hizmet yapıyoruz derken koca Bursa ovası gitti. İnşallah daha fazla zarar verilmeden, mevcut alanlar korunur. Hizmet sırasının artık bizlere gelmesini bekliyoruz. Saygılar."
Ahmet BURAN
Ortabağlar Muh.




İşlevsiz tabela!

"Fotoda görülen bu çift yönlü tabelanın hiçbir işlevi yok. Ve 5 sene kadar öncesinden kalma. Kir pas içindeki tabela buradan kalkmalı. Çok ilgisiz yerde duruyor.. Sırameşeler Çocuk Bakım Yurdu'na ait bu tabela halen Osmangazi Belediyesi Spor Kompleksinin tam önünde. Gelsinler ve görsünler lütfen Çocuk Yurdu tesisleri nerede kalıyor?. Ve bu tabela ile yurt arasında kaç metre mesafe var?.
Dikkatlere sunarım."
Saadettin ÇINARLI


TEŞEKKÜR PANOSU


CEM BEY VE EKİBİNE

"Çekirge, Selvili Cad.'de 8 Nisan gecesi 20'ye yakın araca zarar veren kişiler bir gün sonra Çekirge Polis Karakolu ekiplerince yakalandı. Çok kısa süreçte bu şahısları yakalayıp adalete teslim eden karakol amiri Cem Bey ve tüm arkadaşlarına sakinlerimiz adına teşekkür eder başarılar dilerim."
Mehmet TAŞKESER
Çekirge Muh.



SEMRA YAZAR'A

"Abonelik yenileme işlemi için UEDAŞ'ın Osmangazi İşlt.Md.'ne gittim. Görevli Semra Yazar hanım hoş geldinizle karşılayıp işlemlerimi güler yüzle yaptı. Gösterilen ilgi ve yardıma teşekkürler."
Mehmet ÜNLÜGÜZEL


96 KAPTANINA

"6 Nisan saat 13.30'da Terminal'e gitmek için 96 hat nolu otobüse bindim. 16 BVH 032 plakalı araç şoförü geçtiğimiz tüm duraklara gelmeden önce yolcuları uyarmak için gayet kibar bir şekilde o durağın adını hiç aksatmadan söyledi. Çok şaşırdım. Demek böyle duyarlı kaptanlar da varmış. Kutlarım."
Murat RENGİN




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.