Hava Durumu

Atatürk Kent Ormanı ve 9-99-999’lu reklamlar

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2014 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 08:54
Gazetelerde yayınlanan firmaların ilan ve reklamlarını uzun süredir yadırgıyorum.. Mesela tablet 399.-Tl, cep tel, 999.-Tl vs. gibi. 
Dikkat çekmek için rakam karmaşası..  
Bu reklamlar bence pazarlama etiğine aykırı. Pazarlama teknikleri, etkili iletişim teknikleri okuyan bir insanım. Böyle bir şey yok ki. 
Nilüfer Bld.’nde muhasebeciyim. Hesap kitap uzmanıyım. Bu tür reklamlara kanmam. Hatta birçok kişiyi de kandıramazlar ama kananlar da olabilir elbet. Ülkemizde “Tüketiciyi Koruma” Kanunu var. 9-99-999’ lu reklamlar için bir uyarsalar bu firmaları iyi olur kanısındayım.


     
Bu arada Atatürk Kent Ormanı’nın, Nilüfer Bld.’nden alınma isteğine de değinmek isterim:
Belediyem, 12 yıldır burayı örnek bir mesire yeri yaptı. Sözleşme bitti gerekçesi ile Orman Bakanlığı’nca Büyükşehir Bld.’ne verildi. Henüz devir gerçekleşmedi. 
27 yıldır bürokrasinin içindeyim. Tabii ki Belediye’min dava açma hakkı var. Şansı da olur umarım. 
Benim şu an çalıştığım yer Kent Ormanı, daha önce Bilgi İşlem Md.’ndeydim. İsteğimle  Atatürk Kent Ormanı’na muhasebe işlemleri yapmak için geçtim. Hayırlı olur dilerim. Saygıyla.”     
Halil ALTIN / Kent Ormanı

“İyi ki Varsın”

Bursalı sanatçımız İlhan İrem, kalıplaşmış değerleri reddederek kendi yolunu ve sanat tarzını yaratmış bir ozan.
Albümleri, kitapları, yazıları, kendine özgü müziği ve felsefesi ile 41 yıldır zirvede olan sanatçı, sayısız ödüller, altın plaklar, resim sergileri, hakkında yazılan kitaplar ve araştırmalarla müzik tarihinin efsanelerinden biri olarak kabul ediliyor. 
Albüm çalışmalarını sürdürdüğü halde, uzun yıllardır uyguladığı bir kararla radyo ve televizyon programlarına katılmayan, popüler ortamlarda görünmeyen sanatçı, sıradışı anlatımları ile sessiz kalabalıkları derinden etkilemektedir.
Düşsel bir atmosferde gerçekleşen İlhan İrem konserleri, yoğun duygu paylaşımlarının yaşandığı aşk ayinlerine dönüşüyor.



İlhan İrem nadir olarak verdiği her biri değişik konseptlerdeki konserlerinden biri ile bu gece Harbiye Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde gönül kapılarını açıyor.
Sanatçımız, “İyi ki Varsın” isimli konserde zaman ötesi başyapıtlarını seslendirecek ve “Aşık Ruhlar” dediği sevenlerine büyülü bir aşk gecesi yaşatacak yine.

Cumartesi neşesi

Canlı maymun yakalama konusunda büyük ün yapmış Temel, Amerika’da bir av partisine  katılmış. 
Herkesin gözü Temel’in üzerinde; bu adam bu işi nasıl yapıyor diye. 
Av başlamış Temel, tek kırma kötü bir tüfek ve yanında kendisine eşlik eden uyuz  köpeği ile 30 kişilik  kafileye öncülük  ediyor..
Diğer avcılarda otomatik tüfekler ve son derece mükemmel yetiştirilmiş köpekler  kendisini dikkatle izliyorlar.
Birden  içlerinden  biri ‘ağaçta  maymun  vaaar’ diye bağırmış.
Temel hemen tüfeğini bırakmış, başlamış ağacı şiddetli şekilde sallamaya. Sarsıntıya  dayanamayan maymun bir anda kendini yerde bulmuş. 
Temel’in uyuz av köpeği maymunun yere düştüğünü görünce, yıldırım  hızıyla  koşup,
maymunun toparlanmasına fırsat vermeden üzerine çıkmış. Maymun neye uğradığını  şaşırıp baygın düşmüş. 
Temel hayvanı hemen bir çuvalın içine koymuş.
Amerikalı avcılar hayrete düşmüş şekilde Temel’i seyrediyorlarmış. Temel  aynı yöntemle 3-4  maymun  daha yakalamış.
Ama en sonuncu maymun epey dişli çıkmış. Temel’in  defalarca sallamasına rağmen  ağaçtan bir türlü düşmemiş. Karizmasını çizdirmek istemeyen Temel ağaca  bizzat  tırmanıp dalları oradan sallamaya karar vermiş.
Ama ağaca tırmanmadan önce ‘İçunuzda en iyi nişancu  hancinuzdur?’ diye sorunca  
hemen göstermişler. Temel, ‘Pana bak uşağum, pen ağaca çıkayrum, dali yukardan
sallayacağum.. Eğer maymun aşagi düşerse mesele yoktir. Amma bir tersluk olur da pen aşagi düşersem, hiç  peklemeden  köpeği fur!.”
(Teşekkürler Yıldıray ÇAMLIK)

Çocuklar için yeni kitaplar

Pena Yayınları, özellikle miniklerin okumaya adım atmasına yardımcı olmak için onlara okul öncesi kitaplar hazırladı. Bu kez oğlan ve kız çocukları için ayrı ayrı 15 hikâye içeren iki güzel çocuk kitabı var. “Oğluşuma Hikâyeler” ve “Küçük Kızıma Hikâyeler” çocukların hayal gücünü destekleyecek, onlara keyifli vakit geçirtecek ve okumayı sevdirecek iki kitap.
“Oğluşuma Hikâyeler” deki birbirinden farklı 15 hikâyede oğluşunuz bazen bir doğa bilimcisi bazen de bir korsan olacak, çiftlikte saklambaç oynayıp Ay’a yolculuk yapacak. Kimi zaman babası gibi olmaya çalışırken kimi zaman da hayali arkadaşıyla oyunlar oynayacak.
“Küçük Kızıma Hikâyeler”de ise kızınız annesine doğum günü kartı hazırlayan bir prensesin, sakar bir perinin, birbirinden farklı olan ikizlerin ve bezelye sevmeyen prensesin hikâyesi gibi 15 eğlenceli hikâyeyi okuyacak.
Çocuklara en güzel armağan bunlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.